פסטיבלים ואירועים מיוחדים

פסטיבל תל אביב EAT
בשבוע הבא, בין ה-26-24 במאי, יתקיים פסטיבל האוכל תל אביב EAT בגן צ'ארלס קלור בתל אביב. החל מהשעה 18:00, ובכל ערב מערבי הפסטיבל, יציגו מיטב השפים והמסעדות בעיר מגוון מנות אוכל מהיר. בין המשתתפים באירוע: מסעדת יפו תל אביב של השף חיים כהן, מסעדת מאנטה ריי, מסעדת התרנגול הכחול של שאול בן אדרת, ומסעדת ניני האצ'י האסיאתית. במתחם ניתן יהיה למצוא גם קינוחים והמון דברים לרכוש הביתה כמו תבלינים, חמוצים, גבינות ועוד.

לפרטים נוספים

פסטיבל מטה יהודה
החל מה-20 במאי, ועד ה-11 ביוני, יתקיים פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, שיכלול שלל אירועים קולינריים לצד חווית אירוח בבית בשלנים מקומיים. כך למשל: אוכל מרוקאי, טוניסאי וכורדי במטבח של דודה לאה בצור הדסה; קובה אצל אסנת במושב עגור; ומנות מהמטבח הערבי בקדירה של סבתא במושב צפרירים.

לפרטים

בפייסבוק שלנו יש פסטיבל של טעמים כל השנה

קינוח TYO (צילום: דרור עינב)
חוגגים שנתיים עם ארוחות מיוחדות. TYO | צילום: דרור עינב


חגיגות שנתיים ל-TYO, תל אביב
מסעדת TYO מציינת שנתיים בסדרת ארוחות מיוחדות שתתקיים בין ה-23 ל-28 במאי. במקום יארחו את השפים אסף גרניט וערן שרוטימן את השף היפני טקאשי נאקמאיה. השפים האורחים יגישו מנות ספיישל בהתאם לסגנונם: אסף גרניט יציע מנות יפניות בהשראת השוק ממנו הוא מגיע, והשף ערן שרויטמן ישלב בין אפייה למטבח היפני.

TYO . מונטיפיורי 7, תל אביב. 03-9300333.

חגיגת פויקה ביקב הרי גליל
יקב הרי גליל עורך תחרות פויקה בה ישפטו השפים אורי ירמיאס, ג'קי אזולאי, אינה קראבצקי וסהר רפאל. האירוע יתקיים ב-20 למאי, החל מהשעה 10:00, ויוצעו בו גם סדנאות בישול. הכניסה לאירוע והבישול בתחרות, כרוכים בתשלום של 100 שקלים לקבוצה.

לפרטים: 04-6868748.

פסטיבל עמותת זמן גליל מערבי
בסוף השבוע הקרוב, ה-19 למאי, ייערך פסטיבל זמן גליל מערבי, שיכלל מגוון אירועי יין ואוכל: ביקור בכרם יפתחאל שבאלון הגליל (20 שקלים כולל טעימות), סדנת לחמי מחמצת עם האופה חגית שטרן במטבח של קפה בריוש בנהריה (235 שקלים למשתתף כולל קפה ועוגה), ארוחת בשרים מעושנים על המרפסת, בליווי הרכב ג'ז במצפה הילה (200 שקלים לאדם), וסיור בדיר עיזים במשק בוקר - טבע עז במושב בן עמי ( 30 שקלים לאדם).

ארוחות בוקר גדרה 26 (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
משנים כיוון. גדרה 26 בתל אביב | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

עוד באוכל טוב: 

תפריטים חדשים

מסעדת גדרה 26 מתחדשת, תל אביב
המסעדה של אמיר קרונברג מציעה תפריט חדש שמשתנה מדי יום ומתחילה לפעול גם בשעות הבוקר. מנות הדגל של המקום, קובה פירות ים או כדורי בשר שוודיים, ישארו בתפריט לסירוגין, ובין המנות החדשות יהיו ברוקולי עם פרמזן, צ'ילי אדום ושקדים קלויים (19 שקלים); פלמידה כבושה עם לבנה, ראשד, פלפל חריף ועגבניות (43 שקלים); מסבחה פירות ים – קרם חומוס, שרימפס, קלמרי וגרגירי חומוס ופטרוזיליה (48 שקלים) וספריבס בקרמל מלוח (98 שקלים).

גדרה 26. גדרה 26, תל אביב. 03-5100164.

תפריט חדש בפיקניק במתחם שרונה, תל אביב
בפיקניק מציעים תפריט חדש שכולל גם ארוחות בוקר. כך למשל תמצאו כאן מגוון של פוקצ'ות, פיצות, כריכים קרים וחמים, פסטות, סלטים, מתוקים, וגם אפשרויות מעדנייה כמו ארטישוקים, טונה כבושה, בייבי מוצרלה ועגבניות מיובשות, תערובת זיתים מתובלים וחצילים עם בלסמי ושום. בתפריט ארוחות הבוקר שמוגש כאן בין השעות 09:00 ל-12:00, תמצאו סלסלת לחם עם מסקרפונה וסלסה ורדה, ציזיקי קישואים, סלט חצילים שרופים, טונה, טחינה וסילאן, חמאה וריבה, ירקות שוק חתוכים ושתייה חמה או קרה.

Picnic. קפלן 18 מתחם שרונה, תל אביב. 03-6979000.

ארוחות בוקר פיקניק שרונה (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
עכשיו גם ארוחות בוקר. פיקניק בשרונה תל אביב | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

עסקיות בשותא, קיבוץ שמרת
המסעדה הגרוזינית מציעה תפריט עסקיות חדש שיוגש בימים שני- חמישי החל מהשעה 12:00 ובו מנות כמו סלט ירקות גיאורגי עם חצ'אפורי או חינקאלי במילוי בשר או גבינה (49 שקלים), אנטיפסטי גאורגי ומנה עיקרית של טולמה - פלפל במילוי אורז ,חמוציות ,גזר, בצל ועשבי תיבול או צ'יבוראקי - סהרוני בצק במילוי בשר עגל טחון (69 שקלים), וחאליה - ירכי עוף בתמר הינדי על מצע אורז עם תוספות לבחירה (89 שקלים).

שותא . קיבוץ שמרת, כביש עכו-נהריה.  04-8219698 , 04-8219208

רשת wolfnights מתחדשת
סניף אבן גבירול של רשת ההמבורגרים נפתח לאחר שיפוצים. במקום יוגשו מנות חדשות כמו Wild mushrooms burger - המבורגר בקר עם פטריות יער, עגבנייה, מיקרו בזיליקום ואיולי כמהין (54 שקלים); Wolfnights duck & egg - המבורגר בקר, טלה עם ביצת עין וחזה אווז מעושן (54 שקלים); ומנת טבעות בצל מטוגן (24 שקלים). 

לפרטים

מסעדת שטרודל חיפה (צילום: יפית בשבקין,  יחסי ציבור )
מנות חדשות בשטרודל. חיפה | צילום: יפית בשבקין, יחסי ציבור

תפריט חדש במסעדת שטרודל, חיפה
המסעדה מציעה מנות חדשות כמו חציל באשה - חציל אפוי בתנור עם תערובת של גרגרי חומוס וטחינה בשמן זית (39 שקלים); גלילות סאג' - פיתה סאג' במילוי מחמאר עוף ביתי, עם טחינה וירקות (42 שקלים); עלה גפן במילוי אורז ועגבניות, עם יוגורט עיזים ביתי (39 שקלים); שיח אל מחשי - קישואים במילוי בשר עגל על פריקי ויוגורט עיזים ביתי (69 שקלים); ושישברק - כיסוני בצק ממולאים בבשר עגל ברוטב יוגורט עיזים חם (69 שקלים).

שטרודל. שדרות בן גוריון 39 (המושבה הגרמנית) חיפה. 077-7004312.

אין תמונה
עכשיו גם צהריים. אלומה בירושלים

תפריט צהריים במסעדת אלומה, ירושלים
השף מיכאל כץ מציע תפריט צהריים חדש באלומה בירושלים. בין המנות: סרדינים כבושים בשמן אריסה ביתית; פורל כבוש בסגנון גראבלקס; קארפצ'יו בקר בשמנים ארומטיים, קרם חזרת ופטרוזיליה; קבב דגים עם בצל ועגבניות עם מג'דרה של אורז בר; וסלמון צלוי ברוטב הולנדייז שום, שעועית ירוקה ותפוח אדמה ננסי. 90 שקלים לארוחה בת שתי מנות, ו-110 שקלים לארוחה בת 3 מנות.

אלומה ALUMA. העלייה 1, מלון קראון פלאזה, ירושלים. 02-6437555. כשר.

יאניבצ'י  (צילום: יפית בשבקין,  יחסי ציבור )
ערב של וויסקי. יאניביצ'י | צילום: יפית בשבקין, יחסי ציבור

תפריט ילדים חדש בלאביט
רשת בתי הקפה מציעה תפריט ילדים חדש ובו מנות כמו אורז וקטשופ ביתי עם רצועות עוף צלוי, סלט ירקות, תפוח אדמה אפוי בתנור, מיץ תפוזים ופיתה דקה (35 שקלים); ספגטי ילדים ברוטב עגבניות עם חזה עוף צלוי, סלט ירקות, מיץ תפוזים ופיתה (35 שקלים); וחביתה עם ירקות, טחינה, ריבה, פרי, לחמניות בריאות ומיץ תפוזים או שוקו (30 שקלים).

לאביט. ברזילי 1, שדרות תרס"ט 4, נחלת בנימין 3, דיזנגוף 232 ונמל יפו - מחסן 1, תל אביב.

תפריט חדש במתחם ה-VIP של יס פלאנט, ראשון לציון
ביס פלאנט ראשון לציון מציעים תפריט קיץ חדש של עמדות מסביב לעולם כמו: המבורגר פורטובלו בלחמנייה עם חסה, עגבנייה, חמוצים ורטבים; מעורב ירושלמי עם תפוחי אדמה, ארטישוק, פטריות, בצל סגול וסומק, זיתי קלמטה, פיתות אפויות וטחינה; וטאג'ין של דלעת ערמונים עם פירות יבשים, שקדים ופיסטוקים לצד קוסקוס. מחיר הכרטיס למתחם ה-VIP (כולל הסרט) - 139 שקלים. 

לפרטים

תפריט חדש ללא גלוטן בטליס, תל אביב
המעדנייה מציעה תפריט ללא גלוטן ובו תמצאו קייל צ’יפס עם קייל, קשיו, גזר, שמרי בירה וצ’ילי (29 שקלים); גרנולה כוסמת מכוסמת מונבטת, פקאן, שקד, גרעיני דלעת, מג'הול, צימוקים, קינמון, סוכר קוקוס ותפוחים קצוצים (49 שקלים); ומיקס וואסבי ספרולינה עם אגוזי מלך, גרעיני דלעת, ספירולינה, ווסאבי, לימון, ווקאמה, אבקת צ’ילי, שמן שומשום ושמן זית (39 שקלים).

המעדניה של טלי'ס. אחד העם 8, נווה צדק, תל אביב. 03-9300333.

מה עוד קורה?

סדנאות סושי חדשות בפרנג'ליקו
רשת המסעדות מציעה סדנאות סושי של בועז בר-ליבשיץ. במהלך הסדנה ילמדו המשתתפים על היסטוריית הסושי, סוגי הסושי השונים ומרכיביו, ואת סודות הכנת האורז לסושי. את הסדנאות ניתן לקיים בכל אחד מסניפי הרשת בתיאום מראש, ובמחיר של 170 שקלים למשתתף.

לפרטים

ערבי צפייה בפיש מרקט, תל אביב
המסעדה מציעה צפייה במשחקי ליגת האלופות בשילוב עם ארוחה בחדרים הפרטיים במקום. מאזטים, ראשונות ונשנושים יוגשו לפני תחילת המשחק, ובסיומו יוגשו קינוחים. בירות וערק חופשי במהלך הערב. 

פיש מרקט. ויצמן 2, תל אביב. 03-6932002.

בדרך לטעום את האוכל בקריה. כהן (צילום: עודד קרני)
גם יהיה בפסטיבל האוכל בתל אביב. חיים כהן | צילום: עודד קרני

ערב וויסקי ביאניביצ'י, בוסתן הגליל
ביום חמישי הקרוב, החל מהשעה 20:00, יבשל השף עידן רקיר מנות ספיישל על טהרת הוויסקי Jack Daniel's. בין המנות שיוגשו: סינטה מעושנת עם פאף פריקי וזעתר, גלדי בצל, ציר בקר וג'ק דניאלס עם סלסה של פלפלים (48 שקלים); טרטר פילה בקר קונפי עם שום שחור, קוויאר ג'ק דבש, חלמון וקרם אבוקדו (49 שקלים); וקרפצ'יו עגל עם קרם חציל שרוף, קולי ג'ק דניאלס, צנונית, צ'ילי וזרעי עגבניה (51 שקלים).

יאניביצ'י. בוסתן הגליל. 04-8222122

קולקציית קוקטיילים חדשה במסעדת Mr. & Mrs. Lee, תל אביב
המסעדה התל אביבית מציעה קולקציית קוקטיילים חדשה כמו קאשו קורו - קוקטייל מתוק-חמוץ על בסיס וודקה, עם פירות יער וליקר דובדבן; סאנצ'ין - שילוב של מרגריטה קלאסית עם יוזו ומנגו; ומיסיס לי - קוקטייל קיצי עם קמפרי, ליצ'או (ליקר ליצ'י) ומיץ אננס.

Mr. & Mrs. Lee. נסים אלוני 10, G צמרת תל אביב. 03-7444345

>> לכל חדשות האוכל