בר לחם כיכר לחם שומשום (צילום: שירה שחם,  יחסי ציבור )
לחם שומשום של בר לחם, התינשא לנו? | צילום: שירה שחם, יחסי ציבור

אין הרבה דברים שיכולים לשמח אותנו ביום שני, אבל אם נצטרך בכל זאת לבחור במשהו, כנראה שנבחר בפחמימות. בדיוק מהסיבה הזו אנחנו שמחים לבשר על שלוש מאפיות חדשות ושוות במיוחד שנפתחו וייפתחו השבוע ברחבי תל אביב - כל אחת עם הסגנון האישי שלה, אבל ביחד הן יוצרות חגיגת פחמימות שאנחנו שמחים לקחת בה חלק.

בר לחם פותחים אחות קטנה

נתחיל במאפיית בר לחם - מוסד הבצקים הוותיק שרק השנה חגג עשור לקיומו - שפתחה אתמול להרצה סניף שני, הפעם ברמת אביב ג'. אחרי סניף האם ברחוב קהילת סלוניקי, גם הפעם בחרו שירה ודגן שחם, יחד עם השותפים יובל שניר וגלי לויתן, להתמקד באזור צפון תל אביב השקט יחסית, ולא להגיע למרכז תל אביב ההומה.

כמו לחם טוב, גם את הפייסבוק שלנו מריחים עד כאן

גם בסניף החדש תוכלו למצוא את כל הטוב שיש למאפיית בר לחם להציע: מלחמים משובחים, דרך מאפים מתוקים ומלוחים, פוקצ'ות עם תוספות שונות ומטריפות, עוגיות ועוגות ועד שלל קינוחים מושקעים. לצדם תמצאו גם קפה טוב, ומוצרים משלימים כמו גבינות מיוחדות, חמאה צרפתית ועוד. בשלב ראשון יפעל הסניף רק בין 8:30 ל-18:00, ובשבוע הבא מתכננים בעלי המקום להרחיב את שעות הפתיחה ל-6:30-21:30 בימי חול, ובימי שישי עד השעה 16:30.

בר לחם. משה ברזני 4, רמת אביב ג', תל אביב. 03-6313077. כשר.

בר לחם  (צילום: שירה שחם,  יחסי ציבור )
פשטות שהיינו רוצים לטעום כל יום. בר לחם | צילום: שירה שחם, יחסי ציבור

ליל בולנז'רי מגיעה לתל אביב

כבר סיפרנו לכם על ליל בולנז'רי, המאפייה שהצליחה להביא ארצה את מוצרי הבולנז'רי המעולים של רשת בתי המאפה הצרפתית Paul. אז עכשיו המקום המצוין הזה מגיע - ממש בשישי הקרוב - גם לתל אביב ועמו שלל הבגטים, הקרואסונים והמאפים שמככבים בסניף האם בבנימינה. לצד המאפים המופלאים האלה תוכלו למצוא במאפייה החדשה גם מוצרים מעניינים במיוחד שמגיעים היישר מצרפת, כמו קרואסון במילוי משמש, קרואסון עם קרם פטיסייר וקרואסון שוקולד ואגוזים, לצד טארטלטים חדשים, וכן גבינות מיוחדות שיצרו כאן עם המותג מוטי החולב ונמכרות כליווי ללחמים המשובחים.

עוד באוכל טוב:

בניגוד לרוב המאפיות, ליל בולנז'רי בתל אביב תהיה פתוחה לפעילות גם בימי שבת, כך שגם בסופי שבוע תוכלו להניח יד על מאפים טריים ונהדרים. בניגוד לסניף בבנימינה, בסניף החדש יהיה מספר מצומצם של מקומות ישיבה לאכילה במקום. בנוסף, תוכלו להזמין בו מאפים בכמויות גדולות לאירועים, בלי צורך להתריע כמה ימים מראש.

ליל בולנז'רי. מעון 3, רביעיית פלורנטין, תל אביב. 03-6392288. ראשון-חמישי 7:30-20:00, שישי 7:30-15:30, שבת 9:00-20:00. לא כשר.

ליל בולונז'רי לחמניה (צילום: אלי קישקה,  יחסי ציבור )
גם ליל בולונז'רי מגיעים לתל אביב | צילום: אלי קישקה, יחסי ציבור

המאפייה, בית מאפה חדש וגדול ברחוב אלנבי

רחוב אלנבי חווה בתקופה האחרונה התעוררות קולינרית עם לא מעט מקומות חדשים. עכשיו, אחרי אמריקה בורגרס וסניף חדש ונוצץ לרשת הגלידריות קוקיז, נפתחה כאן מאפייה גדולה תחת השם הפשוט "המאפייה". בניגוד לשתי מאפיות הבוטיק שהוצגו כאן למעלה, במאפייה מכוונים להמונים, עם שלל מאפים ולחמים במחירים סבירים מאוד, שמתבססים על התנועה הרבה המאפיינת את הרחוב השוקק. לצד המאפים האלה תוכלו למצוא גם נישת אפייה מתוחכמת, שמתומחרת בהתאם.

בסופי השבוע תוכלו לרכוש חלות במחיר סביר של 10 שקלים לחלה, לצד לחמים מכוסמין, דגנים או שיפון שיעלו בין 15 ל-22 שקלים לכיכר. מלבד לחמים יש כאן גם עוגות שמרים פשוטות לצד עוגות ויטרינה מיוחדות יותר, וכן פוקצ'ות שונות ומגוון בורקסים, וגם מוצרי פטיסרי צרפתיים קלאסיים למהדרין כמו אקלרים, פונדנטים וסופלה. בקיצור, הכל מהכל.

המאפייה, אלנבי 88 פינת גרוזנברג, תל אביב. ראשון-חמישי 6:00-22:00, שישי 6:00 עד שעה לפני כניסת השבת. כשר.

ליל בולונז'רי כריך (צילום: אלי קישקה,  יחסי ציבור )
אבל הפעם עם מקומות ישיבה מסודרים. ליל בולונז'רי | צילום: אלי קישקה, יחסי ציבור

>> לכל חדשות האוכל