מרכז ירושלים רוויה במוסדות אוכל ותיקים ומפורסמים. בעוד שבאזור השוק התחלופה גדולה, באזור נחלת שבעה והמדרחוב מסעדות שומרות על יציבות ואת רובן אתם בוודאי מכירים גם אם לא הסתובבתם לאחרונה באזור. כאלה הן למשל דולפין ים, כינור דוד, טאקוס לואיס, זוני וההמבורגרייה הלא כשרה של IWO. מי שאתם אולי לא מכירים היא מסעדת מרגו, שפועלת כבר 8 חודשים באזור הזה ממש. את היעוץ בעת הקמתה עשה השף אהוד לוי (מאמו באילת) וכיום השף חזי זרגרי מוביל את המטבח שלה ולאחרונה אף השיק תפריט חדש ומסקרן מאוד. המסעדה ממוקמת בלובי של מלון Stay הנסתר מהעין. אין לתאר כמה נהנינו לגלות את הפנינה הזו דווקא בתקופה שבה העיר כל כך עמוסה, וכמה טעים היה לנו התפריט הירושלמי הלא שגרתי.

הכניסה למסעדה היא בעצם כניסה לבניין נטול כל שלט בצומת המרכזי שמחבר בין המדרחוב לרחוב המלך ג'ורג', בין כיכר בראם לרחוב הלל המפורסם. כדי להיכנס פנימה יש להקיש קוד ואז לעבור דלת נוספת, שאחריה מגיעים לקבלה של המלון. ליד עמדת הצ'ק אין נפרס החלל הפתוח של המסעדה, בעיצוב שמזכיר את הטאפאס ברים של ברצלונה - חיבור שמח ולא שגרתי בין קירות לא מחופים, ריהוט צבעוני, תקרות גבוהות, תעלות אוורור חשופות ובר בצורת האות ח'. במפלס התחתון, שאליו מוליך גרם מדרגות קטן, יש למסעדה אזור ישיבה נוסף, ובו אווירה של בר אפלולי יותר, ומהבר יש יציאה לאזור נוסף ובו חצר פנימית אינטימית.

מרגו. טורטליני (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מרגו. טורטליני | צילום: לין לוי, mako אוכל
סלט ירקות ופירות. מרגו (צילום: אלון ויינשטיין, יחסי ציבור)
סלט ירקות ופירות. מרגו | צילום: אלון ויינשטיין, יחסי ציבור

המלצה שלנו: התיישבו על הבר כדי לזכות במלוא תשומת הלב מהברמן, והתחילו את הארוחה במנת פריקסה לא שגרתית: ברוסקטת מחמצת ומעליה טרטר טונה אדומה, תפוח אדמה, ביצה חצי קשה, זיתים, איולי לימון כבוש ושמן אריסה (51 שקלים). בגזרת הפתיחים יש גם קובנה ומטבלים (42 שקלים) וכנאפה קממבר מעניינת עם ריבת שרי, ג'ינג'ר ופיסטוקים (45 שקלים), וגם מנה מקורית של קבב דגים עטוף בעלי דפנה ומוגש על ציזיקי לצד דיפ שיפקה ובצל מוחמץ (58 שקלים).

מבחר הסלטים בתפריט כולל סלט פירות וירקות עם חסות לליק ורוקט, אגסים בווניל, ענבים ותמרים לחים, גבינת עיזים, דיסקית קדאיף וג'עלה, הכול עטוף בוויניגרט סילאן מאוזן ונהדר (48 שקלים), ויש גם טייק אוף ירושלמי לסלט קיסר: לב חסה עם ביצה חצי קשה, קרוטוני בייגלה ירושלמי, פרמזן ואיולי זעתר טרי (42 שקלים).

ברוסקטה טרטר דג ים (צילום: אלון ויינשטיין, יחסי ציבור)
ברוסקטה טרטר דג ים | צילום: אלון ויינשטיין, יחסי ציבור

בגזרת העיקריות תמצאו שיפוד של כרוב בעישון קל שעובר צלייה ארוכה ומוגש עם טחינה ועמבה (66 שקלים), טורטליני חלומי ממולא בפולנטה ברוטב בר בלאן עם אספרגוס צלויים, שקדים ופרמזן (78 שקלים), ואם יתמזל מזלכם תפגשו בספיישלים כיסוני בצק ממולאים במוסר ים שמוגשים בציר לוקוס וקרם פרש (86 שקלים). לקינוח אל תוותרו על ג'רוזלם צ'יז קייק - טייק אוף לניו יורק צ'יז קייק שעשויה מלאבנה ומוגשת בשלולית שמן זית וזעתר.

אז אם אתם מזדמנים לעיר הבירה ואתם חפצים בכמה רגעי אסקפיזם שבהם תשמעו הרבה שפות שונות חוץ מעברית, כדאי לכם לחפש את הכניסה הסודית שמובילה למרגו, שתספק לכם חוויה אוונגרדית ואוכל ירושלמי מודרני מתובל בחוצפה ישראלית יצירתית.

מרגו. מלון Stay, קינג ג'ורג' 21, ירושלים, 077-9979832. כשר חלבי בהשגחת צהר