כשמדברים על סצינת המסעדנות הטבעונית השוקקת בתל אביב, אלגריה נשארת משום מה בצד. את תשומת הלב התקשורתית על פי רוב מקבלות מסעדות טבעוניות כמו זכאים הנחמדה, אנסטסיה הצעירה ומשק ברזילי המוערכת. וכך יצא שאלגריה - שהחלה את דרכה כמעדנייה קטנה והיום היא מסעדה לכל דבר - נותרת מעט מאחור. וזה חבל, כי אחרי שביקרנו במקום אנחנו יכולים לבשר בלב שלם שמדובר במסעדה טבעונית מוקפדת שכדאי לכם לשקול לארוחה הטבעונית/ צמחונית/בריאותנית הבאה שלכם.

אלגריה המבורגר טבעוני תל אביב (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
ההמבורגר של אלגריה. בהחלט מפנק | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

על התפריט החדש באלגריה אחראי מוטי נגר, מייסד המותג הטבעוני-אורגני ראמה, והוא אומנם סובל מהתופעה הטבעונית השכיחה של הדבקת שמות כמו סלט ביצים או המבורגר למנות טבעוניות שאין בהן זכר למנה המקורית - אבל כאן זה נעשה ממקום כה סימפטי, שמנסה לעשות גם את המהלך המציק הזה במקוריות כלשהי, שאנחנו קצת יותר סלחניים.

ארוחות בוקר באלגריה מוגשות כל היום, וכוללות מנות כמו טוסט קרואסון עם פטה משקדים וקשיו עם פסטו וזיתי קלמטה; קרואסון במילוי סלט ביצים מטופו עם עגבנייה, בצל סגול ורוקט; ושקשוקה מטופו עם ג'בטה חמה, ירקות חתוכים, לבנה וטחינה.

בין מנות הצהריים והערב כבר תמצאו מנות רציניות יותר, כמו סליידרים מעושנים עם גבינת פלפלים מותססת; קציצות עגבניות מיובשות ואגוזים בטרטר צלפים על תפוחי אדמה; שיפודי טנדורי מקוביות טופו במרינדת יוגורט קשיו ומסאלה הודית על סלט פריקה; אצבעות נפטון, שהן למעשה פיש אנד צ'יפס טבעוני מטופו במרינדת ים עם תפודים חרוכים באיולי חרדל; וסלט "קיסרית", המורכב מעלי לבבות חסה עטופים ברוטב קיסר טבעוני, עם טבעות בצל סגול, צלפים, קרוטונים ורצועות טופו צרוב.

אחרי שראינו שהצלחות שיוצאות מהמטבח קטנות יחסית (עובדה שעוד ניתן עליה את הדעת), הלכנו על שלוש מנות: המבורגר על בסיס קטניות מונבטות ואורז מלא בלחמנייה עם איולי חרדל, כרוב בכבישה ביתית, בצל סגול, עגבנייה וחסה (48 שקלים); קציצות עגבניות מיובשות על רוטב טרטר מיסו צלפים וסלסת עגבניות (42 שקלים); ומנת אצבעות נפטון של טופו במרינדת ים בציפוי אצות ופרמזן על תפוחי אדמה (44 שקלים).

אלגריה קציצות עגבניות מיובשות תל אביב (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
קציצות עגבניות. הכי טעים שאכלנו פה | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

המנה הטובה ביותר הייתה ללא ספק קציצות העגבניות המיובשות. היא הייתה עשירה, טעימה מאוד, והכי חשוב - לא ניסתה לחקות שום דבר אחר. פשוט מנה טבעונית מקורית ומצוינת. העגבניות המיובשות החמיאו מאוד לטעמים של הקציצה, ולמרות שהמנה נראתה קטנטנה (שתי קציצות קטנות על שלושה תפודים קטנים) היא הייתה משביעה יחסית (לא כארוחה, כמנה, מה שהופך אותה בכל זאת ללא זולה). בשורה התחתונה מדובר במנה שהצדיקה לחלוטין את מה שמנסים לשווק כעת באלגריה כ"מטבח טבעוני עילי".

ההמבורגר - ככל הנראה המנה הפופולרית ביותר כאן - היה חביב ובהחלט מפנק: מנה גדולה של קציצה (בתיבול שהרגיש מעט מזרחי) בתוך לחמנייה טובה, ולצידה תפודים כאלטרנטיבה בריאה יותר לצ'יפס. בניגוד לשתי המנות האחרות, כאן המחיר התגלה כנמוך ביחס לגודל המנה.

המנה הפחות טובה בארוחה הייתה מנת אצבעות הנפטון, שהייתה קצת משונה בטעמה. נתחי הטופו הגדולים צופו בטעמי ים מסקרנים (אצות), אך כשלעצמם היו חסרי טעם ולא מספיק מעניינים במרקמם. איולי החרדל אומנם היה נהדר ממש, והקפיץ את כל המנה למעלה, אבל זה לא הספיק. היה מוטב לולא היו מנסים ליצור הקבלה טבעונית למנת הפיש אנד צ'יפס האהובה.

אלגריה פיש אנד צ'יפס טבעוני תל אביב (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
אצבעות נפטון. גרסה טבעונית לפיש אנד צ'יפס | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

בסופו של יום יצאנו מהארוחה כאן מדושנים, מרוצים וסקרנים לגבי לא מעט מנות נוספות בתפריט שהיינו שמחים לנסות, ועוד נשוב ונעשה זאת. קסמה הצנוע של מסעדת אלגריה בהחלט שבה אותנו. נהנינו לראות איך בלי יותר מדי רעש וצלצולים נוצרה לה מסעדה (שהיא גם מעדנייה) טבעונית מצוינת, שנעים לשבת בה לארוחת צהריים קלילה או ערב באווירה מעט רומנטית ומשוחררת יותר (ועם כוס יין או בירה שנמכרת כאן במחירים סבירים לגמרי).

אלגריה. אבן גבירול 165, תל אביב יפו. 03-6136964. ראשון-חמישי 8:00-23:00, שישי 8:00-16:30. כשר ללא תעודה