האוכל האסייתי בארץ מפותח ופופולרי, אבל עוד לא ראינו עדיין בישראל ההתבססות ממשית של הקינוחים האסיאתיים המקוריים ואפילו במסעדות האסייתיות בארץ עושים להם טוויסט מקומי. עכשיו סוף סוף אפשר להגיד שיש ניסיון אמיתי להביא לישראלים את הטעמים של המתוקים והמעודנים של אסיה. הכירו את סו בינג (SO BING), רשת חדשה שמביאה לנו את הקינוח האסייתי הפופולארי bingsu, שמבוסס על גילופי קרח והוא להיט בקוריאה וביפן כבר שנים.

הרשו לנו להבהיר: קינוח שמבוסס על קרח נשמע אולי משונה ודל בטעמים, או אפילו עשוי לאזכר את מה שאנחנו קוראים לו בארץ ברד (ועושה ישר קונוטציות של קיפאון מוח וצרבת). אבל זה ממש ממש לא הסיפור בסו בינג. מדובר בפתיתים קפואים ויבשים שהמרקם שלהם אוורירי מאוד ומוסיפים להם טעמים שונים, רטבים, פירות וטופינגים נוספים שיוצרים קינוח מרשים במיוחד.

הסניף הראשון של סו בינג (בייעוצו הקולינרי של השף קונדיטור אלון שבו) נפתח בסוף השבוע ברחוב בוגרשוב בתל אביב, וסקרנים מאוד, מיהרנו להתנסות. הרושם הראשוני שקיבלנו מהסניף היה דווקא לא מזהיר. בדומה למקובל ביפן וקוריאה (והרבה פחות אצלנו בארץ), הדבר הבולט במיוחד בסו בינג הוא הצבת מודלים של הקינוחים בחלון הראווה. זה אולי יעיל, אבל בהחלט נותן תחושה מצועצעת ולא מאוד מגרה (בכל זאת, מודל מפלסטיק). אבל אם תתגברו על המשוכה הזניחה הזאת, אנחנו מבטיחים שמצפה לכם חוויה נהדרת.

 

סו בינג מנגו  (צילום: דיויד צאן, יחסי ציבור)
מנגו ועוגת גבינה. טעמים מגרים במיוחד | צילום: דיויד צאן, יחסי ציבור

סו בינג מציעים מבחר רחב של קינוחי שלג קוריאניים שנשמעים כולם מגרים מאוד. כרגע, מציעים כאן את המנות על בסיס קרח מבוסס חלב בלבד, והחל מהשבוע הבא תיכנס לתפריט אופציה טבעונית של קרח על בסיס חלב קוקוס שיכול להחליף את הקרח החלבי בכל מנה ומנה.

בתפריט תמצאו בינגים עם טעמים אסייתיים מסורתיים וגם כמה כאלה שקורצים לחיך הישראלים. בין הדוגמאות: שלג חלב עם קוביות מנגו, עוגת גבינה, סורבה מנגו ושקדים; שלג עם רוטב רפאלו, גלידת קוקוס, בראוניז וצ'יפס קוקוס; שלג עם כדורי אבטיח, גבינה בולגרית או גלידת וניל; שלג עם קוביות חלבה, אגוזי לוז, טחינה גולמית ושבי עוגיות חלבה; שלג תה ירוק עם שקדים קלויים, אבקת תה ירוק וגלידת וניל; שלג שוקולד עם בראוניז, שברי אוריאו וגלידת שוקולד ושלג עם רוטב קרמל, שברי עוגיות לוטוב, קצפה ובננה מקורמלת.

כל קינוח שלג כזה עולה 29 שקלים למנה קטנה (שאינה קטנה כלל) ו-44 שקלים למנה ענקית. אם אתם רוצים לגוון ולהפוך את השלג שלכם לאפילו יותר מושחת יש כאן גם אפשרויות כמו עוגת שלג שבה שכבות של טורט שוקולד ווניל עם שלג של שוקולד (44 שקלים) או בריוש ענקי שעליו קצפת, חתיכות אוריאו ובראוניז, וכדור גלידת שוקולד (36 שקלים). בגזרת המשקאות תמצאו כאן קפה על סוגיו השונים ומשקאות מיוחדים כמו תה אפרסק גרנדין עם נענע, משקה תפוזים ופירות יער עם נענע או סמודי מנגו וקיווי עם באבלס פירות (15 שקלים למשקה).   

ומה מבחינת הטעמים? אנחנו ניסינו להישאר נאמנים לאסיה והזמנו את הבינג של התה הירוק. הופתענו בטירוף. ראשית, שכבת הקרח עצמה הייתה במרקם פשוט כיפי, קליל ואוורירי שהיה תענוג לאכול ממנו ומרענן להחריד בקיץ הלוהט שבחוץ. היא הוציאה היטב את המרירות הקלה שבתה, והרגישה מאוד עשירה.

הקינוח עצמו היה מתוק באופן מעודן מאוד והנוכחות של רוטב התה הירוק בצד (כל קינוח שלג כאן מגיע עם רוטב אחר בצד) אפשרה לשלוט אפילו יותר בטעמים ובמתיקות הרצויה. גלידת הווניל מלמעלה תרמה גם היא לעושר של הקינוח והוסיפה למרקם הרקמי, כשהנוכחות של השקדים הייתה הקראנץ' הנדרש.

הדבר אולי המלהיב ביותר בקינוח השלג הזה היה התחושה הקלילה אחרי שסיימנו את הקינוח, בניגוד לקינוחי גלידה או קינוחים אחרים שהם מוגזמים ומתוקים במיוחד. בקיצור, קינוח השלג הזה הותיר אותנו עם רצון עז לנסות את כל הטעמים שמגישים כאן ואין לנו ספק שאנחנו חוזרים לכאן בקרוב. 

הסניף הראשון של סו בינג בארץ נמצא ברחוב בוגרשוב 106 (סמוך לדיזנגוף סנטר בתל אביב) ובקרוב, עתידים להיפתח סניפים נוספים של הלהיט מקוריאה. אנחנו, בינתיים, נלהבים מאוד מהחידוש המרענן שנכנס לרשימת המתוקים שלנו בקיץ הזה.   

 סו בינג So Bing. בוגרשוב 106, תל אביב