כשאומרים לנו "ערבה" אנחנו חושבים על חומרי גלם, ירקות ופירות שהאזור מפורסם בגידולם, ופחות על מסעדות, בתי קפה או בכלל אטרקציות קולינריות. פרויקט חדש בשם "אוכלים בבית של" מנסה לשנות את המציאות הזו ומעודד משפחות, יחידים או זוגות לארח בביתם מבקרים רעבים.

>> השורש רע"ב תמיד מזכיר לנו את הפייסבוק שלנו

כרגע לוקחות חלק בפרויקט שש משפחות חובבות אירוח ובישול מישובים שונים בערבה התיכונה (מעידן ועד פארן), שהצטרפו לפרויקט מסיבות ובנסיבות שונות: מחקלאים במשבר שמחפשים הזדמנות כלכלית, דרך תושבים חדשים של האזור שעדיין מחפשים אפשרויות תעסוקה ועד משפחות המבקשות להנציח בני משפחה שכבר אינם. כל המשפחות המשתתפות הוכשרו על ידי אנשי מקצוע ויועצים קולינריים במשך שלושה חודשים, ובמהלכם למדו תחומים כמו עקרונות אירוח, בניית תפריט ותמחור, וגם עברו סדנת בישול אצל השף יוסי אלעד מקבוצת מחניודה. עכשיו, לקראת הפסח, הן פותחות את ביתן לאירוח רשמי.

חול המועד פסח הוא הזדמנות מצוינת להגיע לבקר בערבה, אבל עד אז אתם מוזמנים לפתח תיאבון ולנסות את המתכונים של חגית צורף, ממשתתפות המיזם. מדובר במתכונים עיראקיים אסליים שהיא למדה מדודותיו של בעלה, רפי ז"ל, אשר נפטר לפני כשנתיים. הארוחות המסורתיות בביתה של צורף מוקדשות לזכרו.

עוד באוכל טוב:

טבית בישול בערבה (צילום: חגית שחם,  יחסי ציבור )
טבית של חגית צורף. למי שלא הספיק לו הקובה | צילום: חגית שחם, יחסי ציבור

קובה סולת

מרכיבים (ל-22 קציצות):
400 גרם סולת
חצי כפית מלח
כוס וחצי מים

למלית:
בצל גדול מאוד, קצוץ דק
10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
250 גרם בשר טחון
3 כפות שמן
כפית בהרט
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. שמים את הסולת בקערה עמוקה. מוסיפים את המלח ובאטיות מוסיפים את המים תוך ערבוב עד שמתקבלת עיסה רכה ואחידה.

2. מכינים כדורים ומניחים על מגש רטוב (יש להרטיב את כפות הידיים תוך כדי יצירת הכדורים).

3. מערבבים לתערובת אחידה את חומרי המלית. 

4. יוצרים גומה במרכז כדור הבצק, דוחסים פנימה ככפית מתערובת המילוי וסוגרים לקציצה חלקה ושלמה. מבשלים בהתאם לסוג הקובה הרצוי. 

חמוצים בישול בערבה חגית שחם (צילום: חגית שחם,  יחסי ציבור )
פרויקט חדש ושווה בערבה | צילום: חגית שחם, יחסי ציבור

למרק קובה אדום - סלק:
5 סלקים, חתוכים לקוביות קטנות
5-6 כוסות מים
מלח
פלפל שחור
מעט לימון

מבשלים את הסלק במים, מוסיפים את שאר החומרים ולאחר כ-20 דקות מוסיפים את קציצות הסולת. מבשלים 20 דקות נוספות.

למרק קובה ירוק - במיה:
בצל גדול, חתוך לקוביות
מעט שמן, לטיגון
חבילת במיה, קפואה או טרייה
4 עגבניות, מרוסקות
2 כפות סוכר
חצי כפית פפריקה חריפה
קופסת רסק עגבניות
5-6 כוסות מים

מטגנים את הבצל, מוסיפים את יתרת החומרים ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים בזהירות את הקציצות ומבשלים כ-20 דקות נוספות.

למרק קובה כתום - דלעת:
בצל, חתוך לקוביות
מעט שמן, לטיגון
500 גרם דלעת, חתוכה לקוביות בינוניות
חצי כוס צימוקים שחורים, שזיף מיובש ומשמש מיובש
קופסת רסק עגבניות
5-6 כוסות מים
מלח
פלפל שחור

מטגנים את הבצל, מוסיפים את יתרת החומרים ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים בזהירות את הקציצות ומבשלים כ-20 דקות נוספות. ניתן להוסיף מיץ לימון.

*בכל המתכונים יש להקפיד שהרוטב יכסה את הקציצות.

>> ומה לקינוח? בבייקרי שלנו בטוח תמצאו משהו טוב