המגמה של מסעדות שוות בבתי מלון מפנקים נמצאת בשיאה אצלנו בארץ, את זה אתם כבר יודעים אם אתם קוראים נאמנים של מדורי האוכל. אז נדמה שעכשיו הגענו לשיא של התופעה עם הפתיחה של אחד המלונות המושקעים והמרשימים שפועלים כיום בישראל, THE JAFFA ביפו, ששופץ ושומר במשך עשור(!), וכעת נפתחות בו מסעדת שף מבטיחה בסגנון איטלקי ומעדנייה ניו יורקית מגניבה במיוחד.

על המקומות שעתידים להיפתח במלון דה ג'אפה סיפרנו לכם כבר בכתבת המסעדות שאנחנו הכי מחכים להן  השנה, ונראה שלא סתם ציפינו להם כל כך. כבר כשפוסעים אל תוך חלל המלון מבינים שמדובר בפרויקט בסדר גודל שנדיר להיתקל בו בארץ. המלון היוקרתי שוכן במבנה ההיסטורי של בית החולים הצרפתי ביפו והעבודה שנעשתה בו פשוט מנקרת עיניים (במובן החיובי של הביטוי).

 

דה ג'אפה עוגת גבינה ותפוז  (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
עוגת גבינה ותפוז בדון קמילו | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

המסעדה האיטלקית כאן נקראת דון קמילו Don Camillo, יש בה לא פחות מ-124 מקומות ישיבה והיא ממוקמת במבנה היסטורי מהמאה ה-18 בעל חצר פנימית. המעדנייה נקראת הדליקטסן של גולדה Golda’s Delicatessen. השתיים אומנם שונות במהותן, אך מאופיינות בסגנון ניו יורקי של קבוצת המסעדנות שהקימה את אותן, (MFG (Major Food Group, שאחראית על מסעדות רבות ונחשבות בניו יורק ולאס ווגאס (למשל קרבון, סאדלס, דירטי פרנץ' וזיזי קלאם בר). זהו הפרויקט הראשון של הקבוצה בארץ , והשף (המקומי) שיהיה אחראי על מסעדות המלון הוא לא אחר מרועי ענתבי, השף והבעלים של מסעדת ברטי הלבנטינית שפעלה בתל אביב.

אחרי השתלמות ארוכה שעבר ענתבי במסעדות הקבוצה בארצות הברית, הוא חזר הנה ובנה את התפריטים של שני המקומות. בדון קמילו הוא ישלב בין המטבח האיטלקי הניו יורקי למטבח הים תיכוני. בין המנות בתפריט: קרודו ילואו טייל עם תפוזים, צ'ילי ומנטה; מנת טונה ים תיכונית, חצילים חרוכים וצ'ילי מקלבריה; פסטות שנעשות במקום כמו ריגטוני עם עגבניות וחצילים מקומיים או טורטליני ממולא בגבינת עיזים מקומית ברוטב ראגו טלה. עוד בתפריט מנות דגים ובשר מקומי כמו דניס בגרעיני חומוס ברוטב אורגנו טרי; חזה עוף עם סלט ארוגולה ועגבניות; צלעות כבש בגריל ומנטה וכמובן סטייק אנטריקוט החביב על הישראלים. על הקינוחים בדון קמילו אחראית טל הניג (לשעבר מול ים), שמציעה פה אפשרויות כמו עוגת גבינה מצופי בתפוזי ג'אפה, קינוח בננה קוקוס שהוא טייק אוף לבננה ספליט וגלידות וסורבטים שמכינים במקום.

 

דה ג'אפה פרשוטו (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
ויש גם פרושוטו | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

דה ג'אפה בייגל  (צילום: דן פרץ, יחסי ציבור)
וזה כבר בדליקטסן של גולדה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

בגזרת הדליקטסן, שנקרא על שמה של לא אחרת מגולדה מאיר, מציעים אופציות ניו יורקיות קלאסיות כמו בייגל ולקס; כריכים כמו טונה מלטס (Tuna Melts), כריך סלט ביצים, צ'יז בורגר, כריכי בשרים כמו פסטרמה שעושים במקום, סלמי, וטריפל דקר עם אפשרויות לשכבות כמו פסטרמה, סלט עוף, סלט ביצים, סלמי ועוד. לצד כל אלה יגיעו תוספות אמריקאיות פופולריות כמו מלפפון חמוץ, קולסלאו או צ'יפס, שאת כולם כמובן עושים במקום. גם גולדה פונה לחצר פנימית ואפשר להיכנס אליה מהמלון עצמו או מחזית רחוב יפת למי שמשום מה לא רוצה להרגיש לרגע בפריס.

דון קמילו והדליקטסן של גולדה. יפת 36 , תל אביב יפו. דון קמילו: ראשון-שבת, 18:00–24:00 . הדליקטסן של גולדה: ראשון-שבת, 11:00-23:00. 03-7785660. לא כשר