ההמבורגרים הטבעוניים ממשיכים להשתלט על העולם, או לפחות על תל אביב, והפעם לא מדובר בעסק משפחתי או ביזמים צעירים שמנסים את מזלם בעיר הגדולה, אלא על רשת ברגר קינג המפורסמת, לא פחות ולא יותר. הרשת תשיק החל מהיום (24.10) את Veggie Kings – קטגוריה שלמה של מוצרים מן הצומח.

התפריט החדש לא פוסח על גרסת ה-Whopper הקלאסית והמוכרת, ומציע את ה- Veggie Whopper(29 שקלים לכריך, 48 שקלים לארוחה עם תוספת ושתייה) - קציצה מן הצומח שמוגשת בלחמנייה עם עגבנייה, בצל, חסה, קטשופ, ממרח איולי טבעוני ומלפפון חמוץ. אומנם חלפו כמה שנים טובות מאז שניסיתי את הוופר, ולולא המדבקה הירוקה הענקית, שמסמנת את המנה כטבעונית, הייתי יכולה לחשוב שמדובר בגרסה הבשרית, גם מבחינת טעם וגם מבחינת מרקם. ההמבורגר הזה לא פחות טעים מהמבורגרים "יוקרתיים" במסעדות שמתמחרות ארוחה דומה בלפחות 80 שקלים, וזה לפני התוספות.

ברגר קינג טבעוני (צילום: נעה צימר הוקר, אוכל טוב, mako)
ברגר קינג טבעוני | צילום: נעה צימר הוקר, אוכל טוב, mako

מנה נוספת שמגיעה בגרסה טבעונית היא ה-Veggie Nuggets (22-36 שקלים, 37-54 שקלים לארוחה עם תוספת ושתייה) - נאגטס קריספיים מן הצומח. שמחתי לגלות שיש אמת בפרסום, והנאגטס אכן קריספיים כמו שכתוב בתפריט. גם כאן מדובר במנה עם דמיון גדול לזאת הבשרית, בקטע טוב. הנאגטס מגיעים עם רוטב ברביקיו שמבחינתי פחות התחבר בטעמים, אבל רוטב הצ'ילי המתוק היה נהדר וכמובן שעובד מעולה עם קטשופ (אבל נראה אתכם מוצאים פאסט פוד שלא עובד מעולה עם קטשופ).

תחליפי הבשר במנות פותחו בתהליך ארוך של שנה שלמה על ידי חברת הפודטק הישראליתMeat.The End, והם עשויים מחלבון סויה וחומרי טעם וריח טבעיים ששואפים לדמות מוצרים מן החי גם במרקם וגם בטעם למוצרים המקוריים שהם "מחקים". לדברי סמנכ"ל שיווק, סחר ופיתוח עסקי דלק ישראל, קרן קופרמינץ, המטרה כאן היא לאו דווקא להביא את קהל הטבעונים לסניפי הרשת, אלא להשתלב במגמת ההפחתה של צריכת מוצרים מן החי שהולכת ומתפתחת בקנה מידה גלובלי, מבלי להתפשר על הטעמים ועל הסטנדרט של המותג העולמי. אנחנו כמובן בעד. 

וופר מהצומח. ברגר קינג טבעוני (צילום: יחסי ציבור)
וופר מהצומח. ברגר קינג טבעוני | צילום: יחסי ציבור

החלק החשוב והמעניין ביותר הוא שלכבוד ההשקה, ברגר קינג הלכה על צעד גדול וחגיגי במיוחד: פתיחת הפופ-אפ הטבעוני הראשון שלה בישראל. הסניף הטבעוני יפעל בדיזנגוף סנטר החל מהיום (24.10) ויימשך רק שבוע, עד יום ראשון 30.10.22. במהלך השבוע ניתן יהיה להזמין את המוצרים הטבעוניים החדשים, בנוסף למנות מן הצומח שקיימות בתפריטי הרשת בשגרה - צ'יפס, טבעות בצל, צ'יפס בטטה, נאגטס תירס, פרוסות טבעוניות בטעם צ'דר, סלטים, קינוחים שונים ועוד. אם לא תצליחו להגיע לממלכה הקטנה והטבעונית הזו השבוע, המנות החדשות יהיו זמינות בשאר סניפי הרשת החל מ-31.10.22.

נאגטס מהצומח. ברגר קינג טבעוני (צילום: נעה צימר הוקר, אוכל טוב, mako)
נאגטס מהצומח. ברגר קינג טבעוני | צילום: נעה צימר הוקר, אוכל טוב, mako

מסקרן מאוד לגלות איך יגיב הקהל הרחב שיגיע להזמין ארוחה רגילה בסניף, ויגלה שמנות הבשר נעלמו מהתפריט לשבוע הקרוב. הימור שלי: אם יבחרו בכל זאת לאכול במקום אחרי שיצאו מההלם, אני די בטוחה שהם לא ירגישו בהבדל בכלל. ואם אקח את זה צעד נוסף (ואופטימי) קדימה - קיים סיכוי גדול שבפעם הבאה חלקם יבחרו שוב את החלופה המעולה מהצומח, שבאופן מפתיע לא נמכרת במחיר גבוה יותר.

בקיצור, אם באג׳נדה טבעונית עסקינן - מנות פשוטות, מהירות, משביעות ונגישות כאלה זו בדיוק הדרך הנכונה לקדם אותה.

פופ-אפ טבעוני של רשת ברנר קינג. דיזנגוף סנטר, תל אביב. 24-30.10.22. כשר