קדחת האירוויזיון וכל הדברים הטעימים שהתלוו אליה (כמו פסטיבל תל אביב EAT) מאחורינו, והנה פנינו לעתיד. יותר נכון, לאירועי האוכל של העתיד הקרוב, ויש שפע מהם. אחד הגדולים שבהם הוא פסטיבל הוויגן פסט שייערך בתאריכים 5-6 ביוני ומוגדר כפסטיבל הטבעוני הגדול ביותר בעולם.

האירוע יתקיים במתחם שרונה בתל אביב וצפויים לקחת בו חלק מאה דוכני מזון ומסעדות שונות (חלקן לא טבעוניות במהותן, אך יציעו גרסאות טבעוניות למנות שלהן). מלבד הדוכנים, המקום יכלול גם מתחם מיוחד לילדים, מתחם בישול שבו ייערכו סדנאות בישול טבעוניות ומתחם הרצאות.

ברוסקטה כוסמין באנה  (צילום: באנה, יחסי ציבור)
ברוסקטה של באנה | צילום: באנה, יחסי ציבור
גלידת ILO (צילום: ריקי שלומו עדרי, יחסי ציבור)
גלידה טבעונית מבית ILO | צילום: ריקי שלומו עדרי, יחסי ציבור

ומה אוכלים? באירוע ישתתפו מסעדות כמו באנה, צ'ופ צ'ופ, 416, אינדירה ההודית, אנסטסיה, משק ברזילי, הקצב הירוק, ברטון קרפרי, הרצוג, וונג האסייתית, מיץ מרק ואורבן שמאן.

בדוכנים יוצעו גם מנות כמו פלאפל בלגי על בסיס וופל בלגי במילוי סלטים, ממרחים ורטבים לבחירה; צ’יפס תפוחי אדמה לצד רטבים טבעוניים שונים כמו מיונז טבעוני, סאטה בוטנים וקטשופ; חומוס מונבט אורגני עם טחינה מזרעי חמניה ומורינגה; פנקייקים נטולי גלוטן מקמח כוסמת וקינואה ברוטב מייפל-קשיו ספירולינה כחולה עם אוכמניות, שבבי קקאו וקוקוס; בודהה בול שקשוקה: שקשוקה טבעונית לצד גבינת סויה, חלה וסלט ירוק; ברוסקטת כוסמין עם פטריות ואבוקדו צלוי; מנגו ירוק ומנגו מאיה בתיבול של בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה, צ'ילי ולמון גראס. המחירים למנה ינועו בין עשרים ועד שלושים וחמישה שקלים.

במקום יוצעו גם מבחר קינוחים טבעוניים כמו גלידה טבעונית בטעמים כמו קוקוס עם פירות יער; שוקולד ואגוזי לוז; קרמל עם פקאן קלוי; תותים בשמנת טבעונית; קפוצינו עם שוקולד מריר; פיסטוק עם פיסטוק קלוי; ופאי לימון (16 שקלים לכדור).

על האירוע אחראית עמותת ויגן פרנדלי והוא יפתח את שעריו ביום רביעי ה-5.6 בשעה 16:00. מלבד לדוכני האוכל יערכו במקום גם מופעים שוניםיתקיימו סדנאות יוגה ופילאטיס ורוקחות טבעית. הכניסה לאירועים בחינם.

לפרטים והרשמה

פלאפל בלגי (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פלאפל בלגי. גם הוא יהיה שם | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל