סופטי - גלידה חדשה בתל אביב

הגלידה החדשה משלבת במוצר אחד גלידה אמריקאית וגלידת שמנת - מכינים אותה במכונות גלידה אמריקאית מסורתיות, אבל היא לא מיוצרת מאבקה וחלב אלא משמנת ותוספות אמיתיות כמו פירות טריים, מחיות אגוזים טבעיות ושוקולדים. בין הטעמים: סופטי פיסטוק עם פטל מיובש, פיסטוק קלוי ודבש; אפוגטו א-לה סופטי - סופטי וניל אספרסו חם, קרמל מלוח ועוגיית לוטוס; וקראק פאי - סופטי וניל, קראק פאי, בייגלה ורוטב טופי. המחיר: 19 שקלים למנה קטנה ו-26 לגדולה.

סופטי. יהודה המכבי 53, תל אביב

מסעדת פופינה חוגגת 10, תל אביב

במסגרת החגיגות ייערכו שלוש ארוחות ספיישל עם שפים אורחים: ב-7.2 יתארח רז רהב, עם תפריט פתוח לקהל, ב-20.2 ארז קומרובסקי עם תפריט סגור בן 11 מנות וב-27.2 יורם ניצן, גם כן עם תפריט פתוח. כל הארוחות ילוו בספיישל תפריט קוקטיילי מקאלן.

פופינה. אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב. 03-5757477

מסעדת אונזה חוגגת עשור בסימן העצמה נשית, תל אביב

המסעדה תארח את השפיות סבינה ולדמן, פריאל שבו ודנה לי ברמן (השפית מאיה דרין כבר התארחה). ולדמן תתארח ב-6-7 בחודש, ותכין בין היתר ברוסקטת דייגים עם שמנת חמוצה, דג ים (פלמידה לבנה) כבוש בשמן, בצל בסומאק ופלפל שיפקה; פריאל תתארח ב-20-21 בחודש ותכין בין השאר קובה חמוסטה במילוי זנב שור; וברמן תתארח ב-26-27 בחודש ותכין בין השאר נודי פרמז'ן וריקוטה.

אונזה. רבי חנינה 3, תל אביב. 03-6486060

מנות דייגים חדשות באל מרסא, עכו

המסעדה יוצאת בשיתוף פעולה עם דייגי העיר הוותיקים ומשיקה מנות כמו חריימה לוקוס טרי עם עגבניות, שום וחריף, בהשראת מתכון הדייג מייקל סעדי (136 שקלים); קובה נייא דגי ים עם בורגול דק, נענע וגבינת שינקליש, בהשראת מתכון הדייג חסן זכור (76); וסבידה ממולאת בגבינת פטה ותרד עם ציר ירקות שוק, בהשראת מתכון הדייג אשרף סואעד (99). המנות יוגשו לאורך החורף.

אל מרסא. נמל הדייגים, עכו העתיקה. 04-9019281

ופל בנדיקט, קפה פיינברג (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
ופל בנדיקט בקפה פיינברג | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

בראנץ' שישי חדש בקפה פיינברג, חדרה

הבראנץ' יוגש בימי שישי ב-9:00-13:00 ויכלול שולחן בופה עם פתיחים, גבינות וסלטים וגם בחירה מתפריט, עם מנות כמו ופל בנדיקט - ופל בלגי ומעליו רוטב שמנת פטריות ומנגולד עם ביצה עלומה; מנצ'גו אנטי פסטי - מאפה במילוי גבינת מנצ'גו, עגבניות שרי, חציל, פטריות, בזיליקום טרי וביצת עין; ושקשוקת השף - שקשוקה אדומה במתכון ביתי. הארוחה כוללת גם שתייה קלה וחמה ועולה 98 שקלים לסועד.

קפה פיינברג. ז'בוטינסקי 34, חדרה. 04-6344490

מרקים חדשים בסופלייר, תל אביב

לתפריט הקבוע של המרקייה נוספו מרק עוף מקסיקני (בשיתוף פעולה עם שף אסף דוקטור), מרק בורשט קלאסי, מרק בצל בנוסח צרפתי ומרק פטריות וערמונים חורפי.  

סופלייר. כיכר רבין (מלכי ישראל 5), קפה מגדלור (רחבעם זאבי גינדי 1) ותל גיבורים 5, תל אביב

תפריט חדש בק-פה האנוי, תל אביב

בין המנות בתפריט החדש של המסעדה הווייטנאמית: רול בקר - ספרינג רולס וייטנאמי עם בשר-חדש מרידיפיין מיט, נודלס, כרוב, גזר ובצל סגול (45 שקלים); סלט טטאקי טונה - טונה אדומה צרובה קלות, סלנובה, אפונת סנופיס, תפוח אדמה, שומר, ברוקולי, בזיליקום, שמן שומשום וקרוטונים ברוטב טום ים (72); וסלמון & אטריות ביצים - אטריות ביצים, קרמל פלפל קמבודי, ליים מקורמל, ג'ינג'ר, בצל ירוק ופטריות (86).  

ק-פה האנוי. פרישמן 77, תל אביב

נודי כמהין. פאסטל (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
נודי כמהין. פאסטל | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

חגיגת כמהין במסעדת פאסטל, תל אביב 

בדצמבר האחרון חגגה המסעדה את סוף השנה בפסטיבל כמהין, וכעת החליט השף גל בן משה לקיים את הספיישל שוב, עד לגמר המלאי החדש. בין המנות בתפריט: מנה חדשה של נודי (ניוקי ריקוטה) עם חמאה חומה, חוביזה וקרם בצל לבן (92 שקלים); כרובית צלויה בגריל פחמים עם אגוזי לוז וגרגר נחלים (82); וריזוטו "קרנרולי" עם סלק, אספרגוס ואגוזי לוז (98). התפריט יוגש מ-5.2 ועד גמר המלאי.

פאסטל. שד' שאול המלך 27, תל אביב. 03-6447441 

תפריט חדש במסעדת הכובשים, תל אביב

המסעדה משיקה מחדש קלאסיקות משנים קודמות, וגם הפי אוור של 30 אחוז הנחה על כל המנות, כולל יינות המוגשים בכוסות ובירה מהחבית, בין 17:00 ל-19:00. בין המנות בתפריט החדש: סלט קיסר (52 שקלים), סיגר דגים (49), שקדי עגל על הפלנצ'ה (69) ופסטה בולונז רידיפיין (72).

הכובשים. הכובשים 48, תל אביב. 03-5108555 

 תפריט מיוחד במסעדת ארמון סהרה, כפר נין

לרגל חגיגות שנתיים למסעדה הרכיב השף נשאת עבאס תפריט מיוחד יחד עם השפים יורם ניצן ואבי שטייניץ. התפריט יוגש בכל יום חמישי במהלך חודש פברואר והוא כולל בין השאר אניילוטי חובזה וג'יבנה מהר תבור עם שרימפס ים תיכון וביסק סרטנים כחולים; אונטריב מעושן בארמון עם פירה רובושון, גליייז של דיבס רימונים, קונפי חבושים וערמונים; וקלמרי סגולים על הפלנצ'ה עם עלי ליקוט ולימונים על משאוושה חמה.

להזמנות ובירורים: 04-6935101

פרויקט שביל התבלינים במסעדת 02, ירושלים

במסעדה, הממוקמת במלון ענבל, יצרו תפריט ובו שלל תערובות תבלינים של השף נמרוד נורמן, והוא יוגש בין 6.2 ל-14.2. בין המנות: פיתה עם חילבה ומחאמרה תבלינים; סיגר ברווז עם חבושים, אדוויה טלה, נזיד עדשים, גולפאר ועשבי תבלין; וסינטה מיושנת עם פלפל אורפה ושום שחור.

02. זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים. 02-6756649

חודש גלנפידיך בהוטל מונטיפיורי, תל אביב

מסעדת הוטל מונטיפיורי משיקה תפריט קוקטיילים על טהרת הוויסקי פרימיום הסקוטי גלנפידיך, שיוגש עד סוף חודש פברואר. בנוסף, לראשונה מציעים במסעדה הפי אוור עם 20% הנחה על התפריט המיוחד בכל יום בין השעות 16:00 ל-19:00.

הוטל מונטיפיורי. מונטיפיורי 36, תל אביב, 03-5646100