דיינר איטלו-אמריקנו

אחרי 13 שנות פעילות, הדיינר של גוצ'ה משנה את פניו והופך לדיינר אמריקאי מושחת. את התפריט החדש בנה השף איתן ששון ששילב בין כנפיים ברוטב ברביקיו, פילי צ'יז סטייק, איטליאן שיקגו ביף, המבורגרים  ופיצות עם פפרונה או עם שרימפס ולימון כבוש (88 שקלים) וכמובן גם ספגטי מיט בולס (72 שקלים). בגזרת המנות הראשונות יש חציל פרמ'ן מוקרם (54 שקלים) ומק אנד צ'יז (47 שקלים). מבחר הפסטות כולל קרבונרה עם אווז וחלמון (86 שקלים). יש גם עוף מוקרם בתערובת גבינות (78 שקלים).

אבן גבירול 14, תל אביב. שעות הפעילות של תקופת ההרצה: שני-שבת 12:00-19:00

עשר

מסעדה חלבית כשרה חדשה נפתחה בירושלים בבית אנה טיכו, היכן שבעבר שכנה מסעדה חלבית כשרה אחרת ומכרת: אנה בהובלת שף מושיקו גמליאלי. מאחורי הפתיחה עומד השף יענקלה תורג'מן וקבוצת 1868 שמחזיקה עוד מסעדות ותיקות ומעולות בעיר: 1868 הבשרית, בר הקוקטיילים זוטא ומעדניית ג'יידלי. המסעדה ממוקמת במבנה אבן ירושלמי ויש בכניסה חצר יפהפייה. התפריט מציע פסטות ודגים ויש בו מנות כמו: דלעת ערמונים בבישול איטי עם גבינת סנט מור, ויניגרט דבש ושמן אגוזים; קוד בטמפורה עם איולי טרטר; טרטר דג עם שקד מלוח קלוי, עשבים ולאבנה; פיצה לבנה עם סלמון עלי מיזונה וצלפים; אניולטי תירס וריקוטה עם קציפת יוגורט ומנצ'גו ועוד.

הרב אג"ן 10 (בית אנה טיכו), ירושלים. טלפון: 02-6222312, כשר

View this post on Instagram

A post shared by ESER (@eser_by_1868)

סומאק מטבח גלילי

בקומת הגג של קניון מול זיכרון נפתחה מסעדה גלילית חדשה ויפה. מאחוריה עומד טארק חביב, מי שהיה הסו שף של השף דוחול ספאדי. במקום החדש שלו חביב מגיש מטבח ישראלי-דרוזי-ערבי ויש בו את כל מה שמאפיין את המבטח הגלילי: הרבה עשבי התיבול, זעתר בר, עכוב בבישול ארוך שעכשיו זה שיא העונה שלו (45 שקלים) וכמובן גם קובה סולת במילוי בשר (29 שקלים ל-3 יחידות) ועלי גפן ממולאים באורז שמבושלים בציר בקר וכבש (59 שקלים). את הלאבנה טארק מכין בעצמו בשיטה מסורתית וכך גם את החצילים הקטנים הממולאים בפריקי ומוגשים בתוך רוטב עגבניות. יש בתפריט גם סלט טאבולה ופאטוש (49 שקלים), ערוסה - פיתה ממולאת בבשר וצנוברים (69 שקלים), קבב טלה על מקל קינמון (95 שקלים) וצוואר או כתף טלה ממולאים באורז.

מול זכרון קומה 2 , מתחם המסעדות, 04-8160666

דיינר איטלו אמריקנו (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
דיינר איטלו אמריקנו | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

יצחק ויהודה

בלב אזור השרון (או אם לדייק מושב תל יצחק פינת אבן יהודה) נפתח מקום חדש שהוא בן כלאיים מעניין המשלב בין מעדנייה עם סלטים ומוחמצים, מזללת פרנות עם מנות מושחתות, מסעדת פועלים עם מנות מנחמות בשירות עצמי ומקום של אוכל מוכן מכל עדות ישראל לשישי-שבת. מבחר הפרנות כולל פרנה ממולאת בבריסקט פרוס עם איולי חוואג', עגבניה ובצל סומאק (55 שקלים); סמאש קבב טלה עם צ'רשי, טחינה אליו אפשר גם להוסיף בוריקה (52 שקלים); מסאחן עוף מפורק עם בצל מקורמל וצנוברים (48 שקלים); קציצות דגים חריפות עם לימון ועשבי תיבול (64 שקלים); ושווארמה כרוב סגול טבעונית (44 שקלים). מבחר המנות בצלחת כולל קציצות אבוחצירה (בקר ואורז) ברוטב עגבניות וגרגרי חומוס (66 שקלים); קובה חמוסטה (45 שקלים) ובספשיילים יש סופריטו ובשר לחי בבישול ארוך. יש בתפריט גם בוריקה המוגשת על טחינה וצ'ימיצ'ורי (18 שקלים) ובמקרר הסלטים תמצאו יציאות מבריקות כמו מטבוחה צהובה.

תל יצחק פינת אבן יהודה, ראשון-חמישי 11:00-16:30, שישי 9:00-14:30

View this post on Instagram

A post shared by יצחק ויהודה (@itzhakvyehuda)

פלאזה קפה

בר קפה חדש בכיכר דיזנגוף ההומה מציע חוויית בילוי עם השראות אירופאיות ותפריט הכולל מנות קלאסיות, קוקטיילים קלאסיים במחיר של 36 שקלים ובראנץ' שמוגש עד 17:00. בין המנות בתפריט: ארוחת בוקר אירופאית הכוללת מקושקשת רכה, אבוקדו, סלמון מעושן, ברי, קרואסון פרעצל וסלט (69 שקלים), קרואסון פרעצל עם סלמון מעושם, ביצים עלומות, הולנדז וגבינת שמנת (58 שקלים), פרוסת אבוקדו עפ ביצים עלומות וקונפי שרי (52), טרטר דג _54 שקלים), ברי עם דבש, תימין וריבה (32 שקלים) ועוד.

קפה פלאזה. כיכר צינה דיזנגוף 3, תל אביב. שעות פעילות רשון-שבת 09:00-00:00

סומאק - קבב טלה חאלב (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
סומאק - קבב טלה חאלב | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

מידל איסט

שנתיים אחרי פתיחת הסניף הראשון ביגאל אלון, הפלאפלייה-סביחייה התל אביבית הכשרה מתרחבת עם סניף חדש ברחוב מנחם בגין. בין המנות: פיתה/לאפה שווארמה טבעונית (38/42 שקלים), מנות של סלט סביח/פלאפל/שווארמה (טווח מחירים 40-50 שקלים) ועוד.

מנחם בגין 29, תל אביב. שעות פעילות: ראשון-חמישי 10:00-20:00. טלפון: 054-2456174. כשר