קרפרי ברטון קרפ כוסמת
וככה הם נראים לפני סגירה. קרפ של קרפרי | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

הישראלים הם אנשים של טרנדים. באפנה, באמנות, בהרגלים וגם באוכל. טעמתם משהו מגניב במקום אחד? רוב הסיכויים שתראו אותו מהר מאוד במקומות נוספים. יעידו על כך מגפת הראמן שמשתלטת על המדינה, גל הטורטיות של החודשים החולפים והפיצות שכל מסעדה מתהדרת בהן לאחרונה. מי שהרכיבה על הטרנדים הקולינריים לא עובדת עבורם הם מקומות של באז רגעי שאין מאחוריהם מוצר של ממש, ולכן הקהל נוהר אליהם לביקור חד פעמי ולא חוזר שוב.

עוד הרבה סיפורים משוגעים על אוכל בפייסבוק שלנו

נודה ונתוודה - כששמענו על הקונספט החדש של קרפרי ברטון (Bretonne) חשבנו שמדובר במקום מהסוג הנ"ל. עוד בית אוכל שמחפש את הבאז המהיר. הקהל שבוי הטרנדים וחובב האוכל מגיע אליו פעם אחת, ולא חוזר לסיבוב שני כי אין ממש סיבה. אלא שאחרי שהגענו, עברנו את התור הארוך של הסקרנים הרעבים, הזמנו וקיבלנו את הקרפ הפריך, הבנו שכנראה טעינו בהערכה. הקרפרי מציג מוצר שכבר ראינו בארץ בעבר ולא הצליח לתפוס: קרפ צרפתי שמקורו מאזור ברטאן, והוא עשוי מקמח כוסמת ומגיע עם מגוון מילויים נהדרים. דווקא הפעם, עם האווירה הצעירה והכיפית של המקום, נראה שיש כאן פוטנציאל למשהו אמיתי.

קרפרי ברטון חזה אווז
הגבינה מאחדת את הכל. קרפ חזה אווז וצ'דר | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

עוד באוכל טוב:

 

קרפרי ברטון מתהדר בעיקר בגרסאות מלוחות. מה למשל? פלמידה כבושה עם קרם פרש, בצל ירוק, לימון, צלפים, כוסברה, שום ורוקט (32 שקלים), קרפ טבעוני במילוי גבינה טבעונית, פלפל שחור, בצל ירוק, לימון, שום ורוקט (38 שקלים), קרפ צ'דר מעושנת עם אמנטל, תפוחי אדמה, תרד, שום, חריף, זיתים ורוקט (34 שקלים) וקרפ חזה אווז עם צ'דר מעושנת, אמנטל, תרד, תפוח אדמה, בצל סגול, שום, חריף ורוקט (28 שקלים).

יש כאן גם אפשרויות מתוקות מעניינות ולא סטנדרטיות. כך למשל: קרפ טאטין עם קרם פרש, תפוחים, קרמל מלוח ושקדים פרוסים (28 שקלים), קרפ סוכר, לימון וקינמון (18 שקלים) וקרפ בננה עם בוטנים מלוחים וחלב מרוכז (20 שקלים). אל דאגה, גם מי שמחפש סתם נוטלה או קרם ערמונים ימצא את מבוקשו. 

קרפרי ברטון קרפ
אוכל טעים, לא תמיד מצטלם יפה. קרפים ממבט הציפור | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

החלטנו ללכת על מלוח והזמנו קרפ עם חזה אווז, שנאמר לנו שהוא קרפ הבית, וקרפ עם פלמידה כבושה. שניהם היו גדולים למדיי (תמורת מחיר צנוע של 100 שקלים לארוחת ערב זוגית משביעה) והמילוי בשניהם היה מכובד. הצלפים שבמילוי הפלמידה נתנו למנה טוויסט כיפי, ומילוי חזה האווז היה עשיר - תפוחי האדמה והגבינה, שחיברה הכול יחד, הפכו את הקרפ הזה למעין פיצה מקופלת מושחתת במיוחד.      

קרפ הכוסמת עצמו, על אף החשדנות שעורר, היה נהדר. הטעם שלו חמצמץ מעט אך לא משתלט והמרקם שלו פריך והופך אותו לכלי קיבול מדהים וכיפי בהרבה מפיתה סטנדרטית (מה גם שהוא נטול גלוטן וטבעוני אז בכלל הרגשנו טוב עם עצמנו). היחסים בין מלית לבין מה שעוטף אותה, בין אם זה לחם, לחמנייה, פיתה, לאפה או אפילו אורז (במקרה של סושי), הם תמיד מורכבים. ברוב המקרים הצד הפחממתי של הריקוד הזוגי הזה מקבל הרבה יותר ביטוי ממה שהוא אמור, בעוד המילוי דל ומשני ומותיר תחושה מבאסת של מחסור. אבל הקרפ הזה היה דק בדיוק במידה, נתן למילוי במה כמעט מלאה והצליח בכל זאת להיות דומיננטי מספיק כדי להשביע ולהראות נוכחות נעימה. הבעיה היחידה היא שבניגוד לפיתה ולאפה, קצה הקרפ המשולש לא הצליח לספוג את הנוזלים, כך ששני הקרפים שלנו הסתיימו בביסים לחים מדי של נוזלי מלית שהתנקזו למטה. חבל. אבל גם לא כזה נורא.

קרפרי ברטון
יחסי מלית וקרפ טובים מאוד | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

בשורה התחתונה, יש לקרפרי ברטון את כל מה שצריך בשביל להפוך למקום חדשני של סטריט פוד שיש בו מוצר של ממש, לצד שאר מקומות חדשים שהצליחו לעורר לאחרונה את הסצנה, כמו הרולים של שי שי והארפה של דליה אלחדף בטוטומה. יש כאן אווירה נעימה וחברותית, קהל צעיר ויפה, תפריט מגוון ומקורי ומוצר טעים ומשתלם. הדבר היחיד שצריכה הקבוצה שאחראית על המקום להצליח לעשות זה לגרום לקהל הלקוחות רודף הבאז שזה עתה עט על המקום לחזור אליו. אנחנו, בכל מקרה, מתכננים לעשות את זה ממש בקרוב.  

ברטון קרפרי. אבן גבירול 52, תל אביב. 03-6358221. פתוח כל יום ב-23:00-16:00, ובשישי 17:00-10:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל

כל יום 12.00-00.00
ושישי 10.00-17.00