שי שי סלמון מעושן (צילום: SHI-SHI,  יחסי ציבור )
וככה זה נראה. שי שי | צילום: SHI-SHI, יחסי ציבור

פעם, לפני שנים, הוא היה מאכל אסייתי ואקזוטי, אבל היום אנחנו מנשנשים סושי בתדירות גבוהה יותר משאנחנו אוכלים פלאפל, ככה שאנחנו בהחלט מוכנים לדבר הבא. והדבר הבא הוא כנראה ה-SHI SHI: בית אוכל אסייתי צעיר שייפתח להרצה בשבועיים הקרובים בפינת הרחובות אבן גבירול והנביאים בתל אביב, ומבטיח לרגש אותנו עם מנות שלא הכרנו. 

יש לנו פייסבוק, בואו

על המקום החדש אחראית שגית לאופר שקד, בת טיפוחיה של המסעדנית עפרה גנור ממסעדת מאנטה ריי התל אביבית הוותיקה. גנור מלווה את לאופר שקד עוד מימיה במסעדת בריבה בנמל תל אביב, שם הכירו השתיים והפכו חברות טובות. במהלך תקופה ארוכה עובדת לאופר שקד, בליווי של גנור ושל השף רונן סקינזיס, על הקונספט הייחודי של שי-שי, שגובש לאחר מחקר נרחב על המטבח האסייתי בכל המזרח הרחוק. השי-שי שעל שמו נקרא המקום הוא אריה השומר על המקדשים במזרח הרחוק, אבל המסעדה החדשה מעוצבת דווקא בסגנון צעיר ואורבני וכוללת מקומות ישיבה סביב בר פנימי קטן וספסלי עץ חיצוניים לישיבה משותפת בפינת הרחובות הסואנת.

שי שי סלמון הסמוראי האחרון (צילום: SHI-SHI,  יחסי ציבור )
תרגשו אותנו. shi shi | צילום: SHI-SHI, יחסי ציבור

אז על מה בעצם מדובר? השי-שי הוא וריאציה מוגדלת ובריאה אפילו יותר של סושי. המנה עצמה מבוססת על עלה אורז שבתוכו מנת אורז ומבחר מילויים מגוון עם רטבים ייחודיים. מעין רול סושי מוגדל, ללא אצה, שלא מטפטף ומתאים לאכילה במקום וגם לטייק אוויי.

עוד באוכל טוב:

 

השי-שי מגיע ב-10 וריאציות שונות - ממילוי של דגים ופירות ים, דרך עוף, טופו וירקות ועד לפירות. האופציה הנבחרת מתובלת ברטבים ייחודיים למקום ונעטפת לאחר מכן באורז ובעלה אורז. כך למשל ניתן למצוא כאן שי-שי ממולא בסלמון מושרה בוויניגרט צ'יפוטלה, עם רוטב מיסו, מנגו וג'ינג'ר, גזר, סלק, עשבים ירוקים וסלט מלפפון ומנגו פיקנטי עם בוטנים; שי-שי חזה עוף ברוטב איולי-קארי, קולרבי מוחמץ, כרוב סגול, חסה ובצל ירוק; או שי-שי עם טופו מטוגן ברוטב איולי-ווסאבי, בטטה בטמפורה, חסה, פטריות שיטאקי ושאלוט מטוגן.

שי שי סלמון  (צילום: SHI-SHI,  יחסי ציבור )
מבט מבפנים על השי שי | צילום: SHI-SHI, יחסי ציבור

מלבד השי-שי, מציעים כאן גם מנה שנקראת ג'ו אוקדה, על שמו של מדריך קולינרי יפני שליווה את לאופר שקד, והיא מכילה דגים ופירות ים או עוף שמוגשים על צ'פאטי עם רטבים מיוחדים כמו צ'ימיצ'ורי אסייתי ואיולי-ווסאבי. עוד בתפריט: סלט אסייתי של אטריות זכוכית עם עוף, סלמון או טופו וכן משקאות מיוחדים כגון משקה ג'ינג'ר ולימון, משקה קוקוס וצ'ילי ותה ירוק. 

SHI SHI. אבן גבירול 33, תל אביב. 03-5753737. ראשון-שבת 11:00-02:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל