אם טרם שמעתם על קיבוץ מורן, בוודאי תשמחו להכיר את הלוקיישן היפה הזה באזור משגב בעת תכנון הטיול הבא שלכם בצפון. במקום מתפתחת סצנה קולינרית מסקרנת מהסוג ה"סודי", בדיוק כמו שאנחנו כל כך אוהבים.

לפני חצי שנה כתבנו על מסעדת Moran slow dining שנפתחה במלון בוטיק חדש בשםSlowness kibbutz Moran. עכשיו החלה לפעול בקיבוץ פנינה קולינרית נוספת בשם מבשלת הגליל. למעשה מדובר על גלגול חדש של מבשלה ותיקה שבעבר הפעילה גם סוג של בר שכונתי לתושבי האזור. היזמים שהביאו לקיבוץ את המלון (אלי שקד, דיוויד פרץ ואמיר גליק) חברו לגיא סגל ויהב יעקב, לקחו לידיהם את המבשלה והפכו אותה לבר אוכל עדכני עם תפריט מיוחד שנשען על אג'נדה מסקרנת. מבשלת הגליל של היום היא שילוב של ברוהאוס ובר אוכל - וזה חברים, לא דבר שמוצאים ממנו הרבה בצפון. גיא ויהב אגב, הם גם הבעלים של "החלון" בכרמיאל – בוטקה קטן שבו הם מכינים בבוקר את מנת סביח הכי מדוברת בגליל, עליה כמובן כתבנו בפרויקט אוכל הרחוב הגדול שלנו.

מבשלת הגליל - המבורגרים (צילום: אייל כהן, יחסי ציבור)
מבשלת הגליל - המבורגרים | צילום: אייל כהן, יחסי ציבור
מבשלת הגליל. בשרים מהמעשנה (צילום: אייל כהן, יחסי ציבור)
מבשלת הגליל. בשרים מהמעשנה | צילום: אייל כהן, יחסי ציבור

אז מה הבשורה הקולינרית של מבשלת הגליל החדשה? יחד עם בירה שעדיין מבושלת על ידי אלון ריפטין שהקים את המבשלה לפני כ-7 שנים, תוכלו להרכיב כאן ארוחה ממנות טייק אוף מדליקות לקלאסיקות של בקר מקומי ועבודה עם מעשנה. יש בתפריט סלט קיסר עם פירורי לחם מעושנים במקום קרוטונים (42 שקלים), כבד קצוץ שמוגש עם ברוסקטות וריבה (46 שקלים), תירס ווינגס חריפים ברוטב שזיף מותסס (30 שקלים), כנפיים מעושנות ברוטב האנוי (35 שקלים), אונטריב עם תוספת משתנה (118 שקלים) או פיקניה מהמעשנה שמוגשת לצד תפוחי אדמה וסלט ירוק (103 שקלים). יש בתפריט גם נקניקיות מרגז המוגשות עם כרוב כבוש וחרדל (71 שקלים), כריך עם בשר לחי (54 שקלים) וצ'יזבורגר קלאסי אבל מעושן שנכנס לתוך לחמניית בריוש שמן זית שנאפת במקום (63 שקלים). אל תצאו בלי לטעום את הבסבוסה עם קרם יוגורט משמש (33 שקלים) או את הקראק פאי שמוגש עם שמנת חמוצה (33 שקלים).

מבשלת הגליל. טרי טרי (צילום: אייל כהן, יחסי ציבור)
מבשלת הגליל. טרי טרי | צילום: אייל כהן, יחסי ציבור

חוץ מתפריט האוכל, המקום עצמו הוא פינה קסומה אמיתית: הוא ממוקם מול נוף מדהים ובחוץ יש מרפסת עץ שצופה להרי הגליל. במרכז הבר עומדים 4 מיכלי נירוסטה מבריקים בהם תוססת הבירה. לאחר שהיא מוכנה היא נמזגת ישירות לאורחי המבשלה. בירה יותר טרייה מזו כנראה לא תמצאו לא רק בגליל, אלא בישראל כולה.

מבשלת הגליל. גם מנות אחרונות  (צילום: אייל כהן, יחסי ציבור)
מבשלת הגליל. גם מנות אחרונות | צילום: אייל כהן, יחסי ציבור



בקיצור, אם אתם מטיילים בצפון, ביקור בקיבוץ מורן יסגור לכם פינה. במהלך כל ימות השבוע (בין שעות 8:30-15:00) מוגש ב-Moran slow dining תפריט בראנץ' חדש מבוסס על מנות הסלואו פוד של השף ניתאי יהלום.

סלונס דיינינג - בראנצ' (צילום: שירן כהן שי)
בראנצ' במורן סלואו דייניג | צילום: שירן כהן שי

מנות כמו מאפה פטאייר תרד עם לאבנה מקומית (45 שקלים), ביצים אורגניות עם לחם מחמצת וחמאה (25 שקלים), סלט עלים הידרופוניים עם נקטרינה ואגוזים קלויים (45 שקלים), מנת פסטה מתחלפת ועוד. בערב תוכלו לאכול טוב וללגום בירה טרייה במבשלת הגליל באוויר הרים צלול ונוף משגע.

מסעדת מורן סלואו דייניג, קיבוץ מורן. טלפון: 050-9233996, ראשון-חמישי 8:00-15:00, חמישי-שישי 18:30-22:00, שישי-שבת 9:00-14:00. לא כשר

מבשלת הגליל, קיבוץ מורן (בוויז: מבשלת הגליל). טלפון: 0522204199, רביעי וחמישי 19:00-00:00, שישי 18:00-01:00, שבת 14:00-00:00. לא כשר