סניף חדש לקפטן קארי של רושפלד, תל אביב

יונתן רושפלד ממשיך להרחיב את מעגל המסעדות שלו, ואחרי הפתיחה של ג'ונתן פוד קלאב לפני פחות משבועיים מתכנן להרחיב גם את הדוכן ההודי שלו בשרונה מרקט, קפטן קארי, ולפתוח לו סניף נוסף ברחוב דיזנגוף. הסניף החדש מתוכנן להיפתח באפריל ולהיות דומה לנוכחי, אם כי מובטחות בו גם כמה הפתעות.

קפטן קארי. דיזנגוף 149, תל אביב

בראנץ' חדש בלוקה ולינו, תל אביב

הבראנץ' החדש של לוקה ולינו מציע תפריט מודולרי המאפשר לסועדים להרכיב ארוחה בעצמם. הארוחה נפתחת עם שלל פתיחים קרים וממשיכה עם מגוון של מנות חמות. בין מנות הפתיחה: ברזאולה מיובשת במקום בעבודת יד (24 שקלים); גבינת ריקוטה עם אריסה ושמן זית (12 שקלים); סלט בורגול עם אנשובי ויוגורט (12 שקלים); ומסבחה פול על טחינת שקדים (14 שקלים). בין המנות החמות: בריק במילוי סרטנים עם גבינת מסקרפונה וחובזה (56 שקלים); שקשוקה סלסיצ'ה וארטישוק (64 שקלים); פיצה ביאנקה עם גבינה כחולה, אגסים, בצל ירוק ופלפל שחור (54 שקלים); ופולנטה מטוגנת עם פטה כבד טלה ומסטדה (54 שקלים). הבראנץ' יוגש בימי שישי בשעות 11:00-15:00.

לוקה ולינו. לילנבלום 20א', תל אביב. 03-9027377

תפריט המבוסס על ליקוט ארץ ישראלי בקלארו, תל אביב

בין 20 בפברואר ל-20 במרץ יתקיים במסעדת קלארו חודש בסימן ליקוט, במסגרתו יושק תפריט חדש המקדש את מסורת ליקוט צמחי הבר ופטריות החורש. לטובת התפריט חברו השף רן שמואלי והשף בפועל עומר אבישר למיטב הלקטים ברחבי הארץ. בין המנות: פטריות אוזניית הקלח צלויות בטאבון עם פונדו גבינות מקומיות (74 שקלים), ברוסקטה עם אספרגוס בר חלוט, רוטב אספרגוס ושמן זיתי טאסוס (76 שקלים), מרק ריבולטה טבעוני עם סרפדים, לשון הפר, שעועית לוביה ולחם כפרי אפוי בטאבון (48 שקלים) ולשון הפר ממולא בשוק ברווז, בצל חום, יוגורט וזעתר ירושלמי (58 שקלים).

קלארו, רחוב הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב. 03-6017777

פסטיבל יין במסעדת דיקסי 

פסטיבל היין של דיקסי יציע מסע ליבשת אירופה וטעימה מעשרה יינות מהעולם הישן. האורחים יחשפו ליקבים מובילים מגרמניה, איטליה, צרפת וספרד, ביניהם: יקב לה דופין, וילה וולף, טדסקי, פאוסטינו, ברושארד ועוד. כולם יוצעו בבקבוק (185-119 שקלים) או בכוס (29-49 שדקלים), בשבועיים בהם יתקיים הפסטיבל – 12.2-4.3 יוגשו מנות מתפריט מיוחד שיצר חיים כהן עבור האירוע כשבכל אחת מהן יין הוא אחד הרכיבים. למשל: כבדי עוף פריכים על מצע פירה ובצל מטוגן, מוגשים ברוטב יין אדום; סביצ'ה סלמון, סטייק פילה בקר קצוץ, רוטב יין אדום ופירות יער מוגש עם מח עצם ופירה ירקות שורש.

דיקסי גריל בר, רחוב יגאל אלון 120 פינת תוצרת הארץ 3, תל אביב. 03-6966123

פסטיבל סאקה בומב במסעדת AMAMA, תל אביב

במסעדת אמאמה משיקים את פסטיבל הסאקה בומב (פצצת סאקה) לרגל חגיגות יום העצמאות היפני. הפסטיבל יימשך בין התאריכים 12.2 ל-9.3 ובמהלכו יוזמנו הסועדים לאתגר הסאקה בומב - מניחים את כוס הבירה על השולחן ומניחים את מקלות האכילה לרוחב החלק העליון של הכוס ומניחים מעליהם את כוסית הסאקה. טורקים באגרופים על השולחן מול כוס הזכוכית כך שהוא מטלטל את מקלות האכילה וגורם לכוסית לרדת לתוך הבירה. ברגע שהכוסית נופלת לבירה שותים את כל המשקה בשוט - ויוגשו מגוון מנות המשלבות סאקה.

אמאמה. הברזל 34, תל אביב. 03-7781101


תפריט קוקטיילים זולים ב-Fat Vinny, קריית אתא

תפריט האלכוהול בדיינר האיטלקי בקריות עבר מתיחת פנים. במחיר 19 שקלים תוכלו ליהנות מקוקטיילים כדוגמת ויני קולדה - שילוב מתקתק של וודקה עם גלידת שמנת איטלקית, אננס ומעט לימון; אמרנה רויאל - שילוב חמוץ-מתוק של פירות יער, וודקה, גליאנו ונגיעות של תפוז ולימון; וגברת ג'ין ומיסטר טוניק - תערובת ארומטית של ג'ין, מלפפון, בזיליקום, נענע, פסיפלורה לימון ומי טוניק.

Fat Vinny. רחוב הסולל 8, מתחם ביג, קריית אתא

שירות משלוחים בווניליה הרצליה

וניליה הרצליה השיקה שירות משלוחים, ולרגל ההשקה יצרה כמה אופציות מומלצות להזמנה, בהן "ערב רומנטי": טירמיסו, שוקולד אמרנה, עוגת גבינה פירורים וקרם מסקרפונה; ילדים קלאסי: וניל צרפתי, קרם עוגיות, תותים בשמנת, סניקרס ומרשמלו; וטבעוני - סורבה שוקולד, סורבה פירות יער, חלב שקדים, עוגיות לוטוס וקרם שקדים. השירות פעיל מדי יום ב-12:00-23:00, מינימום הזמנה: 80 שקלים ועלות משלוח: 10 שקלים.

וניליה הרצליה. 09-8906097

שף יווני מתארח במסעדת גרקו, תל אביב

בימים ב' עד ד', 20-22 בחודש, יתארח במסעדת גרקו היוונית השף ניקוס קאצניס. בין המנות בתפריט: סאבידה עם תרד, דג בקלה מבושל עם תפוחי אדמה, בצל ושזיפים מיובשים, תבשיל של בשר טלה עם אורז ועשבי תיבול ועוף בטרחנה (חיטה שבורה) עם רוטב עגבניות עם תבלינים מיוחדים מצפון יוון.

גרקו. אורי צבי גרינברג 24. 03-7411022

שף יווני בגרקו
ניקוס קאצניס מתארח בגרקו. נראה טוב | צילום: צביקי עשת, יחסי ציבור

תפריט ערב איטלקי בביסטרו לחם יין, יהוד

במסגרת התפריט החדש בוחרים הסועדים מנת אנטיפסטי, סלט ייחודי, מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. בין המנות: ארטישוק מטוגן עם איולי נענע וגרידת לימון; סלט עלי רוקט, פרמזן, שקדים ותותים; מדליוני פילה בקר על פפרדלה תוצרת בית ביין אדום; ופילה מוסר ים על פולנטה עם ארטישוק ברוטב יין לבן.

לחם יין. דרך חורש 4, יהוד

 ריץ' - מסעדה חדשה בקריית ביאליק

לפני כמה שבועות נפתחה בקריית ביאליק מסעדת ריץ' השכונתית, המגישה תפריט חלבי-דגים כשר בהשגחת הבד"ץ. בין המנות: פולנטה כמהין, ארנצ'יני, סביצ'ה דג ים, פפרדלה שמנת ברוקולי, דגים טריים אפויים בתנור במגוון מרינדות ועשבי תיבול, ריזוטו פטריות וכמהין, בנדיקט הולנדז ועוד. 

ריץ'. קרן היסוד 19, קרית ביאליק. 04-6827704

ריץ, קריית ביאליק
פולנטה בקריית ביאליק. מסעדת ריץ' | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

בראנץ' חורפי במסעדת תשבי, זיכרון יעקב

השף גונטר בידרמן בנה תפריט המשלב בין מנות בוקר לבין מנות צהריים קלאסיות וכולל לחמים מהמאפייה של תשבי בתוספת חמאה וקונפיטורת פרי ויין, מרק משתנה למנה ראשונה, מנה עיקרית לבחירה, קינוח אישי וכוס יין במחיר של 80 שקלים לסועד. בין המנות: אינטיאס מעושן על טוסט לחם שאור מחיטה מלאה מוגש עם סלט חסה הידרופונית; בריוש עם סלמון מעושן, עלי תרד, ביצים עלומות ורוטב הולנדייז; וקרואסון ממולא בביצה מקושקשת ועירית. הארוחה מוגשת עם כוס אסטייט ויונייה סינגל ויניארד 2016 או כוס תשבי קברנה פרנק 2016.

תשבי. המייסדים 33, זיכרון יעקב. 04-6290280

חודש הבירות הבלגיות ברחבי הארץ

30 מסעדות יציעו לאורך חודש פברואר מגוון בירות בלגיות במחירים מיוחדים, שיוגשו לצד מנות שף מקוריות ומבוססות בירה בלגית. בין המנות: פריטו מיסטו של שרימפס – על זוקיני בבצק בירת הוגרדן עם רוטב טרטר (34 שקלים, אוזריה); אוסובוקו טלה - מטליים מקומיים בליווי ירקות שורש ארומטיים בבישול ארוך בבירה לף בראון, מוגש עם בקבוק לף בראון (135 שקלים, כרמים); מולים בהוגרדן וייט – מולים בבישול אטי אטי בבירת הוגרדן וייט עם סלרי, בצל, שום וגזר (110 שקלים, אידי דגים); קרם מסקרפונה בקרמל לף רובי – קציפה של גבינת מסקרפונה עם מקלות פריכים ושברי קשיו קלוי מתובל ורוטב קרמל בירת לף פירותית (42 שקלים, FISH).

שוק מחנה יהודה מתארח בראשון לציון

מתחם G סינמה סיטי ראשון לציון יארח 17 דוכני אוכל מקוריים משוק מחנה יהודה הירושלמי בחגיגה קולינרית. בין הדוכנים המשתתפים: ממלכת החלבה, גבינות באשר, תבליני פרג, חמוצי כהן, בורקס טורקי, פיצוחי ירושלים, ג'חנון בר, בית המלאבי והסחלב, מאפיית הבייגל הירושלמי, באזר ביר ויינות בוטיק מהרי ירושלים. האירוע יתקיים בימים ד'-ה', 1-2 במרץ, בשעות 17:00-23:00 ובשישי 3 במרץ ב-9:00-14:00.

משלוחי גלידה מבוזה באזור המרכז

רשת הגלידריות בוזה משיקה תפריט משלוחים בשני סניפיה התל אביבים. שירות המשלוחים יפעל בשעות 12:30-22:30 באזור תל אביב, גבעתיים, יפו ובני ברק. מינימום הזמנה: קילו גלידה (85 שקלים).

בוזה. החשמונאים 91. 03-5465295; בני אפרים 280. 03-9666409. תל אביב

קובה גוטה - מסעדת קובות חדשה בטירת הכרמל

במרכז המסחרי החדש שבכניסה הדרומית לטירת הכרמל קם ממש לאחרונה הסניף הראשון של רשת מסעדות האוכל הביתי קובה גוטה. בין המנות: קובה גוטה - קובה בורגול גדולה בצורת פיתה, מלאה בבשר וצנובר בתיבול מזרחי, מוגשת על מצע טחינה איכותית; קובה סלק ממולאת בשר בליווי מרק סלק אדום; קובה במיה ממולאת בשר ברוטב במיה אדום וסמיך; וקובה דלעת במילוי בשר עם מרק דלעת. ויש גם קובה טבעונית, במילוי עלי סלרי קצוצים ובצל ובליווי מרק ירקות. מחירי המנות: 30-34 שקלים. 

 קובה גוטה, ז'בוטינסקי 50, טירת הכרמל. 073-7274433

קובה גוטה, טירת הכרמל
מסעדה שכולה קובות. קובה גוטה | צילום: יחסי ציבור

תפריט ספיישלים חדש בדלידה, תל אביב

השף דן זוארץ מחדש את תפריט הספיישלים של מסעדת דלידה עם מנות כמו לשון בבישול ארוך ביין אדום בדבש, מוגשת עם כרוב ניצנים טרי ושמנת חמוצה (48 שקלים); לב טלה, פיננסייר שומן כבש, צזיקי מקישואים הודיים, בצל כבוש בכורכום ושורש סלטוס נא (54 שקלים); וטארט סשימי סלמון עם לבבות דקל, רוברב מסוכר, תפוז סיני, אבקת שום שחור, ג'ל תפוזים וקרם פרש (48 שקלים).

דלידה. רחוב זבולון 7, תל אביב. 03-5369627

דונטלו - פיצרייה חדשה בתל אביב

רחוב אבן גבירול התל אביבי ממשיך להיות מוקד המשיכה העיקרי למסעדות אוכל רחוב בעיר. הדיירת החדשה ברחוב היא פיצריית דונטלו, שעברה לשם ממתחם שרונה. חוץ מהפיצות הרגילות, המבוססות על מתכון נפוליטני, בדונטלו מתמחים בפיצות טבעוניות עם גבינה טבעונית מחמאת קשיו ושמן זית, וגם בפיצות נטולות גלוטן. מחיר משולש - 10 שקלים, מגש משפחתי - 70 שקלים.

דונטלו. אבן גבירול 123, תל אביב. 1-700-509-797

תפריט חדש בדלי אסייתי, הוד השרון

מסעדת דלי אסייתי בהוד השרון משיקה לראשונה תפריט עונת מעבר ייחודי, המשלב בין מנות חורפיות קלאסיות לחומרי גלם קיציים ומרעננים. בין המנות בתפריט: סלט שרימפס עם פייסט פלפלים צרוב על הפלנצ'ה, אבוקדו, אורוגולה, תפוז, אשכולית אדומה, בוטנים וצ'יפס קוקוס (53 שקלים); ובאן ספיישל – זוג באנס וייטנאמיות מטוגנות ממולאות בגלידת וניל, קוקוס ברוטב פירות יער ושבבי קוקוס (42 שקלים).

דלי אסייתי. הבנים 15, הוד השרון. 09-8992555

דלי אסייתי
אנשי הוד השרון, גם אתם בלבנו. תפריט חדש בדלי אסייתי | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

שלישי טבעוני בניטן תאי, תל אביב

בימים אלו משיק השף שחף שבתאי בניטן תאי את הקונספט של שלישי טבעוני. מדובר בארוחה שתתקיים מדי חודש ויוגש בה תפריט טעימות של מנות טבעוניות מרחבי אסיה. ארוחת הטעימות הקרובה תתקיים ביום שלישי 21 בחודש בשעה 19:00, ובמסגרתה יבקרו הסועדים בהודו וייהנו מארוחת 7 מנות וקינוח. הארוחות הבאות בתאריכים 28 במרץ ו-25 באפריל.

ניטן תאי. הארבעה 21, תל אביב

ארוחת אומניבור מספר 3 באואזיס, תל אביב

אואזיס מארחת את יינן יקב סוסון ים לארוחה מיוחדת ביום שלישי, 21 בפברואר, בשעה 20:00. מחיר הארוחה 450 שקלים לאדם כולל יינות ושירות, והיא כוללת בין השאר: סופלה פלפל ורוד וסירופ תה ורדים (יין: אנטואן 2013); חזה ברווז צלוי עם אורז פרסי, חמאה מזוקקת ומי ורדים, יוגורט פיסטוק וריבת ברגמוט (יין: אלול 2009); וסינטה טלה בגריל מעושנת עם ערער, קראסט עשבי תיבול, טארט בצלים מקורמלים וזיתים שחורים ופנקוטה פורצ'יני (יין: לנון 2014).

אואזיס. מונטיפיורי 17, תל אביב. 03-6206022

>> לכל חדשות האוכל