פיצה חדשה נפתחה ממש השבוע בדרום תל אביב, ושמה בישראל PIZZAPIZZAPIZZA – אבל אתם יכולים לקרוא לה PPP. מדובר בפיצת רחוב נפוליטנית, כלומר, כזו שיש בה את כל האיכויות של הבצק הנפוליטני, אבל היא מותאמת לאכילה בסלייסים ולא מצריכה חלילה שימוש בסכו"ם. יותר מזה, היא מעולה לחימום בזק בתנור הביתי (אפילו יום אחרי!).

פיצה PPP. פיצת רחוב נפוליטנית (צילום: רן גולני, יחסי ציבור)
פיצה PPP. פיצת רחוב נפוליטנית | צילום: רן גולני, יחסי ציבור

PPP הוא בסך הכל דוכן רחוב קטן שממוקם צמוד לכולי עלמא, הישיבה – אם תבחרו לשבת במקום – היא על המדרכה על ארגזי פלסטיק ורודים, ממש על היציאה מתחנת אלנבי של דנקל. התפריט מציע פיצות קלאסיות כמו פונגי וגם פיצות יותר מיוחדות כמו גורגונזולה של משק יעקבס, כרובית ועירית; מוצרלה, גורגונזולה, בצל ובייקון; קממבר, מוצרלה, פרי אגוזית ודבש; וקרם תירס עם חציל, פיקורינו ומיזונה של משק ירוקל'ה. יש גם פיצה טבעונית עם קרם גזר, סלק, צ'אטני עגבנייה וירוקים. המחירים של סלייס נעים בין 15 ל-20 שקלים ומגש בגודל זוגי עולה 60-80 שקלים.

על הפיצה של PPP חתום הפיציולו יוגניו ויסנטין, שהגיע מצפון איטליה במיוחד בזמן המלחמה לשם ייעוץ והקמה, והביא עימו את המחמצת הפרטית שלו ב-40 השנה האחרונות. מי שמכין בפועל את הפיצות במקום הוא רן כהן (שעבד בין השאר בגוז' ודניאל ועם השף יוסי שטרית). מאחורי המיזם עומדים דניאל ציפרוחה, וגם הבעלים של קפה LOVEAT וקפה ברזילאי אסף טגליכט וטל בודנשטיין.

הבצק של PPP הוא בצק מחמצת דקיק וקראנצ'י, הקצוות תפוחים ואווריריים, והשימוש בקמחים מיוחדים מצפון איטליה (ולא בקמח 00 כנהוג באסכולה הנפוליטנית) מוסיף לבצק טעם מיוחד ולפיצה עצמה מרקם שהוא בין לחם לפיצה – את זה, תודו, עדיין לא טעמתם בעשרות המקומות שמוכרים פיצה בתל אביב.

שעות פתיחה: ראשון-שבת, מ-18:00 ועד חצות.

PPP. מקווה ישראל 10, תל אביב