יש מקומות שהזמן החולף פשוט מוציא לנו מהתודעה. זה בדיוק המקרה עם טל בייגלס, מקום שבעבר היינו מרבים להזמין ממנו משלוחים או לשבת באחד הסניפים שלו עם בייגל דשן וכוס שתייה קרה. השנים חלפו, מקומות טרנדיים ועדכניים יותר נפתחו, ולפחות אצלנו - המקום הזה נשכח. וכמה שמחנו כשנזכרנו בו בשבוע שעבר.

בתחושה נוסטלגית וערגה לבייגל - אחד המאכלים המזוהים ביותר עם המטבח היהודי מסביב לעולם (אבל לצערנו בשנים האחרונות לא ממש אצלנו בארץ) - החלטנו לקפוץ לטל בייגלס. הגענו בשעת ארוחת הבוקר ומיד נשמטה לנו הלסת. כמות אינסופית של תוספות - מדגים מעושנים וכבושים, דרך ירקות פריכים ועד גבינות וסלטים שמרכיבים במקום - הכל נקי, מאורגן למופת ומלווה בשירות קשוב, ולא פחות חשוב, בבייגלים טריים שנאפים כל הזמן במקום עצמו.

A post shared by TheFoodieStuffDiary (@foodiestuffdiary) on

הראש שלנו הסתחרר בין כל המנות שמציע התפריט הרחב (מלבד כריכי בייגל עם מילוי לפי בחירה, יש במקום גם כריכים מובנים, סלטים, פסטות, קישים, מתוקים ואפילו מגוון רחב של מוצרי מעדנייה שאפשר לרכוש הביתה). אבל אנחנו הגענו לכאן בשביל הבייגל, והחלטנו להישאר בגבולות ארוחת הבוקר הקלאסית.  

ההתלבטות מה לשים בתוך הבייגל הייתה רצינית במיוחד. תמצאו כאן אפשרויות כמו מקרל מעושן, מטיאס, הרינג, סלמון מעושן, חביתה, ביצת עין, גבינת קממבר, צפתית, נקניק סלמי, כתף בקר, חזה עוף, קורדנביף, אנטיפסטי, סלט ביצים, סלט טונה ועוד ועוד ועוד ועוד. בדרך כלל אנחנו לא כותבים כל כך הרבה פעמים את המילה עוד, אבל בטל בייגלס היה כל כך הרבה עוד שלא נותרה לנו ברירה.

בייגל טל בייגלס מקרל מעושן  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
וואלה נהנינו. טל בייגלס | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

אחרי התייעצות עם המוכר החלטנו ללכת על הבייגלים שהרגע יצאו מהתנור (בייגל הכל שהיה עם מעט פרג, זעתר, שומשום ובצל). בייגל אחד מולא במקרל מעושן (שהגיע להפתעתנו כשכל יחידה מופרדת וארוזה בוואקום, ונפתחת רק אחרי ההזמנה אל מול הלקוח) וגבינת שמנת (44 שקלים), ואחרי שיצא מהמטבח תל חדש ויפהפה של סלט ביצים לא יכולנו שלא לקחת את הבייגל הקלאסי עם סלט הביצים הפופולרי כדי לראות אם עדיין מדובר בהנאה אדירה כבעבר (30 שקלים). את הבייגלים ארזנו ולקחנו הביתה כי בכל זאת, היה שבת בבוקר והתחשק לנו להימרח. 

אז איך היה? נתחיל ברשותכם בכמות והמחיר. הבייגלים מולאו בנדיבות אדירה - הם התפקעו משכבות של חומרי גלם: ירקות טריים, כמות גדולה במיוחד של גבינת שמנת ושכבה נאה מאוד של סלט ביצים עשיר. ברמת הווליו פור מאני מדובר לטעמנו בעסקה משתלמת (בטח ובטח במקרה של בייגל סלט הביצים) - בכל מקום אחר, מבית קפה פשוט שבפשוטים ועד מקומות של כריכים מפונפנים יותר, כריך בגודל קטן בהרבה (ופחות משביע) יעלה לכם יותר.

A post shared by Danielle Amit (@danielamit) on

מבחינת הטעמים, היה תענוג גדול. לכאורה אין כאן שום דבר יוצא מגדר הרגיל; בסך הכל שילובי טעמים קלאסיים ומוכרים כמו סלט ביצים וחמוצים או דג מעושן וגבינת שמנת. אבל כשלוקחים חומרי גלם טריים וטובים ובייגל שהוא לא פחות מנהדר, התוצאה טובה ומספקת. 

בשורה התחתונה, הופתענו בטירוף ממקום שחשבנו שנס לחו והתברר שעדיין עושים בו את כל המאמצים להציע מוצר טוב, במחיר סביר בהחלט. נכון, האווירה לא הכי מעודכנת, אבל אין ספק שגם ב-2018 הבייגלים של טל בייגלס רלוונטיים וטעימים במיוחד.

טל בייגלס. קרליבך 41, תל אביב. 03-5610564. לא כשר