שנת 2024 תהיה ללא ספק שנת הבצק. תסתכלו סביב ותראו שאנחנו מוקפים בבייקריות, מאפיות ופיצריות שמציעות אין סוף פחמימות להתנחם בהן. כל אחד מנסה להמציא את הגלגל מחדש, אבל בפועל זה נראה די אותו הדבר. בבראד קלאב החדש, שתפס ספוט נחשק שפעל בו קפה לנדוור בו במשך שנים (במרכז רחוב אבן גבירול, ממש מול כיכר רבין), שף תומר עמדי (כן, יש קשר משפחתי) בנה תפריט שמצליח להיות מקורי ומעניין.

המקום הזה הוא ממלכה של בצקים וכבר בכניסה נודף ריח מדהים של קפה ובצק. בוויטרינה יושבת נבחרת כריכים מפתים: יש שם מריטוצו עם סלמון מעושן (26 שקלים), לחמניית בריוש עם מקושקשת וחמאת כמהין (28 שקלים), לחמניית פרעצל עם רטטוי ישראלי (39 שקלים), לחמניית ביס סלק עם ברי צרפתי (21 שקלים) ועוד. ליד הכריכים יש גם תצוגה מרשימה עם מאפים  כמו ברד פודינג (22 שקלים), פוקצ'ה תרד ארטישוק גבינה ואגוזים (17 שקלים), בבקה תפוזים (16 שקלים), קרואסונים ממולאים בקרם שמנת ותותים ורבים אחרים.

הוויטרינה העשירה של ברד קלאב (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
הוויטרינה העשירה של ברד קלאב | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור
יופי של קלאב סנדוויץ' (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
יופי של קלאב סנדוויץ' | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

יש פה גם מבחר ענק של לחמי מחמצת, אותם אומנם במפעל ייצור גדול של רשת לנדוור, אבל בצורה ידנית ולא במכונות (21-27) ולצד כל זה תמצאו אזור ישיבה עם כמה שולחנות גבוהים, מקרר גראב אנד גו עם סלטים ומיצים ותצוגת לחמניות (כמו לחמנית ביס כורכום ופרג או לחמניית פרעצל), אבל הדבר המעניין באמת קורה במטבח הקטן מאחורי הדלפק, שם השף תומר עמדי מכין מנות שמחברות בין מאפיית לחמי מחמצת ארטיזנלית לבין מטבח שף.

עמדי, מעבר להיותו בן דודו של עידן עמדי, מגיע לכאן עם רזומה מפואר שכולל מסעדות כמו מול ים ושילה ואף ששימש בתור סו-שף של מסעדת מחניודה במשך עשור. הוא הקים את מסעדת פאלמור ומסעדת פסקור בלונדון וגם את מסעדת סבבה באיביזה. עכשיו עמדי מבשל באבן גבירול ומציע תפריט שבו המסע של כל מנה מתחיל מהלחם, כמו למשל סלט חסה כיפי במיוחד עם קרוטונים טבולים ברוטב הדרים וצ׳ילי (54 שקלים); וכריך קלאב צמחוני וטעים עם איולי ציפוטלה, צ׳דר, אבוקדו ותפוצ'יפס ובקומה השנייה איולי בצל, סומאק, חסה, עגבנייה ומוצרלה מעושנת (59 שקלים). מנה נוספת שכדאי לטעום כאן היא טייק אוף לסלט קיסר שמגיע על גבי טוסט מלחם שיפון דרום אפריקאי שמזכיר במרקמו עוגה בחושה ויש בו סילאן והמון זרעים. על הפרוסה מניחים חסה אייסברג, פרמזן מגורר, רוטב קיסר וביצה עלומה (39 שקלים).

יש מתוקים ויש מלוחים (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
יופי של קלאב סנדוויץ' | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור
אפילו בסלט יש טאץ' לחם כיפי (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
אפילו בסלט יש טאץ' לחם כיפי | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

הסיפור של בראד קלאב התחיל מרצון של רשת לנדוור לייצר בעצמם את הלחם שמוגש בבתי הקפה של הרשת. מתוך הבנת הפוטנציאל, החליטו בלנדוור להקים רשת בייקריות שצפויה להפוך לרשת בייקריות כלל ארצית עם מעל 40 סניפים. מצדו, תומר עמדי מבטיח שהתפריט הקומוניקטיבי והאוניברסלי שלו תמיד יתאים לחיך הישראלי ומצד שני גם יישאר שונה מיוחד ומרגש.

Bread club. אבן גבירול 70, תל אביב. שעות פעילות: ראשון-חמישי 07:00-20:00, שישי 07:00-16:00