אם יש משהו שאנחנו מפרגנים לו, במיוחד בימים שבהם מסעדות נסגרות ללא הרף, זה יציבות ואיכות. ואלה שתי תכונות שהולכות יד ביד עם מסעדת שילה של השף שרון כהן - מהמקומות הבודדים בארץ שאתה יודע בדיוק מה תקבל בהם, ושזה תמיד יהיה מעולה. נכון, ארוחה טובה בשילה גם תעלה סכום לא מבוטל של כסף, אבל ככה זה - בשביל דברים טובים משלמים.

ועדיין. על אף ששילה ידועה בהיותה מסעדה יוקרתית במיוחד, קצת נשמטה לנו הלסת כשנתקלנו בתפריט החגיגי שהושק במסעדה לרגל חגיגות 13 שנות פעילות, או יותר נכון במנת הפסטה שמוצעת בו, שעולה לא פחות מ-595 שקלים - מה שהופך אותה בסבירות גבוהה למנת הפסטה היקרה ביותר שנמכרת כיום בישראל.

פסטה לובסטר שילה  (צילום: גל באקבה. באדיבות המסעדה)
והנה היא, הפסטה | צילום: גל באקבה. באדיבות המסעדה

שילה שרון כהן (צילום: באדיבות שילה)
תמיד טעים. שילה | צילום: באדיבות שילה

ומה יש בה, באותה מנה? הספגטיני החגיגי של שרון כהן כולל המון פירות ים טריים כמו קלמרי, שרימפס קריסטל, מולים, צדפות וונגלי וקוקי סן ז'אק, ומעל לכל גם חצי לובסטר (חומר גלם שנדיר במיוחד למצוא בישראל ועולה כמה מאות שקלים למנה), פילה לוקוס (מהדגים היקרים יותר ששוחים במי הים התיכון), עגבניות מיובשות, זעתר טרי ועלי צלפים.

חשוב לציין גם שהמנה לא אמורה להיאכל על ידי אדם אחד - היא מיועדת לשניים עד ארבעה סועדים, שמקבלים במסגרתה, כאמור, הרבה מעבר לפסטה. כשמסתכלים על התמונה השלמה, בשקלול חומרי הגלם היוקרתיים ומספר האנשים שיכולים לחלוק במנה, אפשר בהחלט להבין את המחיר.

אז אם אתם מסוג הטיפוסים שיכולים להרשות לעצמם את הפסטה היוקרתית, או חושקים בביס מאחת המנות היקרות בארץ, המנה הזאת ממתינה לכם בתפריט הספיישלים של יום ההולדת של שילה עד 30 בחודש (לא נותר עוד הרבה זמן). חוששים מהתמחור? בתפריט יש עוד המון מנות (יקרות פחות וככל הנראה טעימות לא פחות), כמו קרפצ'יו דג ים איטלקי עם מוצרלה ופרושוטו (106 שקלים), ריזוטו שחור עם קלמרי במילוי של אספרגוס, פטריות ופיסטוק חלבי (148 שקלים) וקרפצ'יו של סרטנים כחולים עם קוויאר מנחל דן ובריוש (92 שקלים).