לא מעט הישגים קוטפת קבוצת מחניודה של השפים אורי נבון ואסף גרניט מסביב לעולם. בשנים האחרונות השניים הולכים ומרחיבים את פעילותם באירופה (עם המסעדות בלגן בפריז ופאלומר וברברי בלונדון) וגם מקפידים שלא להזניח את המקום שבו הכל התחיל - ירושלים. בסוף השבוע האחרון קיבלו גרניט ונבון חתיכת חיזוק למעמד שלהם כקבוצת המסעדנות הישראלית המצליחה בעולם, כשמסעדת ברברי - הקטנה והאינטימית יותר מבין מסעדות הקבוצה בלונדון - זכתה במקום הראשון בדירוג 100 המסעדות הטובות ביותר של מגזין "טיים אאוט" לונדון.

אנחנו הגענו היום למחניודה ותפסנו את השניים לשיחה על ההישג המרשים. "חבר שופטים הוא שמדרג בכל שנה את 100 המסעדות הטובות ביותר בלונדון", מספר גרניט. "לזכות במקום הראשון של רשימה כזאת זה כבוד מטורף עבורנו. בלונדון כל הזמן נפתחות עוד ועוד מסעדות מצליחות ועם הרבה כסף מאחוריהן, וברברי היא מסעדה קטנה - אבל עם קונספט מאוד מדויק ואוכל שהוא הכי שלנו, של מחניודה. זה שהיא הצליחה לזכות במקום כזה כשהיא התמודדה מול מסעדות כל כך יוקרתיות זה מטורף".

>> מתכונים לראש השנה

את ברברי, בר מסעדה ים תיכונית, פתחה קבוצת מחניודה לפני קצת יותר משנה. המקום כולל כ-26 מקומות ישיבה בלבד, ועל אף המיקום בלב לונדון לא ניתן להזמין אליו מקום מראש - מה שיוצר כמעט תמיד תור עמוס סקס אפיל בכניסה. עכשיו אין ספק שהתור הולך להתארך אפילו יותר. "לרשימות כאלה יש אימפקט רציני בלונדון", אומר גרניט, "כי יש שם כל כך הרבה מסעדות". שתיים מהמנות הפופולריות במסעדה הן צלעות טלה עם מרווה שרופה וסלמון מושחר עם קרמל חצילים - לא בדיוק מטבח ישראלי מובהק, אבל בהחלט כן חומרי גלם מקומיים ודוברי עברית.

חציל ופטל בברברי (צילום: לי פלר, mako אוכל)
החציל של ברברי. הלונדונים נוהרים | צילום: לי פלר, mako אוכל

ברברי היא מסעדה נינוחה יחסית לפאלומר, אחותה הוותיקה יותר, עם מנות קטנות יותר לחלוקה ומחירים מתונים יחסית לסצנה בלונדון. לפני שנה, זמן קצר אחרי שנפתחה, היא הצליחה להשתחל למקום השלישי והמכובד ברשימה של 100 המסעדות הטובות ביותר בעיר, והשנה עשתה את הקפיצה הגדולה כשלצידה מסעדות מכוכבות מישלן ומסעדות של שפים מהמוכרים בעולם. גם האחות הגדולה פאלומר נמצאת ברשימה, במקום ה-47 המכובד.