מתמודדי MKR המטבח המנצח נכנסים (או שבים) לעולם הקולינריה בתקופה מורכבת ומאתגרת, אבל גם כזו שמביאה אותם לחשוב מחוץ לקופסה ולהתאים את עצמם לתנאים המורכבים. רבים מהם בחרו להקים דווקא בימים אלו מיזמים קולינריים הכוללים ארוחות שף, סדנאות אישיות או קבוצתית, בביתם או בבית הלקוח בהם הם מגישים את המנות הכי אהובות שלהם מהתוכנית. אלו הבולטים שבהם.

אלכס ואינה

בני הזוג שהודחו באחד מהרגעים הכי דרמטיים העונה מפעילים עסק קולינרי מצליח בשם קייטרינג גורמן. בדיוק כמו במסעדה שהם פתחו בתוכנית, "בית של בשר", גם בעסק הפרטי שלהם אלכס ואינה מתמחים בבשר ובמנות גריל ומעשנה. את הקייטרינג מוביל אלכס, המשמש כשף הראשי של הקייטרינג. ב"גורמן" עורכים אירועים פרטיים בבית ובטבע ושמים דגש מיוחד על תוספות תוצרת בית כמו לחמי מחמצת, רטבים שונים, דגים כבושים, סלטים מקוריים וקינוחים. לצד זאת, בקייטרינג מוכרים גם בשר בהזמנה מראש, כולל הנקניקיות המפורסמות של אלכס שהוגשו בשלב הבתים.

ניתן ליצור קשר עם קייטרינג גורמן באינסטגרם ובפייסבוק.

 

View this post on Instagram

A post shared by Alex Stolarewicz || שף פרטי (@alex_chef_1) on

מי הזוג המצטיין של המשימה ומי יודח? 3 (צילום: "MKR המטבח המנצח", קשת12)
מתוך "MKR המטבח המנצח" | צילום: "MKR המטבח המנצח", קשת12

שלומי ועדיאל

בזמן ששותפה בתחרות שלומי מעדיף להישאר בינתיים מחוץ לעולם הקולינרי, עדיאל מציעה שירותי שף, ארוחות קונספט ואירועים פרטיים תחת ההבטחה להפגיש את הסועדים עם הטעמים של אמא אילנה שמלווים אותה מהילדות. אחד מהאלמנטים המרכזיים ביותר בארוחות של עדיאל הוא החלות שמלוות אסאדו מפורק עם איולי של חרדל, עלי רוקט ובצל סומק לצד אריסה מסורתית, קרם לימון כבוש ועוד.

ניתן ליצור קשר עם עדיאל באינסטגרם ובטלפון 054-8848054.

 

View this post on Instagram

A post shared by adiel_twito (@adiel_twito) on

אבי וליאור

השף הוותיק והמוערך שבישל לראש הממשלה ולאישים בכירים בארץ ובעולם ליאור חפצדי מציע חוויה קולינרית יוצאת דופן וערבי קונספט עם תפריט מותאם אישית לכל סוגי האירועים, ובימים אלו הוא בונה תפריט קייטרינג מותאם לחגים הקרבים. שותפו לתחרות אבי פרץ מציע ארוחה המתמקדת בעולם הקולינריה הירושלמי, ארוחת שבת אומנותית בהשראת יצירות המוזיאון וארוחה הממוקדת בעולם הבשרים והיין.

ניתן ליצור קשר עם אבי באינסטגרם.

ניתן ליצור קשר עם ליאור באינסטגרם ובפייסבוק.

 

ארוחה פרטית - שף אבי פרץ (צילום: סטודיו בפיתה)
ארוחה פרטית - שף אבי פרץ | צילום: סטודיו בפיתה
השופטים והזוגות מחלקים ציונים לאבי וליאור (צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12)
מתוך "MKR המטבח המנצח" | צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12

ג'וזף ונידאל

השפים מנצרת מציעים ארוחות שף בקונספט עד הבית עם תפריט משתנה המותאם לסוג האירוע, לגילאים ולאווירה הרצויה באירוע. בין היתר, נידאל מציע ארוחות חמש מנות שכוללת סביצ'ה דג מזרחי, עלי גפן במילוי של דג לוקוס על עגבניות קונפי וקרם של יוגורט, קרפצ'ו פילה בקר בתיבול של קובנייה, קרוסטיני דג כבוש על סלסה ים תיכונית, פרח כרובית נצרתי, סשימי טונה אדומה עם עגבנייה סחוטה ועוד. לצד כל אלה, ישנו גם שיפוד השווארמה המפואר ("פאולוס השישי") הזכור לטובה משלב הבתים.

ניתן ליצור קשר עם נידאל בעמוד האינסטגרם.

ניתן ליצור קשר עם ג'וזף בעמוד באינסטגרם ובפייסבוק.

 

View this post on Instagram

A post shared by Nedal Bransi (@nidalbransi) on

View this post on Instagram

A post shared by Chef Joseph Man's (@joseph_mans_chef) on

נדב ודניאל

הזוג המלכותי של המטבח המנצח ממשיך להפעיל את "מאנאו - בין פארן לאיסאן", קייטרינג תאילנדי מסורתי המציע ארוחות שף וסדנאות באווירה אותנטית. הארוחות מתקיימות בגינת ביתם ביישוב קדימה או בבית הלקוח והתפריט משלב מנות מסורתיות, בשריות, צמחוניות, טבעוניות, מתוקות וכמובן חריפות. תפריט לדוגמה כולל מרק טום קא על בסיס קרם קוקוס עם עלי קפיר ליים, גלנגל, למון גראס ופטריות שי-מאגי, ירקות מוקפצים בווק, סלט אטריות שעועית, נתח קצבים צרוב על הווק וקינוחים כמו קסטה תאילנדית וגלידת ליים-מנגו.

ניתן ליצור קשר עם נדב ודניאל בעמוד הפייסבוק, בחשבון האינסטגרם העסקי והאינסטגרם הפרטי  ובאתר האינטרנט.

View this post on Instagram

A post shared by Manao - בין פארן לאיסאן (@manao.xp) on

דניאל ונדב - המטבח המנצח (צילום: יאיר ולר)
דניאל ונדב | צילום: יאיר ולר

מארק ואלכס

דווקא בשיאה של תקופת הקורונה, החליט מארק לפתוח את Mark’s Cultural Club – מרחב לאומנות וקולינריה המארח אירועים לארוחות שף מיוחדות. בקלאב הממוקם בהרצליה, מארק מארח סעודות ואירועי קוקטייל באווירה מיוחדת. לצד זאת, בימים אלו משיק מארק קו סלטים מוכנים, כולל הכבד הקצוץ המפורסם שהכין בשלב הבתים (וקטף את הציון 10 מרותי ברודו), סלט גזרים צבעוניים עם שום קונפי ומרווה וסלט כרוב עם זרעי קימל. הסלטים יימכרו במגוון של עסקים ומסעדות בתל אביב, כולל מרקטו, מיט סטור, מעדניית "יום טוב" ומסעדת M25 בתל אביב.

ניתן ליצור קשר עם Mark’s Cultural Club באינסטגרם או בטלפון 054-4911458.

 

View this post on Instagram

A post shared by Chef Mark Tov (@mark_miller_catering) on

השואו מתחיל: הקינוח המפתיע של מארק ואלכס (צילום: מתוך "MKR המטבח המנצח", באדיבות ספורט 1)
מתוך "MKR המטבח המנצח" | צילום: מתוך "MKR המטבח המנצח", באדיבות ספורט 1

עדי ומיכל

אחרי שנים בתחום המסעדנות, מיכל ניסני חזרה לתחום הקולינריה ופתחה מסעדה ביתית בה היא מארחת עד 12 איש סביב השולחן שעליו ממש ישבו חיים, רותי וכל המתמודדים בשלב הבתים. ניסני מציעה לאורחיה 4 סוגי תפריטים שניתן לבחור מהם, כאשר כל תפריט כולל 11 מנות שמוגשות בקפידה על הצלחות היוקרתיות שיוצרת אחותה עדי בסטודיו שלה ביפו. ואם כבר מדברים על עדי, בימים אלו אמנית הקרמיקה הסבה את הסטודיו שלה למכירת כלים ביתיים לאחר שעבדה בעיקר עם מסעדות ובתי מלון בארץ ובעולם. בין היתר, עדי השיקה אריזות חדשות שיתאימו למשלוח הכלים השבירים לכל רחבי הארץ. בסטודיו שלה ניתן למצוא כלים דקים ואלגנטיים בצבעוניות רכה, בנוסף לאגרטלים, תבניות אפייה ובקבוקי נוי.

ניתן ליצור קשר עם מיכל באינסטגרם.

ניתן ליצור קשר עם עדי באינסטגרם ובאתר האינטרנט.

עדי ומיכל מתכוננות לסרוויס (צילום: "MKR המטבח המנצח", קשת12)
מתוך "MKR המטבח המנצח" | צילום: "MKR המטבח המנצח", קשת12

View this post on Instagram

A post shared by Michal Nissani | מאמהסיטה (@michallnissani) on

 

View this post on Instagram

A post shared by Nissani Atelier (@adinissani) on

שמעון ודורון

שמעון מציע בימים אלו שירותי שף וארוחות קונספט, כאשר דורון מצטרף אליו מפעם לפעם. ניתן ליצור איתו קשר בחשבון האינסטגרם.

View this post on Instagram

A post shared by _ (@shimon_vaknin_chef) on

אושרי וירדן

בימים אלו משיקים אושרי וירדן מיזם ארוחות שף אינטימיות ומשפחתיות הנערכות בבית הלקוח ומבוססות אך ורק על השפע העונתי. לדבריהם, הרעיונות למנות נולדים ממה שיש בעונה, ממה שמדבר אליהם באותו רגע וכמובן מדיאלוג עם האורחים והמארחים. הארוחות של השניים, שנבנות בהתאמה אישית, כוללות מנות כמו ברוסקטת עגבניות מגי עם שמן זית ומלח אטלנטי, דג נא עם מנגו ופלפל חריף, טורטליני גזר, מיץ תפוזים, שמן בית ושאטה, ראגו בשר וטלה בקרעי תפוחי אדמה ואיולי וקינוחים כמו טארט הדבש שהגישו בשלב הבתים לצד שמנת חמוצה ופירות.

ניתן ליצור קשר עם אושר וירדן בחשבונות האינסטגרם שלהם (אושרי, ירדן).

View this post on Instagram

A post shared by אושרי מסהיד (@oshry01) on

פיין תיאטרלי: המסעדה של ירדן ואושרי (צילום: מתוך "המטבח המנצח", קשת12)
מתוך "MKR המטבח המנצח" | צילום: מתוך "המטבח המנצח", קשת12

כוכי והדר

כוכי מנחה סדנאות אפייה וקינוחים לכל הגילאים, מייצרת ומוכרת מאפים מלוחים ומתוקים ומנות קינוח. מנת הדגל של כוכי היא ג'חנון הבריאות ללא גלוטן אותו ניתן להזמין מראש, לצד הג'חנון הרגיל כמובן.

ניתן ליצור קשר עם כוכי באינסטגרם.

View this post on Instagram

A post shared by Kochi hashai. (@kochi_hashai_) on

קובי ומצליח

בני הדודים (מדרגה שנייה) ממשיכים בעיסוקיהם הקולינריים הרבים, ובהם Mach Kitchen, ערבי קונספט מוקפדים בהם מכין מאץ' את מיטב המנות מהתוכנית - כולל פיצת המוח המפורסמת והאנטרקוט בבירה. בנוסף, קובי, מאץ' ובעלי ה"מיתוס" יפעילו בקרוב ערבי בוטיק יחודיים תחת המיתוג מיתוס אונליין, בהם השפים יבשלו מול קהל הלקוחות תוך אינטראקציה עם כל סועד וסועד.

 

View this post on Instagram

A post shared by מצליח מצלאוי (@mach_mazlawi) on

השופטים והזוגות מחלקים ציונים לקובי ומצליח (צילום: מתוך "המטבח המנצח", קשת12)
מתוך "MKR המטבח המנצח" | צילום: מתוך "המטבח המנצח", קשת12