כיסונים הם מהמאכלים המעטים שאהובים על כולם, שהרי קשה להתנגד לכיס בצק טוב במילוי מתוק או מלוח. מבין הכיסונים השונים הוורניקס מתייצבים אצלנו בראש הסולם, לכן קשה לנו להבין איך לא הייתה בארץ עד כה מסעדה שהתבססה רק עליהם. והנה זה סוף סוף קרה, כשאלכס קלייטני החליט להרים את הכפפה ופתח בשכונת הדר בחיפה את ורניקס, מסעדה שכל כולה על טהרת הכיסון המזרח אירופי. המקום פתוח בכל ימות השבוע לבד מיום ראשון, מ-11:00 ועד 23:00.

מוזמנים לספר לריטה באינסטגרם על עוד מקומות שווים

ורניקס דובדבנים חיפה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
בגרסת הדובדבנים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

בוורניקס מגישים כ-14 סוגי כיסונים, חלקם במילויים קלאסיים כמו תפוחי אדמה עם בצל מטוגן, שמיר ותפוחי אדמה עם שמנת חמוצה או כרוב וגזר, וחלקם מיוחדים יותר, כמו ורניקס במילוי סלמון; ורניקס דובדבנים (קינוח רוסי נפוץ שמגיעה לו מעט חשיפה גם בפני קהל שלא גדל בבית סובייטי) וורניקס עם טוויסט ישראלי של לאבנה וזעתר. יש גם כיסונים במילויים בשריים.

הכיסונים מוגשים לצד מנות נוספות כמו גולאש הונגרי, אושפלאו, סלט אוליבייה קלאסי וסלט יווני, ולקינוח, מלבד כיסונים עם דובדבנים וכיסונים במילוי גבינה מתוקה, יש גם עוגת נפוליאון נוסטלגית. המחירים במקום נוחים, ולא עולים על 40 או 50 שקלים לארוחה.

ורניקס. הרצל 20, חיפה. 054-8867993