אחרי שעברנו את שבועות, אפשר כבר להכריז שהקיץ כאן באופן רשמי, ויחד איתו אחד הפינוקים האהובים ביותר בישראל (ובעולם בכלל). על מה אנחנו מדברים? על גלידה כמובן. שוק הגלידות הישראלי לא מפסיק לצמוח, ומדי שנה נפתחות כאן עוד ועוד גלידריות שמתחרות על הכיס שלכם. החלטנו לנסות ולקבוע אחת ולתמיד מהי הגלידה הכי טובה ומשובחה בישראל.

לצורך העניין הפגשנו בין שלושה מומחים בתחום וביקשנו מהם לענות על השאלה הפשוטה: מה הכי טעים? השופטים שלנו היו הגלסייר והבעלים של רשת גלידות הבוטיק בוזה, אדם זיו, השפית הפרטית חני בורובסקי והשף וחובב הגלידה ניר צוק. במבחן הטעימה שלנו החלטנו לבדוק רק רשתות גלידה גדולות שפועלת בכל רחבי הארץ: וניליה, לג'נדה, אייסברג, דוקטור לק ואלדו. בכל רשת רכשנו את שני הטעמים הפופולריים ביותר – וניל ושוקולד בגרסאות הקלאסיות, ללא התחכמויות או חידושים. את הגלידות הטריות הובלנו בקירור היישר למבחן הטעימה, והגשנו אותן למומחים שלנו בכוסות לא ממותגות, כך שלא יוכלו לדעת איזו גלידה הם טועמים.

והנה התוצאות:

אחרי שהתגברו על מתקפת המתיקות התבקשו הטועמים שלנו להעניק לכל רשת ציון עבור שתי הגלידות שלה - מאחת (הניקוד הנמוך ביותר) ועד חמש.

המנצחת הגדולה של מבחן הטעימה הייתה רשת וניליה, עם ציון ממוצע של 4.6. צמוד צמוד, במקום השני, נמצאת רשת דוקטור לק עם ציון כולל של 4.3. אלדו ואייסברג התמקמו במרכז הטבלה, ולמקום האחרון, בפער ניכר, הגיעה רשת לג'נדה, עם ציון ממוצע של 2.2 בלבד. אז עכשיו, חוץ מחכמים בשמש, אתם גם חכמים הרבה יותר בכל הקשור לגלידות, וזה בדיוק הזמן שלכם לצאת ולהשוויץ במידע היקר והקר כאן למעלה. תבלו.