כולא חיפה (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
שישברק בכולא. חצבני חוזר הביתה | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

הפריחה הקולינרית המשמחת שחווה העיר חיפה מקבלת חיזוק נוסף - והפעם בדמות השף עודד חצבני (לשעבר מסעדת בר יין התל אביבית), שף חיפאי במקור, שעומד לפתוח בה מסעדה חדשה.

עוד המון דברים טעימים בפייסבוק שלנו

"שנים דיברו על הפוטנציאל של העיר, וכשראיתי שמקומות כמו ביסטרו וניה הנהדר מצליחים כאן, אמרתי 'קדימה'", מספר לנו חצבני, "התאים לי להצטרף לגל של מה שקורה כאן". למסעדתו החדשה, שתיפתח לפעילות ביום שני הקרוב, קוראים כולא, שם שלדבריו מצליח להיות אטרקטיבי לדוברי עברית, אבל גם ערבית ואנגלית. הקונספט: מסעדה ידידותית למשתמש, עם הקפדה על חומרי גלם מצוינים ושימוש רב בטאבון הממוקם ממש במרכזה. "הבאנו הנה את הטאבון המעולה שהשף תומר אגאי משתמש בו במסעדת סנטה קתרינה בתל אביב", הוא מספר. "אנחנו משתמשים בחומרי גלם מעולים ומשתדלים לשחק בהם כמה שפחות. או שאנחנו מוציאים מנות מהטאבון או שחומר הגלם נותר חי ורענן. רצינו כמה שיותר לשמור על איכות וגישה פשוטה".

כולא חיפה עודד חצבני תפוח אדמה (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
לא סתם עוד תוספת של תפוחי אדמה | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

עיקריות לחוד, תוספות מעניינות

בכולא רחבה חיצונית גדולה, המשקיפה על הנוף היפה של העגורנים של נמל חיפה. בימי שישי בצהריים ייערכו ברחבה הזו הופעות, ובהמשך יוגש תפריט בראנץ' מיוחד. בינתיים אפשר למצוא בתפריט הראשוני של כולא טרטר פורטבלו עם פטרוזיליה ושמן זית עם תוספת ביצה ובייקון (29 שקלים), סביצ'ה דג עם שברי פיסטוקים בלימון ושמן זית (47 שקלים), קלמרי, טחינה, עגבניות צלויות, זעתר וחריף (52 שקלים), סטייק צוואר לבן עם ממרח לימון כבוש, יוגורט וטחינה (61 שקלים) ופיצה פירות ים חריפה (59 שקלים).

חצבני יצר הפרדה בין המנות העיקריות לתוספות, מה שמשפיע מטבע הדברים על התמחור. "אני פחות בגישה של ארוחה שלמה בצלחת, לכן עשיתי את ההפרדה הזאת, שפחות מקובלת בחיפה, בין המנות. לכן גם הורדתי את מחירי העיקריות לטווח של 50-70 שקלים ובניתי מבחר תוספות באזור ה-20 שקלים. ככה אפשר לאכול רק אותן, והן מעניינות יותר מסתם תוספת. במקום תוספת של תפוחי אדמה פשוטים, למשל, אנחנו מגישים תפוחי אדמה שרופים עם לבנה, בוטרגה ושמן זית".

כולא חיפה עודד חצבני (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
סביצ'ה דג עם שברי פיסטוקים. עיקריות ב-50-70 שקלים, תוספות גם ב-20 | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור


חצבני נלהב ואופטימי לגבי המעבר לחיפה, ומסביר שיש בעיר סצנה קולינרית נהדרת וקהל שמחפש אחריה. "הרבה שנים רציתי לעשות משהו בחיפה, ותהיתי אם הסיבה שלא קורים בעיר דברים היא שיזמים לא יוצרים אותם או שהקהל לא רוצה", הוא אומר. "אבל עכשיו חוברים לסצנה פה עוד ועוד אנשים; יש פה קהל איכותי שמחפש משהו אחר, ואני רק מצטרף לכל הטוב שקורה כאן".

כולא, הנמל 33, חיפה, 04-6022337. שני-חמישי 12:00-24:00, שישי 12:00-17:00. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל
>> מתכונים לפסח