צמחייה טרופית, שיש קררה ואווירת קיטש ססגונית – לא, לא חזרנו אחורה בזמן, רק נכנסנו אל הפלמינגו קפה, שממוקם במלון בראון ביץ' האוס החדש סמוך לרצועת החוף השוקקת של תל אביב וייפתח לקהל בשבוע הבא. התפריט של השף קובי בן לולו (לילה מוראד ונאמוס) יכלול ארוחות בוקר וערב כשרות וחלביות, כרגע ללא ארוחות צהריים.

יש לנו פייסבוק, בואו להגיד שלום

פלמינגו קפה בומב אמרנה בשוקולד על קוקוס (צילום: קובי בן לולו,  יחסי ציבור )
פלמינגו. מנות בהשראת שנות השישים | צילום: קובי בן לולו, יחסי ציבור

"הקונספט של פלמינגו, כמו של המלון כולו, הוא של סאות ביץ' של שנות החמישים והשישים", מסביר יקי כביר, מבעלי המסעדה והבר. "בקומה העליונה של המלון יש גם את הפלמינגו בר ומקום לערוך אירועים, ובקומת הכניסה נמצאת המסעדה החדשה, שנועדה להוות אלטרנטיבה מצוינת במרחק פסיעה מהים; בדרך כלל מסעדות על קו החוף הן המוניות ותיירותיות אבל פלמינגו קפה הוא מקום מגניב ומעניין".

פלמינגו קפה תציע ארוחות בוקר בין שבע בבוקר ל-12 בצהריים (בהזמנה מראש למי שאינו אורח המלון). הארוחות יכללו מבחר של 8 מטבלים שישתנה מדי יום ויוגש עם לחם טרי וסלט שוק, ביצים לבחירה ותוספות כמו עשבי תיבול, בצל, פטריות, מוצרלה, עגבניות ובצל ירוק וכן מנות מיוחדות כמו אגז ניו סטייל בראון- ביצה עלומה על בריוש עם סלמון מעושן, תרד, פטריות צרובות ורוטב הולנדז; פריטטה של אנטי פסטי ושמנת חמוצה; או פראנץ טוסט פירות טריים מייפל ושמנת חמוצהבשעות הצהריים המקום יהיה סגור (יפתח לפעילות בצהריים בחודש ספטמבר) ובשבע בערב ייפתח שוב.

 עוד באוכל טוב:

 

פלמינגו רביולי גבינות, שמן בזיליקום וקרם עגבניות ש (צילום: קובי בן לולו,  יחסי ציבור )
על הפסטות בפלמינגו: אולגה גיטמן מפרנצ'סקה | צילום: קובי בן לולו, יחסי ציבור

אוכל בהשראת טים ברטון

"גם עם האוכל החלטתי להיצמד לסיפור של המלון, ובהשראת הסרטים של טים ברטון אני מתכנן להדגיש את הצבעוניות והסטריליות של המנות", מספר השף קובי בן לולו. "את כל מה שאנחנו מגישים אנחנו מייצרים פה, כולל פסטות ולחמים. אולגה גיטמן, שהייתה עשר שנים במסעדת פרנצ'סקה בראשון לציון, הגיעה הנה כדי לייצר לנו פסטה, רביולי וקינוחים".

לפי בן לולו, המסעדה משלבת כמה אסכולות מהמטבחים האיטלקי והצרפתי. בין המנות (שקיבלו שמות יצירתיים במיוחד) תמצאו את מנת "צדיק בוא תניח תפילין" עם ארטישוק יהודי צרוב, קרם שמנת וסלסה עגבניות (52 שקלים), "הטונה לובשת פראדה" -טרטר טונה אדומה על דף אורז וספרה של שמנת חמוצה (53 שקלים); "משגל סלקים" עם אנדיב, שטרוייזל פקאן,גבינה כחולה, אגסים בתבלינים ומיקרו חרדל (69 שקלים); ו"עלייתו של המוסר האפל" – פילה מוסר ים, קפוצ'ינו חצילים שרופים וקרפצ'יו פסטה עם ירקות (89 שקלים). עוד יוגשו במקום פסטות כמו טורטליני גבינות או טורטליני תרד וגבינת עזים ופיצות עם תוספות מרעננות כמו ליצ'י או אננס. בבר הפלמינגו, הפונה אל חוף הים, יוגשו קוקטיילים באווירת המקום ותפריט של מנות בר קטנות וחטיפים, השונה מזה של המסעדה.

פלמינגו רביולי שוקולד ונוגט עם קרם פטיסייר (צילום: קובי בן לולו,  יחסי ציבור )
האזור זקוק למסעדה חלבית כשרה | צילום: קובי בן לולו, יחסי ציבור

הבחירה בתפריט כשר וחלבי נובעת בין היתר מהמיקום ומריבוי התיירים בסביבה. "אין באמת מסעדה כשרה חלבית טובה באזור, כולם הולכים על האופציה של כשרות בשרית ואנחנו לא רצינו", אומר כביר. "מלבד זאת יש כאן הרבה תיירים שמחפשים אוכל כשר וטוב. הטרנד בתקופה האחרונה הוא שמירת כשרות". 

מאחורי הפלמינגו בר קפה עומדת קבוצת TYOשמחזיקה גם במסעדה האסייתית המוצלחת ברחוב מונטיפיורי בתל אביב ומונה פרט לכביר גם את חיים לוזון, עדי וכלר ושי דוידוף.

פלמינגו בר קפה. הירקון 64, תל אביב. 050-3222234. כשר.

>> לכל חדשות האוכל