מאצ'ו מאצ'ו משיקה את כריך המאה, תל אביב
מאצ'ו מאצ'ו, הסנדוויצ'ייה הדרום אמריקאית מבית היוצר של פלאפל גבאי הוותיק, משיקה את כריך המאה – סנדוויץ' עצום בו תמצאו בשר פילה, כבד אווז, שמן כמהין, ריבת עגבניות שרי, ג'ינג'ר, פלפלים, עלי רוקט וריבות תוצרת בית. הכריך יוצע במהדורה מוגבלת במהלך כל חודש ספטמבר, ויעלה לכם 100 שקלים.

מאצ'ו מאצ'ו. בוגרשוב 9 ודיזנגוף 271, תל אביב. 03-6297088

בית תאילנדי אטריות
תזכה לביקור של אחד השפים המובילים של בנגקוק. ראונד טייבלז בבית תאילנדי | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

Round Tables by American Express 2016, תל אביב
פסטיבל הקולינריה הבינלאומי אשר מפגיש בין המסעדות והשפים הטובים בעולם, חוזר בנובמבר הקרוב עם 13 מסעדות חדשות. פורמט האירוע נשמר, וכל מסעדה בינלאומית שולחת את השף הראשי וצוותו, לשבוע במטבח של מסעדה מובילה בתל אביב. בכל מסעדה מארחת יוגש תפריט טעימות, המציג את מנות הדגל של המסעדה האורחת, בשילוב טעמים וחומרי גלם מקומיים בהשראת השף המקומי. 

המסעדות התל אביביות שלקחו על עצמן את אתגר הלימוד והביצוע כוללות שש אשר השתתפו בפסטיבל בשנה שעברה: טאיזו, יפו תל אביב, קופי בר, פאסטל, קלואליס והתרנגול הכחול, והשנה מצטרפות אליהן הבית התאילנדי, מלון מונטיפיורי, דה נורמן, פופינה, ניטן תאי, קוואטר וליליות הכשרה. בין שלל המסעדות והשפים   מניו יורק, פריז, מדריד, קופנהגן, ליסבון, ניו דלהי, בנגקוק, לימה, לה פז ועוד, צפויות להגיע 5 מסעדות המדורגות ברשימת World's 50 Best Restaurants היוקרתית  (שבעצם מדרגת 100 מסעדות), 3 מסעדות בעלות כוכב מישלן, ומסעדה אחת, שגם מכוכבת בשני כוכבי מישלן וגם מדורגת ברשימת הטובות בעולם (חפשו את פורטוגל).

לכל הפרטים, המחירים והתאריכים

תפריט קינוחים חדש במסעדת על המים, הרצליה פיתוח
שף אסף טלומק שהצטרף לאחרונה למטבח של המסעדה ההרצליינית גייס את שורותיה של הקונדיטוריות מייגן גייר ויחד הם השיקו תפריט קינוחים חדש שכולל מנות אחרונות כמו: טארט יוזו המוגש עם קציפת מרנג שרוף, קרם בזיליקום, שלג קוקוס וטוויל לינדזר (54 שקלים),  קרם ברולה פופקורן סמיפרדו, פופקורן מקורמל בציפוי שוקולד לבן וקציפת ויסקי (54 שקלים), מוס שוקולד לבן וטימין, קרם גבינה, רוטב תות בלסמי, קוביות ג'לי דובדבן, פירורי עוגיות חמאה, סורבה תות וטוויל קריספי פטל (56 שקלים) ועוד. בנוסף, יתארח במקום מדי יום רביעי זמר אורח מתחלף, ועל הבר תמצאו קוקטיילים חדשים.

על המים. חוף השרון 4, הרצליה. 09-9511812

קינוחים חדשים בקפה ביגה
רשת קפה ביגה, משיקה ב-18 סניפיה ברחבי הארץ, מגוון קינוחים חדש. הקינוחים החדשים יתווספו לשאר הקינוחים המוצעים ברשת. בין הקינוחים: מוס קרמל, מוס חמאת בוטנים ותות, פנקוטה דובדבנים, מוס פופקורן טופי ועוד. המחיר לקינוח הוא 38 שקלים.

אלטו
חדש בחיפה. אלטו | צילום: דן קובלר, אוכל טוב

אלטו, מסעדה חדשה ומושקעת בחיפה
במרכז הקונגרסים נפתחה בשבוע החולף להרצה מסעדת ALTO. בין המנות בתפריט ההרצה של המקום ניתן למצוא למשל רביולי בטטה וריקוטה, ריזוטו פטריות ויין לבן, נתח קצבים עם פירה תפוחי אדמה ובצל, סטייק אנטרקוט בגריל פחמים ברוטב חמאה או ציר בקר ושרימפס ברוטב שמנת וטימין.  

אלטו. מרכז הקונגרסים, חיפה. 052-2362169. לא כשר

סניף חדש ללה פרינה ברמת החייל, תל אביב

רשת מאפיות הבוטיק לה פרינה פתחה סניף חדש ברמת החייל במקום בית הקפה סי קפה ברחוב הברזל. לה פרינה מציעה מגוון מאפים העשויים עבודת יד כמו עוגות, עוגיות ולחמי מחמצת טריים הנאפים במקום. עוד במקום: מבחר סלטים (45 שקלים), קישים (39 שקלים) וכריכים המוכנים במקום בווריאציות שונות כמו: לחמניית בריוש מתוקה עם גבינת גאודה מתובלת וכתף בקר מעושן (23 שקלים), פוקצ'ה איטלקית עם סלט טונה וביצה קשה (32 שקלים), כריכים בבייגל רומני עם מבחר גבינות (32 שקלים) ועוד.

לה פרינה. הברזל 2, רמת החייל, תל אביב

 

מנת חדשה לילדים ברשת מקס ברנר
לרגל תקופת החגים וחופשי חול המועד, רשת מקס ברנר משיקה מנת ספיישל חדשה לילדים. המנה, וופל מלוח עם רוטב פיצה, גבינת מוצרלה וזיתים ירוקים תוגש עם ירקות חתוכים ותירס מתוק ותעלה 36 שקלים.

תפריט מנות אהובות בפרונטו, תל אביב
מסעדת פרונטו של השף דיוויד פרנקל משיקה את תפריט The best of Pronto הכולל את כל המנות האהובות במסעדה לאורך חמש השנים האחרונות. המסעדה, אשר חוגגת 29 שנים להיווסדה, תחגוג עם תפריט אשר יציע מגוון מנות בשני גדלים (קטן וגדול), כך שכל סועד יוכל להרכיב לעצמו את הארוחה, להחליט מה יהיו המנות הראשונות שיאכל, ומה יהיו העיקריות. ביו המנות: אספרגוס טרי רביולי במילוי תירס ומסקרפונה, חמאת לימון ועירית (63 שקלים), טליאטלה סרטנים כחולים יין לבן, אורגנו ופלפל סובאז' (75/119 שקלים), קפלטי זנב שור פטריות יער צלויות ובצלים (62/98 שקלים) ועוד. 

פרונטו. הרצל 4, תל-אביב. 03-5660915

פרונטו
ליהנות מכל העולמות בפרונטו | צילום: תמוז רחמן, אוכל טוב

ווק ריפבליק מחזירה את המוקפץ בבאגט, תל אביב
ווק ריפבליק, רשת אוכל הרחוב האסייתי בתל אביב, משתפת פעולה עם מאפיית בייקרס ויחד הם משיקים סדרה של מוקפצים בבגט. המוקפצים החדשים כוללים תבשילים כמו: האנוי בגט - רצועות עוף מוקפצות עם פלפל אדום, כרוב לבן, בצל ירוק , גזר וצ׳ילי חריף (34 שקלים), מקונג בגט - קוביות טופו מעושנות מוקפצות עם בצל לבן וירוק, ברוקולי, כרוב לבן, גזר וכוסברה (32 שקלים), הו צ׳י מין בגט - רצועות בשר בקר מוקפצות עם בצל לבן וירוק, חצילים, כרוב לבן ובזיליקום (36 שקלים) ועוד. התפריט יוגש החל מה-15.9 עד סוף חודש אוקטובר לאכילה במקום בלבד.

ווק ריפבליק. בן יהודה 177 ואברבאנל 74, תל אביב. 03-6969629

ווק רפובליק
באגט אסייתי לוהט בווק ריפבליק | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב
 

קרייזי סאנדיי בוולפנייטס בן יהודה, תל אביב
בכל יום ראשון, החל מהשעה 18:00, יציעו בסניף וולפנייטס יהודה המכבי, שני המבורגרים ב-48 שקלים. בנוסף, תוכלו ללוות את ההמבורגר עם שליש בירה מהחבית ב-12 שקלים וגלידת סאנדיי לקינוח ב-5.90 שקלים.

וולפנייטס. בן יהודה 53, תל אביב. 0722-204010
וולפנייטס
שניים ב-48. ראשון בוולפנייטס | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב
 

ארוחת ילדים בבופה של בוקריה, פתח תקווה
מסעדת בוקריה מציעה ארוחה שבסיסה הוא בופה חופשי הנפרש על פני שלוש עגלות. בבופה תמצאו מבחר גדול של סלטים חמים וקרים, פסטות, אנטיפסטי, דגים גבינות, פשטידות, סנדוויצ'ים, יוגורטים מרקים לחמים, מטבלים ועוד. מחיר הבופה הוא 59 שקלים למבוגרים ו-29 שקלים למבוגרים, וכולל שתייה חמה או קרה.  

בוקריה. מרכז Ycenter, פתח תקווה. 03-7444760


תפריט חדש ברשת בורגרים
רשת Burgerim משיקה בימים אלו תפריט חדש כחלק מהתחדשות הרשת. במקביל להשקת התפריט ערכה הרשת מיתוג מחדש והרחיבה את מספר הסניפים ל-58 ברחבי הארץ. התפריט החדש כולל המבורגרים כמו יאנקי בורגר העשוי מנתח אנטריקוט משובח, המבורגר מרגז פיקנטי, בורגר ים תיכוני עם סלסת עגבניות וטחינה ועוד. עוד בתפריט החדש: בורגר צמחוני ומגוון תוספות צמחוניות.

עוד באוכל טוב:

לוח אירועים

פסטיבל מתוק מדבש במכוורות שונות ברחבי הארץ
פסטיבל הדבש שפותחת מועצת הדבש עם בוא השנה החדשה יתקיים בין התאריכים 22 בספטמבר עד 29 באוקטובר במרכזי המבקרים במכוורות ברחבי הארץ עם פעילויות להכרת עולם הדבורה והדבש. בימי הפסטיבל יוכלו המבקרים להשתתף בתחרות צילומים מתוקה, במסגרתה כל משפחה שתבקר באחת מהמכוורות בארץ תתעד את הפעילות בצילום משפחתי כאשר המשפחה עם הצילום המתוק ביותר תזכה בפרס.

לפרטים

לה אוטרה חוגגת שנה עם מחניודה, פופינה, מלגו מלבר וצ'יקטי, תל אביב
בתאריכים 18-21 לספטמבר תחגוג לה אוטרה שנה להקמתה. במסגרת חגיגות השנה יושק תפריט קוקטיילים חדש, וכן תפריט מנות בר אשר בנה השף אלכס ווינר (שף מתחם אימפריאל\לה אוטרה). כמו כן במסגרת החגיגות יתארחו במקום השפים אסף גרניט מקבוצת מחניודה, אור מיכאלי ומוטי טיטמן ממלגו מלבר, אוהד לוי מצ'יקטי ואורל לאור ועמרי מקנב מפופינה אשר יבנו תפריט של 4 מנות בר בשפתם.

לה אוטרה. הירקון 66, תל אביב יפו. 073-2649464


כיתות אמן לבישול אסייתי במסעדת ניטאן תאי, תל אביב
שף שחף שבתאי משיק במסעדת Nithan thai כיתות אמן לבישול אסייתי. הקורס יכלול הדרכה והדגמה בשימוש בחומרי גלם אקזוטים עד הפיכתם לתפריט בין 3 מנות אסייתיות וקוקטייל. בכיתות האמן הקרובות יתמקדו במנות מהודו, תאילנד ווייטנאם. מחיר הקורס לאדם: 350 שקלים והוא יתקיים בתאריכים 24/9, 1/10, 29/10.

ניטאן תאי. הארבעה 21, תל אביב. להזמנת מקומות בקורס: 03-5600555

ניטאן תאי
לומדים על המטבח האסייתי בניטאן תאי | צילום: יונתן כהן, אוכל טוב

שבוע התמר בשוק צפון, רמת החייל, תל אביב
שוק צפון בצפון ת”א יארח את חברי מועצת התמר - חקלאי הדרום והבקעה – למפגש קולינרי אשר יוקדש כולו לחגיגות עונת גדיד התמרים שנמצאת בשיאה. שבוע התמר יתקיים בתאריכים 11.9 – 17.9 ולכבודו יקושט מתחם השוק בכפות תמרים ובשפע של אשכולות תמרים טריים ואורגניים מכל הסוגים והמינים. כמו כן, לאורך כל השבוע יציעו דוכני האוכל השונים מגוון רחב של מנות מקוריות מתחלפות בשילוב זנים שונים של תמרים. בין המנות: סלט סלקים שרופים - סלקים שרופים בגחלים, רוקט, עגבניות שרי, רימון, בצל סגול וירוקים (41 שקלים ברק היום), שיפוד סלמון ברוטב תמר מג'הול, בצלצלי שאלוט ותימין, עם עלי באקצ'וי מאודים (44 שקלים בבר דגים), תבשיל טנזיה טבעוני - תבשיל מרוקאי מונח על קוסקוס עבודת יד עם בצל פירות יבשים, זעפרן ותמרים (48 שקלים כולל סלטים ושתייה בגואטה).

שוק צפון. ראול ולנברג 20, תל אביב

תרומת ארוחות חג לניצולי שואה של יאמי ולתת
יאמי מזמינים את הקהל הרחב לתרום ארוחות חמות ביתיות וטעימות לניצולי שואה. מחיר כל ארוחה כזו הוא 50 שקלים (עלות המצרכים). על כל תרומה של חומרי גלם, הבשלן תורם מזמנו את הכנת הארוחה והבאתה עד לפתח הבית של ניצול השואה. ניתן להוסיף את התרומה להזמנה קיימת או רק לתרום.

לפרטים ותרומות

תפריט חדש למסעדת קנטה, תל אביב
הקנטה של קבוצת NOX מעמיק את תפריט האוכל של השף ירון מלכה. בתפריט המעודכן ניתן למצוא צלעות טלה שמוגשות עם אספרגוס עטוף בייקון טלה (69 שקלים) וריזוטו דלעת שרימפס (64 שקלים). בנוסף, תפריט היין בקנטה עבר עדכון רחב וניתן לבחור את יין מבין 50 סוגי יינות מכל העולם.

קנטה. קומת הגג של גן העיר, אבן גבירול 71, תל אביב

אין תמונה
מתחדשים בקנטה
ההמבורגר של עומר מילר
המבורגר בקר ואווז מעושן עם איולי פלפלים, ביצת עין ובצל קריספי של עומר מילר | צילום: מיטל סלומון, אוכל טוב

פסטיבל ההמבורגר בבאר שבע
שבוע של פסטיבל המבורגר ובירה עם המבורגרים של מיטב השפים יתקיים בימים ראשון עד חמישי, ה18-22/9, בארבע מסעדות באר שבעיות: קפאסה, קמפאי, הספרייה וכפרה. במסגרת החגיגות יוגשו מנות המבורגר לפי מתכונים של השפים אסף גרניט, דרור שושן, עומר מילר, איתמר דוידוב וחיים טיבי. מחיר ההבורגר יהיה אחיד: 55 שקלים. כמו כן, בכניסה למסעדות יחולקו טעימות של בירות ולצד תפריט הספיישל ההמבורגרים יוגש תפריט ספיישל בירות עם גינס, ויינשטפן, ויטוס, בוגרדן, סומברי, לף בראון, לף בלונד, לף רובי ולף רדיוז.

חוגגים את יום העצמאות המקסיקני במקסיקנה, תל אביב
ביום חמישי ה-15/09 יחול יום העצמאות ה-206 של מקסיקו. במקסיקנה יציינו את האירוע בחגיגות מסורתיות שיכללו מוזיקה מקסיקנית מסורתית, טקילה, וכמובן אוכל מקסיקני המותאם לחגיגות. במקום יוגשו פלאוטס במגוון מילויים: קסו - גבינת מוצרלה מעושנת, בולגרית ומנצ'גו ומעליהן סלסת אבוקדו, סלסה בנקה, סלסה רוחו וקסו פרסקו (64 שקלים), פויו אי קסו - חזה עוף מפורק עם גבינת מוצרלה מעושנת ומעליהן סלסת אבוקדו, סלסה בנקה, סלסה רוחו וקסו פרסקו (64 שקלים) ועוד. כמו כן, במקום יוגשו מרגריטות קפואות בשלל טעמים.

מקסיקנה. ירמיהו 17, תל אביב. 1-700-500-993 


סדנאות שף לילדים בגרנד קניון חיפה
עופר גרנד קניון חיפה יערוך סדנאות בישול לילדים עם שפים מקצועיים. הסדנאות יתקיימו בתאריכים 14-28.9, מדי יום רביעי בשעות 17:00 ו-18:15 ברחבת לגעת באוכל. בין הסדנאות: סושי, לחם, איטלקית ועוד. 

לפרטים

פסטיבל אוכל במזללה, תל אביב
השף מאיר אדוני יגיש החל מהיום (רביעי) תפריט של מנות רחוב מכל העולם. בין המנות ניתן לפגוש מעל 20 מנות רחוב ישראליות, ערביות, מקסיקניות, צרפתיות, איטלקיות, אמריקאיות, תאילנדיות, ספרדיות ועוד. בין המנות: ערייס קבב ממרקש, המבורגר נתחי עגלה מניו יורק, טורטייה נתחי דג ממקסיקו, סום טאם מתאילנד ועוד. 

מזללה. נחלת בנימין 57, תל אביב. 03-5665505

מזללה
אוכל רחוב עולמי במזללה | צילום: מאיר אדוני, אוכל טוב

חגיגות האוקטוברפסט ב-BBB
החל מיום שבת ה-17.9 ועד ל-3.10 ניתן יהיה לרכוש בסניפי רשת BBB ארוחת אוקטוברפסט הכוללת
נקניקייה מבקר וטלה המוגשת

בלחמניה עם איולי חרדל, כרוב כבוש וביצת עין. המנה מגיעה עם צ'יפס ושליש בירה קרלסברג או טובורג מהחבית לבחירה. מחיר הארוחה הוא 59 שקלים.

אוקטוברפסט ישראל ברחובות והרצליה
עיריית רחובות ועיריית הרצליה מארחות את פסטיבל הבירה האוקטוברפסט שחוזר לישראל. האירוע יעוצב באווירת הפסטיבל הגרמני הכולל שולחנות ישיבה מעץ, יריד אוכל, יריד אומנויות, יריד משחקים מסורתיים למבוגרים (קליעה למטרה, זריקת כדור וכו'). כמו, כן יוקם מתחם נוסף של פעילויות לכל המשפחה. בנוסף, יכלול הפסטיבל יריד אוכל, מתחם הופעות ואלכוהול, יריד מעצבים ועוד. הכניסה לכל האירועים חופשית.

אוקטוברפסט ישראל. 21-22/9, פארק המדע (חניון פקריס), רחובות | 5-6/10, מדינת היהודים 85, הרצליה.

חוגגים אוקטוברפסט במתחם הביר גרדן בשרונה, תל אביב
במקביל לחגיגות האוקטוברפסט הנערכות במינכן, יוצאים במבשלת פאולנר בפסטיבל אוקטוברפסט בתל אביב עם ארבעה מתחמים חווייתיים אשר יציעו מסיבת בירה בווארית מסורתית בליווי חגיגת טעמים בדומה לפסטיבל במינכן. חגיגות האוקטוברפסט של פאולנר במתחם הביר גרדן השרונה תל אביב יתקיים בין התאריכים: 14-16.9 בין השעות: 23:00-19:00, כשב-16.9 החגיגות יתקיימו החל מהשעה 12:00 ועד כניסת השבת.

אוקטובר פסט
חוגגים בביר גרדן שרונה | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב


פסטיבל 2016 Beers, מתחם התחנה, תל אביב
פסטיבל Beers2016 יארח גם השנה מבשלות בירה בוטיק ישראליות, יבואני בירות ייחודיות ומותגי פרימיום מכל העולם. למעלה מ-200 סוגי בירה שונים יימזגו בימי הפסטיבל, בהם מותגי בירה מובילים מהעולם לצד בירות של מבשלות ישראליות צעירות. מחיר השתתפות באירוע הוא 70שקלים שכוללים 5 קופוני טעימה (כל קופון מזכה במזיגה של 100 מ"ל ממגוון הבירות בתערוכה)._OBJ

 

לפרטים

 >> לכל חדשות האוכל