מאז הסתיימה העונה העונה השישית של "מאסטר שף" עבר לא מעט על הזוכה טום אביב, כולל תקשורת מחבקת, תוכנית טלוויזיה בהובלתו ובישול בלא מעט אירועים. ועדיין, אביב בחר שלא לתת להצלחה לסחרר אותו מוקדם מדי ולא פתח מקום משלו במטרה למנף את הפופולריות, שיכולה במקרים של כוכבי ריאליטי להתברר כזמנית.

עכשיו, כשנה לאחר מכן, הוא החליט שהגיע הזמן להיכנס לזירת המסעדנות, וחבר לאורי רז (אחד הבעלים של הסושיאל קלאב והפיאצה בתל אביב והריפאבליק בהוד השרון) ואיתי ביטון (פיאצה), במסעדה איטלקית חדשה שתישא את השם קוקו במבינו.

המקום ייפתח רשמית ב-3 בינואר על חורבות מסעדה ותיקה נוספת של רז וביטון - המסעדה האיטלקית החביבה פאפאס. "אורי רז ואני נפגשנו במקרה, ובאיזשהו שלב הוא אמר לי שיש לו את החלל של הפאפאס, ולמה שלא אבוא לעשות פופ אפ שם", מספר אביב. "אז עשיתי שם ערב אחד על הבר, הוצאנו שש מנות שלי והיה ערב מטריף. המקום, שהוא בדרך כלל קצת ישנוני, פתאום התפוצץ ואפילו לא הזמנו אנשים במיוחד. היה פשוט מפורק. הם ראו כי טוב והתחלנו חיזור ומהלך של חודשיים שבהם דיברנו על לעשות משהו ביחד אבל לא בדיוק ידענו מה".

טום אביב פותח מסעדה  (צילום: ניר קידר, יחסי ציבור)
מפחד אבל הולך על זה. טום אביב | צילום: ניר קידר, יחסי ציבור

אביב לא רצה להיכנס לפאפאס - מסעדה בת עשור שיש לה את הקהל שלה, האוכל שלה והשפה שלה - כפי שהיא. הוא רצה מקום חדש שבו יוכל להביא את עצמו לידי ביטוי באופן נקי יותר. השותפים באו לקראתו, ויחד הם החליטו לשנות את המקום למה שהם מגדירים "מסעדת חפלה איטלקית שמחה". "אנחנו רוצים מסעדה שתהיה בה פיאסטה איטלקית", אומר אביב בהתלהבות האופיינית לו, "מקום שיגיש אוכל איטלקי בגובה העיניים. אוכל שלא קשור לפרובינציה מסוימת באיטליה אלא כזה שאני נותן לו את הפרשנות שלי. קוקו במבינו יהיה מקום שמח וקליל שתהיה בו אווירה טובה, וגם וליו פור מאני. מקום שאתה יוצא אליו ויכול להרשות לעצמך לחזור שוב בקרוב".

הפאפאס יפעל כפי שהוא עד אחרי הסילבסטר. תוך כדי יעבור המקום שינויים כמו התקנת עמדת די.ג'יי, החלפת בר והצבת תמונות קיר ענקיות של מה שאביב קורא לו פוד פורן ותמונות איטלקיות וינטג' עם סקס אפיל. "אני רוצה שירגישו כאן את מה שאני מרגיש לאוכל", הוא מסביר על שינויי התפאורה.

פאפאס פיצה (צילום: תמוז רחמן,  יחסי ציבור )
הפיצה של פאפאס. מורשת הפיצות תישמר | צילום: תמוז רחמן, יחסי ציבור

אז מה יגיש אביב במסעדה החדשה שלו? פרשנות רחבה בהחלט למטבח האיטלקי: קרפצ'יו בטטה - בטטה ששורפים בטאבון הפיצות, מקלפים ומשטחים על פלטת פיצה עגולה ועליה מניחים יוגורט, גבינת ברינזה ואורגנו; קרפצ'יו מבשר פיקנייה מיושן ומשויש; טרטר מוסר על לחם שיפון, שנקרא כאן שיפון עם מוסר גבוה; פסטת פפרדלה עם אונטריב מפורק; טורטליני בחמאת זעתר ולאבנה; מנת מעורב של שורט ריבס ביין, אורגנו ורוזמרין עם פירה מושחת; וכיאה למסעדה איטלקית, יהיו כאן גם פיצות שיישארו כמורשת מההיסטוריה של המקום (לפני פאפאס פעלה כאן מסעדת ביג מאמא): פיצה לבנה, פיצה מרגריטה ופיצה ספינצ'י עם תרד.

למה בעצם החלטת שעכשיו הזמן הנכון לפתוח מסעדה?
"אם הייתי צריך להחליט לבד שעכשיו זה הזמן, כנראה אף פעם לא הייתי באמת מחליט, אבל פתאום דברים בחיים מתחברים: החלל, השותפים, הרעיון והמסעדנות של אורי רז, שקצת מזכיר לי את אבא שלי. הכל עשה לי את זה וחשבתי שזה הצעד הראשון הכי חכם שאני יכול לעשות. הרי זה היה או שאני אפתח לי מקום קטן ואשאב לתוך עצמי, או שאקח גב של אנשים שיודעים מה הם עושים וייתנו לי את הכלים לממש מה שאני מדמיין. חוץ מזה גם ממש לא רציתי לעשות את המהלך הזה עם ההורים שלי. אני מקבל מהם עצות, אבל כספית ותפעולית לא רוצה שום דבר איתם כי אני חושב שאני צריך לצאת מהחממה שלהם. בסוף אני רוצה להתפתח".

אתה מפחד?
"אני מת מפחד, כי כולם אומרים שזה עסק שלא כדאי להיכנס אליו. זה מחלחל, אבל בסופו של דבר אנחנו משוגעים אז אני נכנס לזה".

קוקו במבינו. הלל הזקן 12, תל אביב. 054-3377667. ראשון-שבת 19:00-02:00. לא כשר