האחים היא אחת מהמסעדות הפופולריות ביותר בארץ. משהו בפיצוח הנכון של פסקול, אוכל ותפריט נגיש גורם לכך שכל שכבות הגילאים מוצאים את עצמם במסעדה הזאת, ולראייה קשה מאוד להשיג בה שולחן מדי יום כבר שנים ארוכות. כעת, החליטו הבעלים אסף ויותם דוקטור, שהם גם האחים על שמם קרויה האימפריה, לקחת הימור ולהעביר את המסעדה מקום לאחד מהמיקומים שנחשבים המקוללים ביותר בתל אביב, ולנסות לפרוח היכן שרבים לפניהם נכשלו.

המסעדה נפתחה השבוע מחדש בבית ציוני אמריקה ונראה כי חשבו כאן בראש ובראשונה על מצוקת המקום התמידית שהייתה במסעדת המקור, היות שהמיקום ענק. חלל חיצוני גדול שמאפשר פרטיות לכל שולחן, חלל פנימי ענקי וגם בר רחב ידיים. לפי כמות הסועדים שפקדו את המסעדה בערב שבה הגענו אליה, ניכר שלפחות כרגע, ההימור השתלם. האם המטבח יצליח להוציא אוכל ברמה גבוהה לכל כך הרבה סועדים? זאת כבר שאלה שייקח יותר זמן לענות עליה.

 

האחים מיקום חדש  (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
כך נראה המיקום המחודש של האחים | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

כך או כך, הכיוון של המסעדה לא השתנה, האחים עדיין מתפקדת כסוג של שיפודייה מתקדמת עם אוכל ים תיכוני (שחלק ניכר ממנו כבר הוגש במסעדה המקורית), והמחירים עדיין נוחים, הן של האוכל והן של היינות המקומיים והקוקטיילים.

על תפריט האוכל מופקד כעת בנוסף לאסף דוקטור גם ציון ברנץ שהוסיף לתפריט מנות חלוקה כמו מדפונה (קבור, בערבית) שמגיעה בווריאציה של עוף, בקר וטלה שבושלו על גריל פחמים במשך שעות (אלה גם המנות היקרות ביותר במקום שמחירן נע בין 139-189 שקלים); ועוד מנות כמו כבד מרוקאי עם תבלינים, פלפל חריף וכוסברה על חלה קלויה (42 שקלים);מלפוף בבישול ארוך עם שמן זית, יין לבן, עשבים, שרי צלויות, צ'ימיצ'ורי זעתר וגבינת המאירי (47 שקלים), חטיפי אסאדו על גריל פחמים (82 שקלים); פורל על יוגורט כבשים עם סלט שעועית ירוקה וארטישוק מעושן (79 שקלים), ומסאחן דגים על פיתה שרופה עם בצל מקורמל, שקדים, צנוברים, בצל סגול ויוגורט (74 שקלים). 

עוד בתפריט נשארו הקלאסיקות של האחים כמו סלט הפאטוש עם פיתת שראק מטוגנת, פטה כבשים, פלפל חריף וזיתים סוריים; אחת מהמנות המבוקשות כאן ביותר של ארטישוקים מטוגנים בלבנה עם שום ופטרוזיליה; קולרבי בתנור פחם עם שמן זית, פרג, תימין, גבינת המאירי ופלפל חריף; והמבורגר מבשר עגל עם לחמנייה קלויה, פסטו כוסברה, עשבי תיבול, עגבניות, צנוברים וגרידת לימון.

  

האחים בסבוסה  (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
בסבוסה באחים | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

View this post on Instagram

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita)

בקרוב תיפתח במקום גם מכולת גדולה שתאגד בתוכה חומרי גלם מאלה שמשתמשים בהם במסעדה עצמה וגם מוצרים מעניינים שמתמקדים בתוצרת הישראלית המקומית מכל הארץ (כרגע הפעילות מתמקדת במשלוחים באונליין). בנוסף, ממש ממול לאחים נפתחה מחדש גם מסעדת הדוק המצליחה של הקבוצה שעברה מקום אף היא ומתמודדת עם אתגר של מיקום חדש ושטח גדול יותר.

האחים. אבן גבירול 26 תל-אביב. 03-6917171. ראשון-שבת החל מהשעה 12:00 בצהריים ועד אחרון הסועדים.