קרפצ'יו בר קרפצ'יו (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
תגידו יפה שלום. קרפצ'יו בר | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

אחרי כמעט תשע שנות פעילות, בעוד כחודש תסגור מסעדת קרפצ'יו בר של האחים אסף ויותם דוקטור את שעריה, ותחתיה תיפתח באמצע מרץ מסעדה ישראלית. בחודש הזה אתם מוזמנים להגיע למקום, שהמציא עשרות וריאציות לקרפצ'יו עוד לפני שהוא נהיה פריט מאסט בכל תפריט, ולהשתתף בחגיגת רטרו עם מנות מפתח מכל שנות הפעילות של המסעדה.

עוד חדשות אוכל בפייסבוק שלנו

"החלטנו לסגור כי רצינו להמשיך למשהו אחר, לא כי הקרפצ'יו בר היה לא רווחי או לא מצליח", אומר יותם, ששותף עם אחיו גם בשיפודייה המודרנית הסמוכה, האחים. "מאז שפתחנו את האחים נחשפנו לעולם תוכן חדש של ישראליות, והבנו שזה משהו שאנחנו רוצים להתעמק בו. הקרפצ'יו בר הוא מסעדה טובה, אבל הוא לא כזה. אנחנו רוצים להמשיך לחקור ולהעמיק בעולם הישראלי, מהמקום של חומרי גלם שיש כאן ולא מספיק באים לידי ביטוי".

עוד באוכל טוב:

 

קרפצ'יו בר אבן גבירול (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
"רצינו להמשיך למשהו אחר". האחים דוקטור וחברים | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

קרפצ'יו בר (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
טרטר בקר וירקות שורש עטוף בקרפצ'יו פרידה מעושנת. חודש של נוסטלגיה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

במקום החדש- דוק, שאמנם לא יישא בתואר מסעדת שף אבל גם לא יהיה עממי, מבטיחים האחים לתת פרשנות חדשה למטבח הישראלי. "התחלנו להיפגש עם מגדלים ברחבי הארץ, וגם עם אנשים פרטיים שעושים דברים עם חומרי גלם מדהימים, שמתקשרים לעולם של פעם", מספר יותם. "זאת לא תהיה מסעדה למטרות רווח אלא מקום שאנחנו יכולים להשתולל בו, להמציא דברים חדשים ולתת לקהל להתנסות. למשל, גילינו שברחוב מסוים בתל אביב גדלים חושחשים. אז חשבנו, למה שלא נעשה עם הפרי הזה משהו. יצרנו ריבת חושחש והיא מדהימה. עשינו איתה גם קוקטיילים מיוחדים. יש עוד המון אפשרויות כאלה". עוד בתפריט החדש תוכלו למצוא בין השאר רוסטביף מדפונה (נתח בשר עטוף בעשבים וצלוי בגחלים לוחשות) ומנה בשם "סטייק ברולה הדור הבא".

ואם באלכוהול עסקינן, הדוקטורים מבטיחים שגם במסעדה החדשה יוגש תפריט היין והאלכוהול המשתלם של מסעדת האחים, הכולל מבחר יינות ישראליים במחירים נמוכים במיוחד. "במקום החדש נגיש שתייה ואלכוהול רק מישראל", הם מבטיחים. "אפילו הוויסקי יהיה אצלנו ישראלי, וגם לא נחזיק שום משקה קל לא מכאן. אפילו לא קולה. זה יהיה מקום שכולו ישראלי מקומי, והוא יהיה אינטימי, קטן והוגן ללקוחות שלנו".

בחודש הקרוב עורכים האחים חגיגות פרידה מהקרפצ'יו בר, שבהן יוגשו מנות מהעבר כמו רול קרפצ'יו סינטה, טטאקי פילה בקר, קרפצ'יו רוסיני עם כבד אווז וסלט פפאיה עם שעועית ירוקה, נענע ושאטה. בנוסף, הלקוחות מוזמנים לבחור אילו מנות הם מעוניינים להחזיר לתפריט במהלך החודש הקרוב בעמוד הפייסבוק של המסעדה.

דוק. אבן גבירול 8, תל אביב. 03-6098118. שבת - חמישי 19:00- אחרון הלקוחות. לא כשר

דיאגו סאן  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
וזה כבר מהמסעדה הקוריאנית מקסיקנית החדשה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מלבד המסעדה הישראלית החדשה, אסף דוקטור פותח בשבוע הבא עם קבוצת קזינו סן רמו גם מסעדה מקסיקנית-קוריאנית בשם דייגו סאן שתפעל בשוק לוינסקי המתחדש. יוגשו שם למשל מנות קוריאניות קלאסיות כמו ביבימבאפ- אורז קוריאני עם ירקות, צ'ילי, פרגית וביצת עין או שעטנז לטיני ואסיאתי עם מנות כמו טורטייה סביצ'ה בורי ופלפלים; או באנז צ'יקן טיקה מסאללה עם חמוצי מנגו ויוגורט. כל המנות יתומחרו בטווח נגיש שבין 30 ל-50 שקלים.

דייגו סאן, המשביר 2, תל אביב, 03-5531557 

>> כל חדשות האוכל