טוצ'קה לחם מחמצת (צילום: באדיבות אוריאל קרנגל)
לא פחות מ-11 סוגי לחמי מחמצת ביום. טוצ'קה | צילום: באדיבות אוריאל קרנגל

גל הפחמימות הלוהטות, שכולל פתיחה של עוד ועוד מאפיות בוטיק ופיצריות גורמה, פשוט לא עוצר - ואנחנו מברכים עליו בחום. עכשיו הגיע תורה של פתח תקווה, שמתחדשת בימים אלה בבית מאפה קונדיטוריה חדש וכשר בשם טוצ'קה - 350 מטר רבוע של לחמי מחמצת וקינוחים משובחים במתחם הכולל חנות, בית קפה ומוקד ייצור מדיף ניחוחות.

בואו לקרוא מה עוד חדש בפייסבוק שלנו

"מדובר בקומפלקס של אפייה", מספר המנהל אוריאל קרנגל. "אנחנו מכינים כאן בכל יום 11 סוגי לחמי מחמצת - 10 לחמים קבועים ולחם אחד משתנה, כמו לחם מחמצת עם סלק או מחמצת עם בצל ופלפלים. בימי שישי אנחנו מוכרים גם חלות מקמח מלא או רגיל". עוד מיוצרים בטוצ'קה מדי יום לחם דגנים, לחם מקמח מלא, לחם אגוזים ותמרים, לחם שיפון וחמוציות, לחם כוסמין עם גרעיני חמנייה, לחם שיפון וגרעיני דלעת, לחם לבן קלאסי, לחם לבן עם זיתים ובגטים - והכל במחיר של 13-18 שקלים לכיכר. על הלחמים אחראי ארז גרעיני, האופה לשעבר של מאפיית טלר הירושלמית.

טוצ'קה אקלייר (צילום: באדיבות אוריאל קרנגל)
אקלרים כשרים להמונים | צילום: באדיבות אוריאל קרנגל

עוד באוכל טוב:

 

לצד הלחמים נמכרים במקום מגוון מאפי בוקר וקינוחים, שאפשר לזלול במקום או לקנות הביתה: טארטים, עוגות, מוסים, עוגיות, קראנצים ומבחר עוגות בחושות ללא גלוטן או סוכר - הכל פרי ידיו של עדן אלקובי, קונדיטור שעבד בעבר במסעדות מכוכבות מישלן באיטליה.

תפריט בית הקפה כולל מבחר קישים, סלטים וכריכים בשימוש הלחמים המיוצרים במקום, עם מילויים כמו סביח, אגוזים וקממבר, גאודה ואנטיפסטי ועוד. במקום יוגשו גם ארוחות בוקר שמשודכות ללחמים ולגבינות ממשק יעקבס, עם תוספות כמו עלי גפן, ארטישוקים ושפרוטים.

טוצ'קה. דרך רבין 6, פתח תקווה (מתחם תחנת הדלק פז), 03-523-5935, שעות פעילות: ראשון-חמישי 7:30-18:00, שישי 7:00 עד כניסת השבת

>> לכל חדשות האוכל