סביח עובד בגבעתיים (צילום: תאם סמל, mako אוכל)
סביח זה החיים. עובד | צילום: תאם סמל, mako אוכל

אחרי שכבש כל חובב סביח בסביבה, הסביח של עובד מגבעתיים (או מזנון עובד) ממשיך להתרחב עם סניף נוסף, שייפתח בשבוע הבא. את המקום החדש תוביל אחותו של עובד, תמר דניאל, שהיא גם זו שפתחה עם אחותה את הסניף השני של סביח עובד, ברחוב מדינת היהודים בהרצליה בשנת 2012.

רעבים? בואו לפייסבוק שלנו!

הסניף החדש יתמקם ברחוב מנחם בגין ויציע, מלבד הסביח, גם תפריט טבעוני מפתיע שעליו אחראית דניאל. אז מה יהיה אפשר לאכול כאן? קארי עם עדשים, חיטה, גזר, ותפוחי אדמה, קובה טבעוני, מרקים טבעוניים, תבשיל שעועית מש וקציצות של תירס, עדשים או חומוס עם תוספות. טווח המחירים ינוע בין 20 שקלים למנת סביח ועד כ-37 שקלים למנה טבעונית עשירה.

על הבחירה להוסיף מנות טבעוניות לתפריט של הסביח החליטה דניאל לאור היותה עצמה טבעונית (היא נכנסה לעולם הטבעונות בעקבות הבת שלה והחלה לגלות את רזי המטבח הטבעוני העשיר). גם הסביח עצמו מקבל פה אפשרות לשדרוג בריאותני - בסניף החדש תוכלו לקבל אותו בתוך מאפה שיצרה דניאל שהוא הכלאה בין לחם ללחמנייה, שמבטיח להפוך את המנה לקלילה יותר. "הלחמנייה שפיתחתי היא משהו שעוד לא ראו בארץ", אומרת דניאל, "היא מאוד מקורית. זה סוג של מאפה שאני שומרת כהפתעה ואני אמכור בו כריכים טבעוניים וכמובן את הסביח. אני מקווה שאנשים יאהבו את זה".

למה בעצם החלטת לפתוח כעת דווקא בתל אביב?

"זה החלום שלי לפתוח במרכז תל אביב", אומרת דניאל, "חוץ מזה רציתי גם להביא לעיר את האוכל הטבעוני שלי. התחלתי להגיש אותו בסניף בהרצליה וזה הולך ממש מצוין אבל זה סניף שמוכרים בו גם בשר ורציתי לפתוח מקום שהוא רק טבעוני צמחוני. חשוב לי להבהיר שאת כל האוכל הטבעוני שלנו אני עושה בעצמי. אין שום דבר קנוי או תעשייתי אצלנו ובכל שבוע אני אוסיף עוד מנות ותבשילים טבעוניים ואחדש כל הזמן". 

שעות הפתיחה של הסניף החדש של הסביח של עובד טרם נקבעו. המקום יחל את פעילותו מדי יום (לבד משבת) בשעה תשע בבוקר ובשבועות הראשונים להפעלתו יעבוד גם בשעות הערב ובימי שישי. לאחר תקופת ההרצה תחליט דניאל האם יש מספיק קהל שפוקד את המקום גם מחוץ לשעות העבודה הסטנדרטיות של הסביח, שבדרך כלל מסתיימות בצהריים. 

ההתרחבות של הסביח של עובד מצטרפת לזו של מוסד השווארמה כתר המזרח, שעתיד לפתוח דוכן בשוק צפון החדש ברמת החייל בשבוע הבא, ולזו של מוסד החומוס אבו חסן מיפו, שפתח לפני כמה חודשים סניף בשרונה מרקט תל אביב.

סביח עובד. מנחם בגין 48, תל אביב. כשר.

>> לכל חדשות האוכל