אחרי המסעדות סיטארה, פיש שופ, מציצים וברנז'ה בתל אביב, המסעדן הראל בלו מתרחב לראשונה גם לאזור השרון ופותח את מסעדת תל יצחק קיטשן אנד גרדן בתל יצחק. המקום, שנפתח בהשקעה של כ-6 מיליון שקלים יגיש מטבח ים תיכוני עם השפעות מאיטליה, צרפת ויוון, ויפעל משעות הבוקר ועד שעות הלילה המאוחרות.

בתל יצחק קיטשן אנד גרדן חבר בלו ליניב ושלומי הרוש, תושבי השרון, והמטבח של המסעדה, כיאה למגמה הבולטת, הוא מטבח פתוח עם טאבון במרכזו שמוציא פיצות ומאפים. החלל כולו מעוצב כאסם כפרי ומשפחתי, והוא מכיל למעלה ממאתיים מקומות ישיבה בחלל פנימי או בחצר רחבה. "האזור הזה צמא ומבקש מסעדות חדשות", אומר בלו. "אני מאמין שיש פה פוטנציאל עסקי וקולינרי. הרי תל אביב מוצפת ורווייה, בכל מטר מרובע יש מסעדה, ולהביא מוצר ומותג תל אביבי ברמה גבוהה כמו שלנו זאת בשורה".

קיטשן אנד גרדן תל יצחק הראל בלו
בהשקעה של כ-6 מיליון שקלים | צילום: גלעד משיח, יחסי ציבור
קיטשן אנד גרדן תל יצחק הראל בלו מסעדה
ועיצוב של אסם כפרי. תל יצחק קיטשן אנד גרדן | צילום: גלעד משיח, יחסי ציבור

המסעדה, שתיפתח רשמית לפעילות ביום ראשון הקרוב, תגיש ארוחות בוקר, צהריים וערב. בבוקר מתכננים להציע כאן לצד ארוחות מהתפריט, גם בופה פתוח של גבינות, סלטים, דגים מעושנים וכבושים, מאפים ומטבלים. בתפריט הערב ניתן למצוא מגוון מנות מהטאבון, סלטים, פסטות שנעשות במקום, מנות דגים ופירות ים וכן מנות בשרים. "התפריט שלנו בנוי ברובו על חומרי גלם מקומיים מספקים ומגדלים מקומיים", מסביר בלו, "יש פה גבינות מקומיות ממשק יעקבס, יינות ישראלים והדרים מפרדסים בסביבה. חומרי גלם מהאזור שתורמים לתעשייה הישראלית המקומית. הכיוון הוא איטליה והים התיכון, עם טאבון ענק שיושב פה במרכז המסעדה וכל העבודה היא פרונטאלית מול הסועדים עם פיצות מגניבות ופסטות שהן הום-מייד כולן". 


אז מה בדיוק אוכלים פה? בתפריט תמצאו פיצת גבינות וארטישוק עם מוצרלה, גאודה, פטה, פרמזן, רוקט, חמוציות ובזיל סגול; פיצה פירות ים ברוטב עגבניות וציר סרטנים, עם שרימפס, קלמרי, בשר סרטן, מולים, תימין ופרמזן; סלמון כבוש בסלק וליים עם שומר, לימון, גרגר נחלים, צלפים מטוגנים, לבנה ושקדים קלויים; רביולי כמהין וחלמון ביצה עם קונפי שאלוטס, צימוקי עגבניות, רוטב יין לבן וחמאת מרווה; פסטה פפרדלה שחורה עם פטריות שימאג'י, פטריות יער, כמהין, רוטב שמנת וגרמולטה; קוסקוס פירות ים עם שרימפס, קלמרי, מולים, ירקות שורש וגרגירי חומוס; ופילה בקר עם קרם שורשים ורוטב אספרסו סילאן.

תל יצחק קיטשן אנד גארדן פיצה
ישר מהטאבון. פיצה בעבודת יד | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור
תל יצחק קיטשן אנד גארדן דג
דגש על איטליה וים תיכון | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור

בתחילה תפעל המסעדה רק בשעות הערב, ולאחר מכן יורחבו שעות הפעילות לצהריים ואז גם לשעות הבוקר. מלבד המסעדה יפתחו כאן גם את תל-יצחק בייקרי אקספרס: בית קפה קטן עם עמדת טייק אווי פעילה שתספק קפה, מאפים, מיצים, כריכים ועוגות. "הבייקרי יפעל ליד הכביש המוביל סמוך ליציאה מהקיבוץ", מספר בלו. "זה יהיה מקום של בוקר בו אפשר לקחת קפה ומאפה, כריך בוקר טרי וטעים, ירקות חתוכים בכוס כמו בחו"ל ומיצי בוקר בקולד פרס".

ומה התכניות אחרי הפתיחה של קיטשן אנד גארדן?
"המקומות שאני עושה הם מקומות שונים וייחודיים, אז אני לא אחפש עכשיו שוב לפתוח עוד מקום בתל אביב. אני רוצה להמשיך ולעשות מקומות שמביאים בשורה קולינרית כמו המסעדה החדשה בתל יצחק".

תל יצחק קיטשן אנד גרדן Kitchen & Garden, בכניסה לקיבוץ תל יצחק. 09-7411110. ראשון-שבת 08:00-00:00. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל