עבור חובבי בשר, קצביית מיט מרקט והמסעדה מבית המקום, M25, היא מקום משכן קבוע כבר מהיום שנפתחו וכבשו בסערה את שוק הכרמל. מי שאוהב לבשל בבית מגיע לכאן להצטייד בנתחים, ומי שמחפש סיפוק מיידי מגיע למסעדה ואוכל מידיו של השף יונתן בורוביץ' מנות שחלקן כבר הפכו לאיקוניות, כמו העראייס המדובר של המקום.

לאחרונה פתחו כאן בצמוד לקצבייה מקום קטן וחדש תחת השם יידישע מאמע, שמגשים את החלום של חובבי הנקניקים והבשרים הקרים עם מבחר שרקוטרי, רובו נעשה בעבודת יד במקום. וכן - לא טעיתם, האוכל המזרח אירופאי שולט כאן עם אופציות שלא מוצאים כמעט בשום מקום בארץ כמו כריך לשון, קינוח קיגל עם פלפל שחור ויש אפילו רגל קרושה.  

יידישע מאמע כוללת בתפריט שלה אופציות לשבת ואופציות לקחת הביתה. כוכבת התפריט היא רשימת כריכים מפתה בלחמנייה רכה ונהדרת שמיוצרת למקום במיוחד על ידי מאפיית לחם לחם או בלחם שיפון טוב במיוחד מבית רביבה וסיליה.

נקניקים מבית M25  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
צלחת השרקוטרי מבית המקום. נהדרת | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

 

הרשימה כוללת אופציות כמו גוועלד - כריך עם לשון כבושה, סלט ביצים, בצל מוחמץ ועגבנייה (42 שקלים); ווילדע חאייע - כריך קורנביף עם מיונז, חרדל, עגבניות וצנונית כבושה במקום (44 שקלים); אוי ווי זמיר - כריך בייקון טלה עם פפרוני חם, מיונז, חרדל, עגבנייה ורוקט (48 שקלים); ונו שוין - צלחת שרקוטרי יפהפייה שכוללת שלל אופציות נקניקים ובשרים כבושים (58 שקלים).  

אנחנו ניסינו את כריך הלשון, שעלול להפחיד את מי שחושש מחלקי פנים, אבל למעשה הוא מעדן. הלשון פרוסה דק, היא רכה ומשתלבת היטב עם סלט הביצים הקלאסי והלחמנייה חמה, רכה ואוורירית. שילוב שמהווה ביס נהדר ומספק במיוחד. לצד הכריך (שמכיל כמות מכובדת במיוחד של מילוי ביחס למחיר) מגישים פה סלט ירוק רענן, חרדל טוב, וחמוצים - מלפפונים חמוצים טובים וצנונית כבושה תוצרת בית. בקיצור, כריך נדיב שהוא תענוג. מלבדו טעמנו גם את פלטת השרקוטרי שיש בה הכל מהכל - נתחים חמים, ונקניקים קרים שעושים במיוחד לכאן - נשנוש מושלם לצד אלכוהול או בלעדיו.

 

M25 - עראייס (צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור)
וזה כבר העראייס של M25 הסמוכה | צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור

בתפריט של המקום תמצאו גם צלחת של סלט ביצים עשיר לצמחונים או כבד קצוץ עם בצל מקורמל ולחם (38 שקלים למנה). הדבר היחידי שחסר עדיין הוא דג מלוח תוצרת בית, אבל גם על זה הבטיחו לנו שעובדים. לצד האוכל יהיו כאן גם בירות מחבית ממש בקרוב.

מי שרוצה לרכוש הביתה שרקוטרי או סלטים, יכול לעשות זאת גם כמובן. בין האופציות פה לסלטים: סלט חציל במיונז, חציל פולני, כבד קצוץ, סלט קישואים בטעם כבד, צ'ימיצ'ורי או רוטב חזרת. בין השרקוטרי האופציונליים שנעשים במקום, לרכישה הביתה: לשון בקר, פפרוני, סלמי, ברזאולה, קורנביף בקפה, חזה אווז מעושן, סרבלד וחזה הודו בברביקיו.   

כרגע פתוחים פה משעות הבוקר ועד 17:00 (בימי שישי התור ארוך במיוחד - אז ראו, הוזהרתם), כשממש בקרוב יפתחו את המקום גם בשעות הערב והוא יתפקד כסוג של חמארת שוק עם אוכל טוב.

יידישע מאמע. יום טוב 3, שוק הכרמל, תל אביב