נדיר ששפים ישראלים שמצליחים בחו"ל עושים את דרכם בחזרה אלינו ללבנט ומשתלבים בסצינה המקומית, אבל זה בדיוק המקרה של ניר מסיקה. מסיקה, שהיה השף של מסעדת תמנע בניו יורק, נכנס כעת לנעליו הגדולות של השף יוסי שטרית ועתיד להוביל את המסעדות והפרוייקטים הקולינריים של קבוצת המסעדנות בארקה האוס שמונה את המסעדות משייה, קיטשן מרקט, אונזה והמעדנייה-מסעדה מגרב.

ניר מסיקה  (צילום: Michael tulipan,  יח"צ)
ניר מסיקה | צילום: Michael tulipan, יח"צ

תמנע של מסיקה נפתחה בשנת 2015 וקיבלה במדיה האמריקאית מחמאות ותשבחות, וגם סיקור תקשורתי מקיף כאן בישראל. מסיקה בישל בתמנע אוכל ישראלי שמתכתב עם זכרונות הילדות שלו בקריות והביא לידי ביטוי במנות גם את הרזומה הקודם שלו, בין היתר כשעבד אצל השף מאיר אדוני.

יוסי שטרית סיקרט דינר (צילום: פרדי מולי )
יוסי שטרית. נכנסים לנעליו | צילום: פרדי מולי

עוד לפני מסעדת תמנע המוערכת, מסיקה הפעיל מסעדה קצת פחות מוקפדת בשם זיזי לימונה שפעלה בברוקלין, ניו יורק, והגישה בין היתר פלאפל ששמו יצא למרחקים. תמנע נסגרה השנה, לטענת מקורבים, לא בגלל מחסור בקהל אלא בעקבות בעיות כלכליות, וכעת מסיקה חוזר לישראל עם אתגר גדול מאוד תחת ידיו.

אסף ליס ואלון פרידמן (צילום: מאירקו, יחסי ציבור)
אסף ליס ואלון פרידמן | צילום: מאירקו, יחסי ציבור

השף יוסי שטרית היה מי שפתח את המסעדות משייה וקיטשן מרקט והוביל אותן להיות שם דבר בחזית הקולינריה הישראלית. עם זאת, שטרית וקבוצת בארקה האוס של המסעדנים אסף ליס ואלון פרידמן הפרידו כוחות לפני כמה חודשים והשניים הודיעו כי יכניסו לקבוצה שמות חדשים ומובילים - ביניהם, מתברר כעת, גם מסיקה - שייקח חלק במסעדות השף של הקבוצה ולאחר מכן ישתלב במיזמים נוספים. אנחנו כבר סקרנים לראות לאן יוביל החיבור עם מסיקה ואיך ישנו משייה וקיטשן מרקט את פניהן עם השף החדש בתמונה.