בראנץ' סופ"ש חדש בווילה מארה, תל אביב

המסעדה שלחוף ימה של תל אביב משיקה ארוחת בראנץ' חדשה, המורכבת ממנות קטנות לחלוקה וממנות בראנץ' קלאסיות. בין המנות: Grill & Eggs - ביצת עין עם נקניקיות עגל בוואריות, בצל מטוגן ותפוח אדמה (71); קרוק מאדאם - טוסט גבינות עם אווז מעושן, רוטב קיסר מעל וביצת עין (69); ופריטטה גבינות ותרד זוגית – עם סלמון וירקות ירוקים, גבינת מוצרלה ופרמזן, תפוח אדמה ועגבניות, מוגשת עם  2 קוקטיילים לבחירה (99). הבראנץ' מוגש בימים שישי ושבת מ-10:00 ועד 12:45.

בנוסף, לאחרונה החליט אלכסנדר דרוז, הבעלים של המסעדה (לשעבר באבא יאגה ומסעדת רפאל), להוסיף לתפריט מספר מצומצם של מנות אוקראיניות הזכורות לו מילדותו, כמו בורשט, ורניקי ועוגת נפוליאון.

וילה מארה. הרברט סמואל 88, תל אביב. 074-7725322

כיסוני כרישה שרופה ולאבנה. תפריט חדש בראסיף 33 (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
כיסוני כרישה שרופה ולאבנה. תפריט חדש בראסיף 33 | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

תפריט חדש במסעדת ראסיף 33, חיפה

השף חמודי עוקלה משיק תפריט סתווי חדש בראסיף 33. בין המנות החדשות: כיסוני כרישה שרופה ולאבנה עם חמאת אבן יוגורט, תרד ועגבניות מגי צלויות; טרטר פילה עם קרקר חציל מעושן, מחמרה פלפלים ואגוזים וגבינת פקורינו; ופילה בר ים עם מלוחייה, בצל קונפי, מפתול בלדי, חומוס גרגירים ואבן יוגורט.

ראסיף 33. עצמאות 33, חיפה. 04-6638071

רביולי פיסטוק ברוטב קצ'יו א פפה. מנה שטרום בקלאסיק (צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור)
רביולי פיסטוק ברוטב קצ'יו א פפה. מנה שטרום בקלאסיק | צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור

תפריט פופ אפ של השף מנה שטרום במסעדת קלאסיק, תל אביב

מנה שטרום, אחד השפים המזוהים ביותר עם המטבח האיטלקי, יצר תפריט איטלקי שיוגש במסעדה במשך 3 חודשים, בנוסף לתפריט הרגיל. בין המנות בתפריט: ארנצ'יני ממולא גבינות על רוטב עגבניות מסקרפונה (48 שקלים); סלט רומאי עם רוטב קצ'יו א פפה (52); פיצה קצ'יו א פפה עם גבינת מוצרלה, גבינת פקורינו ופלפל שחור (ללא רוטב, 76); פיצה מסקרפונה (76); רביולי פיסטוק ברוטב קצ'יו א פפה (76); וניוקי גורגונזולה עם אגוזי מלך וקרם סלק (74).

במקביל משיקים בקלאסיק את ההמבורגר Scramble Burger - המבורגר וולפנייט עם ביצה מקושקשת רכה וחמאת כמהין (66).

קלאסיק. יהודה המכבי 53, תל אביב. 074-7973332

יאם פלה סלמון. דלי אסייתי (צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור)
יאם פלה סלמון. דלי אסייתי | צילום: יעל יצחקי, יחסי ציבור

ערבי קונספט תאילנדי בדלי אסייתי, הוד השרון

המסעדה משיקה את תפריט "לילות בנגקוק", שיוגש בכל יום רביעי בערב ויכלול מנות תאילנדיות מקוריות. בין המנות בתפריט: יאם פלה סלמון - סלמון נא, צ'ילי, עשבים, שאלוט, שרי ומלפפון (52 שקלים); סלט מנגו ירוק חריף עם שבבי דג פלה פו (48); ופאד גאי קרופ - עוף פריך מוקפץ עם עלי קאנה, צ'ילי ושום ליד ביצה מטוגנת ואורז (62).

הארוחות התאילנדיות יתחילו ברביעי הקרוב ויהיו בסימן פרידה מהשף התפעולי של המסעדה ג'וקי, שחוזר לתאילנד אחרי 5 שנים במסעדה.

דלי אסייתי. הבנים 15, הוד השרון

הקובה של לונא. באסיף (צילום: לונא זרייק, יחסי ציבור)
הקובה של לונא. באסיף | צילום: לונא זרייק, יחסי ציבור

השפית לונא זרייק מגיעה לאסיף, תל אביב

ביום רביעי, 4.10, מ-12:00 תתארח השפית לונא זרייק ממסעדת ביסטרו לונא הנצרתית במיזם "סיר של בית" של אסיף, עם שתי מנות של קובה: כואייר - כדורי קובה במילוי בשר מטוגנים ומוגשים על רוטב יוגורט; וקובה אלראהב (בעברית: "הקובה של הכומר") - קובה טבעונית ברוטב של הדרים וטחינה. המחיר למנה: 64-72 שקלים. 

מרכז אסיף. רחוב לילינבלום 28, תל אביב

נאיפה מולא (צילום: אסף קרלה)
צילום: אסף קרלה

"מועדון ארוחת הערב" במסעדת נאיפה, תל אביב 

מ-2019 מקיימת מדי חודש אמריקן אקספרס ללקוחותיה מפגש עם שף מוביל שבו השף מגיש את מנות הדגל שלו, מספר חוויות מהמסעדה ועונה על שאלות. במסגרת המסורת הזאת, שנקראת "מועדון ארוחת ערב", תיערך ב-15.10 ארוחת טעימות במסעדת נאיפה של השפית נאיפה מולא. בין המנות שיוגשו: מלפוף - כרוב בלאדי ממולא עם דמי גלאס טלה ושום קונפי; סיגר מסחאן - פיתה דרוזית במילוי עוף ובצל קונפי עםיוגורט שום וסומאק; וסלט פריקי עם שמן זעתר ולאבנה אגוזי מלך. מחיר הארוחה במימוש ההטבה: 299 שקלים לסועד (במקום 380). 

נאיפה. יחיאלי 4, תל אביב