המנות החדשות, ג'ירף (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
המנות החדשות של ג'ירף. יש הברקות | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

אנחנו מודים, יש לנו פינה חמה בלב למנות של ג'ירף. נכון שלא מדובר באוכל אותנטי במיוחד, אבל שלא כמו בהמון אסייתיות אחרות בדרגות המחיר שלה, בג'ירף רוב המנות טעימות, מעניינות ולא טובעות בכמויות עתק של סויה וסוכר. ואם מדברים על אופציות למשלוח כשאנחנו רוצים להתפנק, ג'ירף בכלל נמצאת בראש הרשימה, למרות שהיינו שמחים אם זמני ההמתנה למשלוח היו מתקצרים.

רק מה, התפריט של הרשת מסרב בעקשנות להשתנות - רק פעם בכמה שנים צצה בו מנה חדשה לרפואה - ואפילו אנחנו מודים שקצת עייפנו מאותן מנות שאנחנו כבר מכירים כל כך טוב. הפיליפינית החדשה, המלזית, האפגנית והביף רייס נודלס הן מנות שאנחנו אוהבים מאוד, שלא תבינו לא נכון, אבל כן, הן כבר קצת נמאסו.

כששמענו שהסניף באבן גבירול (כן, כן, הסניף מסיפור הלימונדה) נפתח מחדש אחרי שיפוץ, והכניס לתפריט שלו לא פחות משמונה מנות חדשות, היינו חייבים להגיע לטעום, בתקווה שתפריט המשלוחים שלנו יקבל איזושהי בעיטת רענון בעקבות המהלך. ובכן, הסניף אכן עבר שיפוץ והשתנה לגמרי. לא רק שהוא גדול בהרבה מבעבר, הוא גם הפך לכהה ומעוצב קצת יותר. אם בעבר הוא נראה מבחוץ כמו מסעדה שקשה לדעת מה מגישים בה, עכשיו רואים בבירור שמדובר במסעדה אסייתית.

בלי הרבה המתנה הזמנו מהמלצר, שקצת התפלא שאנחנו רוצים לטעום רק את המנות החדשות אבל זרם איתנו, ותוך זמן די קצר הן גם הגיעו לשולחן.

התחלה חורקת: המנות הראשונות

ההתחלה הייתה די מאכזבת. מנת כיסוני הר גאו כמהין (38 שקלים) כללה שלושה כיסונים שמנמנים, ממולאים על פי התפריט בפטריות פורטובלו, פורצ'יני, שמפיניון וכמהין, ברוטב פורצ'יני וחלב קוקוס. בפועל לכיסונים היה ריח חזק מדי של שמן כמהין, והמלית הייתה מחית פטריות רכה מדי ומחיתית מדי. הרוטב, שהגיע בכמות גדולה מאוד, גדולה מדי, היה נוזלי מדי ולא ממש נדבק לכיסונים, כך שלא באמת הייתה דרך לטעום ממנו אלא בכף, כמו מרק.

גם הדאמפלינג בשר בציר (39 שקלים) סבל מאותן בעיות: מילוי צוואר הבקר בבישול ארוך היה מחיתי מדי והרוטב רב מדי ונוזלי מדי. שילוב הטעמים של ציר העוף שברוטב, הבקר שבמילוי והאפונה שסביב הכיסונים הרגיש מאוד אירופי (ואף מילה על טורטליני זנב השור של טוטו) ומאוד לא מתאים לג'ירף. בנוסף, גם הבצק הרגיש קשה מדי, כאילו לא בושל כמו שצריך. שתי מנות הכיסונים גם היו קטנות מאוד, בוודאי ביחס למחירן הלא נמוך.

דאמפלינג בשר, ג'ירף (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
דאמפלינג בשר. מה יש לכם עם המילויים המחיתיים? | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

סלט הגלאס נודלס התאילנדי (38 שקלים) כבר שיפר את המצב. הוא אומנם לא היה יוצא דופן, וכלל את המרכיבים שכבר התרגלנו לקבל בכל סלט אסייתי בכל מקום - אטריות שעועית דקות, בזיליקום, עגבניות, גזר, צ'ילי, בצל מטוגן קראנצ'י מלמעלה ושרימפס קטנים חלוטים (חתיכות הפרגית שהיו אמורות להיות חלק מהמנה נעדרו ממנה) - והוא גם היה יכול להיות חריף יותר, אבל הוא היה טעים, מרענן וכיפי.

סלט הסלמון הצרוב (59 שקלים) שימח הרבה יותר. היו בו שני סוגי חסה, פרוסות ארוכות של דלעת מוחמצת, מלפפון, נתחי סלמון צרובים, אטריות סובה ורוטב של סויה, שאלוטס ושמן שומשום, והוא היה פשוט וטעים. אחלה אופציה למנה עיקרית למי שתמיד אוכל סלט. פרוסות הדלעת היו תוספת מקורית, אטריות הסובה היו עשויות היטב והיוו גם הן גיוון מבורך מאטריות האורז שמקובלות בדרך כלל בסלטים אסייתיים שכאלה. הסלמון היה יכול להיות עשוי מעט פחות, אבל זה באמת מינורי.

סלט סלמון צרוב, ג'ירף (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
סלט סלמון צרוב. פשוט וטעים | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

האם נמצא תחליף לביף רייס נודלס? העיקריות

המנה העיקרית הראשונה הייתה צ'יקן טנדורי (61 שקלים) - נתחי פרגית ברוטב יוגורט ותבלינים עם שעועית ירוקה, פלפל צ'ילי ובצלים עם הגריל, לצד אורז. שמחנו לגלות שהפרגית הוכנה עם העור והייתה עסיסית וטעימה במיוחד. הרוטב, שהיה יותר דומה לרוטב באטר צ'יקן מאשר לרוטב טנדורי, היה קרמי ולא אגרסיבי, הבצלים והשעועית היו תוספת כיפית ורק פלפל הצ'ילי השלם הרגיש קצת מיותר.

צ'יקן טנדורי, ג'ירף (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
צ'יקן טנדורי. אנחנו תמיד בעד פרגית עם עור | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

הראגו האסייתי (61 שקלים) הוא מנה של אטריות אודון דקות עם ראגו של בשר קצוץ, כפיר ליים, ירקות שורש, שעועית שחורה וסויה, ואפשר בקלות להגדיר אותה בתור סוג של בולונז אסייתי. האטריות היו קצת רכות מדי, אבל המנה בכללותה הייתה מאוד טעימה, עם טעם וניחוח עדינים של כפיר ליים ורוטב שעועית שחורה. היינו שמחים אם היו בה עוד ירקות, שיגוונו מעט את הביסים שהיו כולם רק פסטה ובשר טחון, אבל בכל זאת מדובר במנה שאנחנו מכניסים בשמחה לסבב המשלוחים שלנו.

העיקרית השנייה, אטריות בשר בבישול ארוך (63 שקלים), כללה אטריות ביצים רחבות עם נתחי בקר בבישול ארוך, בצל ירוק, שום, ברוקולי, תרד ורוטב סויה כהה, והזכירה לנו גם במראה וגם בתיאור את מנת הביף רייס נודלס הוותיקה והאהובה. בניגוד לבשר העיסתי בכיסונים, כאן הבשר היה רך אבל לא רך מדי, הירקות הוסיפו קראנצ'יות טובה ובניגוד לרוטב עתיר השום של הביף רייס נודלס (שאנחנו דווקא אוהבים בזכות שומיותו האיתנה) היה די עדין. האם היא תחליף את הביף רייס במשלוח הבא שלנו? בהחלט ייתכן.

את המנה החדשה האחרונה, מרק חורף סיני של ציר בקר, נתחי בקר בבישול ארוך, וון טון עוף ואטריות סומן, כבר לא היה לנו מקום לטעום, אבל גם היא נשמעה מסקרנת.

בשורה התחתונה, מנות חדשות בג'ירף תמיד משמחות אותנו, וגם אלו שהצטרפו עכשיו הצליחו לעשות את זה - למעט הכיסונים. עכשיו רק נותר לחכות שיוסיפו אותן גם בסניפים האחרים של הרשת, ולקוות שהתוספת הבאה בתפריט לא תיקח שוב כמה שנים.

שימו לב, באתר של המסעדה עדיין לא מצאנו את המנות החדשות, אז נראה שבינתיים אין מנוס מלהזמין אותן טלפונית.

ג'ירף. אבן גבירול 49, תל אביב. 03-6916294. לא כשר