פאפא ג'ונס
פיצה צמחונית. עשירה וצבעונית, והירקות פריכים פריכים | צילום: יחסי ציבור

למי שעדיין לא שמע, בחמישי הקרוב מצטרפת לזירת הפיצות המהבילה של ישראל שחקנית חדשה ומשמעותית בשם פאפא ג'ונס. מדובר ברשת הפיצריות השלישית בגודלה בעולם, שנכנסת לראשונה לשוק הישראלי ומנסה לכבוש את לבנו עם אג'נדה של חומרי גלם טובים במיוחד, תוספות בשריות מעניינות וזמני משלוחים של חצי שעה בממוצע. 

אם גם לכם השם "פאפא ג'ונס" לא אומר שום דבר, דעו לכם שב-40 מדינות בעולם (מחוץ לארה"ב) הוא דווקא אומר הרבה מאוד. הרשת נפתחה רק בשנת 1984, וכבר יש לה כמעט 5,000 סניפים ברחבי הגלובוס, בדגש על משלוחים ולא על ישיבה במקום.

מחפשים איפה לשבת? נסו את הפייסבוק שלנו

את הסניף הישראלי הראשון החליטו בפאפא ג'ונס לפתוח בפינת הרחובות העמוסה דיזנגוף-ירמיהו בתל אביב, במקום שבו פעלה עד לאחרונה פיצריית טוני וספה, והמטרה היא להתפתח לעוד ועוד ערים (בתחילה עם סניפים בבעלות עצמית ואז בזכיינות). התכנון הוא להגיע בשלוש השנים הקרובות ל-15 סניפים של הרשת, בתחילה בתל אביב ולאחר מכן בגוש דן והחוצה. הבעלים של הרשת בישראל, אסף גרינברג, אגב, בכלל התחיל את דרכו כשליח בדומינו'ס.

פאפא ג'ונס פיצה
כל החלטה עוברת דרך המטה המרכזי של הרשת | צילום: זרמון, יחסי ציבור

בהיותו חלק מרשת בינלאומית, בסניף פאפא ג'ונס בישראל מעבירים כל החלטה לגבי חומרי הגלם והטיפול בפיצה דרך המטה המרכזי של הרשת. זה אומר שמי שיכינו לכם את הפיצות יהיו ככל הנראה מדריכים מחו"ל שהגיעו במיוחד, ושחומרי הגלם יעברו כולם אישורים מיוחדים. בפאפא ג'ונס ישתמשו בקמח עשיר בחלבון של שטיבל, במוצרלה של גד, בתוספות בשריות שמיוצרות במיוחד על ידי מעדני מנה כמו פפרוני מבקר והודו (בסניפים בישראל לא רצו למכור חזיר לכן מצאו תחליפים), ובירקות שעברו מבחני טעימה.

בין הפיצות בתפריט: פיצת סופר פאפא עם פפרוני, כדורי בשר בסגנון איטלקי, רצועות הודו מעושן, פטריות טריות, פלפלים ירוקים, בצל פרוס וזיתים שחורים; פיצה צמחונית עם בצל טרי פרוס, פלפל ירוק, עגבניות, פטריות וזיתים שחורים; פיצת האיטלקית החריפה עם כדורי בשר פיקנטיים, פפרוני וצ'ילי כתוש; וכמובן פיצה בהרכבה אישית. מלבד הפיצות יציעו כאן גם מנות ראשונות כמו מקלות לחם או גבינה; כנפיים חריפות או כנפיים ברוטב ברביקיו; וכן קינוחים מיוחדים שיגיעו הנה בעוד כמה שבועות כמו עוגיית ענק של שוקולד צ'יפס או עוגיית ענק בשם ברוקי, שמשלבת בין בראוניז לשוקולד צ'יפס.

עוד באוכל טוב:

 

פאפא ג'ונס פיצה בשרית
לא פיצת שף, אבל ממש אחלה פיצה | צילום: יחסי ציבור

טוב, ברור שטעמנו

התנורים של הפיצות אמנם הגיעו לפאפא ג'ונס ישראל רק אתמול, אבל זה לא מנע מאיתנו להספיק לטעום את הסחורה. למען האמת, מדובר היה בהפתעה גמורה. הרי בתוך כמויות הפיצות שמקיפות אותנו, מפיצות שף מפונפנות, דרך פיצריות שכונתיות ועד ענקיות הפיצה המוכרות, מה כבר אפשר לחדש? אז זהו, שדווקא אפשר. הפיצות של פאפא ג'ונס היו קודם כל יפות ועשירות למראה. הבצק שלהן התגלה כדק בהרבה ושומני הרבה פחות מזה של פיצה האט, אבל בשונה מדומינו'ס הוא רך ואוורירי ואינו דק לחלוטין (אגב, בהמשך מתכננים להשיק כאן גם פיצה מבצק דק יותר). 

התוספות שעל הפיצה היו עשירות ומגוונות מאוד: הפפרוני בגרסתו היהודית היה אמנם מעט דל בטעמיו יחסית לגרסה המקורית, אבל עדיין מוצלח, ורצועות ההודו היו עסיסיות והוסיפו לגבינה. הפיצה הצמחונית שפעה ירקות פריכים ומצוינים, ואפילו הפיצה מרגריטה הקלאסית הצליחה להפתיע, עם כמות גבינה מדויקת שהפכה אותה למרות פשטותה לאחת הפיצות הטעימות על השולחן. למעשה לא היו לנו תלונות - מלבד מעט חומציות יתרה ברוטב העגבניות, שגם היא כנראה עניין של טעם. 

המחירים של פאפא ג'ונס דומים, בגדול, לאלה של הרשתות הקיימות, ונעים בין 19.90 שקלים לפיצה קטנה ל-89.90 למגש משפחתי. השבועות הראשונים ילוו במבצעים ודילים שונים, ובמהלכם תצטרכו גם להגיע לסניף עצמו. שירות המשלוחים יושק בהמשך.

אם לסכם, פאפא ג'ונס היא לא פיצת שף יוקרתית, אבל החן שלה הוא בכך שהיא גם לא מתיימרת להיות כזאת. בגזרת הפיצות המיועדות בעיקר למשלוחים, על כל פנים, היא מציעה אלטרנטיבה מרעננת וראויה.

פאפא ג'ונס. דיזנגוף 267, תל אביב. ראשון-רביעי, שבת 12:00-02:00, חמישי ושישי 12:00-04:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל