הם אומנם פועלים רוב הזמן מתחת לרדאר התקשורתי, אבל זה כבר כמה שנים שצמד השפים דודו אלמקיאס ויוסי שטרית ממסעדת דוד ויוסף לא מפסיקים להתרחב. השניים החלו את דרכם יחד במסעדונת קטנה וצנועה בצפון תל אביב, ממנה התרחבו לפני שש שנים למסעדה ברחוב מונטיפיורי - ומאז הצליחו לא רק לשמור על יציבות מסעדת היוקרה שלהם, אלא גם להמשיך ולהתפתח עם מיזמים כמו מסעדת שיפודים בשם פיתה מונטנה בנמל תל אביב ואפילו עם פרויקטים ברוסיה.

בימים אלה פותחים אלמקיאס ושטרית עסק נוסף - בייקריה TLV. מדובר בחלל הסעדה רחב ידיים ברחוב אינשטיין 10 ברמת אביב, בהשקעה של 4 מיליון שקלים. גודלו של המקום הוא 300 מטרים והוא מורכב ממאפייה ומסעדת שיפודים באותו חלל שמופרד באגפיו בקיר זכוכית שקוף. 

דוד ויוסף (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
דוד ויוסף. לא מפסיקים להתרחב | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

בייקריה דוד ויוסף  (צילום: שי הנסב ,  יח"צ)
ביקרייה. חדש לדוד ויוסף | צילום: שי הנסב , יח"צ

אגף השיפודים הוא כשר בשרי ומתפקד כשיפודייה מודרנית ים תיכונית. כמצוות הטרנד הוצב בו גריל פחמים גדול, וממנו יצאו מבחר שיפודים, לצד מנות בשר אחרות וסלטים. השיפודייה תהיה פתוחה עד השעות הקטנות של הלילה ותתפקד כמסעדה לכל דבר, עם מקומות ישיבה ותפריט יין ואלכוהול, אך גם תציע מבחר מנות לקחת בפיתה. בין המנות שיוגשו בה: כבד אווז בפיתה או בצלחת (35-43 שקלים למנה), לבבות עוף בפיתה או צלחת (39-48 שקלים), נתח קצבים (58-66 שקלים) וסטייק דנוור דק (54 שקלים).

בסמוך לשיפודייה פועלת משעות הבוקר המוקדמות ועד חצות מאפייה המציעה לחמים, מאפי בוקר כמו קרואסון חמאה, שקדים, קינמון ופיסטוק, בורקס, עוגיות, כריכים, מאפי טאבון כמו לחוח זעתר, בייגלה ירושלמי, סמבוסק פטריות עם מחית כמהין וגבינה וסמבוסק גבינה בולגרית עם זעתר ומוצרלה, מיצים סחוטים וגם ארוחות בוקר, כמו שקשוקה עם מטבוחה, ביצים, טחינה וירקות טריים עם מיני בגט; כריך לחם קסטן עם סלט ובצל מטוגן עם שום קונפי; ובייגל טוסט עם איולי שום-שמיר, אריסה ואלף האיים. 

מתחם המאפייה יוגשו גם מנות רציניות יותר, כמו פיתה יוונית עם שמן זית וזעתר, רוטב עגבניות, פטה, קלמטה ושום קונפי עם קישוא צלוי; פיצה ירוקה עם תרד, ברוקולי, מוצרלה, שומשום ורוקט; ירקות מהטאבון עם ברוקולי, בטטה, סלק אדום, דלעת וויניגרט אגוזים; וסלט טונה עם עגבניות שרי, תירס, בצל סגול, מלפפון, טונה וחסה אייסברג. 

בייקריה דוד ויוסף שיפודים  (צילום: שי הנסב ,  יח"צ)
נפתח לפעילות | צילום: שי הנסב , יח"צ

את המאפייה פתחו דוד ויוסף בשיתוף עם מאפיית שיבולת השרון, ובתוכה תמוקם גם מעדנייה שתמכור אוכל מוכן וסלטים. בשני המקומות יחד למעלה מ-100 מקומות ישיבה (כולל מרפסת חיצונית גדולה), ושניהם כשרים - השיפודייה כשרה בשרית והמאפייה כשרה חלבית.