אחרי פונדק דה לוקס שהתפשטה כבר לשני סניפים, וטקסס ברביקיו ברמת החייל, מסעדת בשרים נוספת נפתחה בתל אביב. תכירו את מיטרי שממוקמת במתחם התחנה ומציעה מגוון מנות בשר מעושנות, אך לא רק. על המקום אחראי השף איגור וינברג - שרקוטייר ומהנדס מזון שעבד בעבר במסעדות כמו תפוח זהב של אהרוני וננה בר בתל אביב.

מיטרי מתחם התחנה (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
לנו לפחות זה נראה טעים מאוד- צלעות במיטרי | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בואו לקרוא מה עוד טעים בפייסבוק שלנו

המיטרי כולל 2 חללים בהם 120 מקומות ישיבה. בחלק העליון גג שממנו נשקף נוף אל יפו העתיקה ורצועת החוף וחדר פרטי לאירועים של עד 40 משתתפים. "בחרנו לפתוח את המקום דווקא במתחם התחנה כי יש פה רובד היסטורי", מסביר וינברג, "חוץ מזה זה מקום בילוי שאנשים מגיעים אליו במיוחד, כדי לבלות עם המשפחה ויש בו חן רב".

בשנות התשעים, היה וינברג בעליו של מפעל לייצור בשרים בנתניה, אותו הפעיל יחד עם משפחתו. במהלך הזמן למד על תחום השרקוטרי בגרמניה וייצר סוגי בשרים מיוחדים שהיו אז פחות מוכרים בארץ. "באותה תקופה תחום השרקוטרי היה מאוד לא מפותח בישראל ורק היום הישראלים מתחילים לקבל את הטעמים והשינויים", הוא מסביר. "אחרי המפעל עברתי לתחום המסעדנות ובמקומות שעבדתי בהם רציתי שישתמשו ביכולות השרקוטרי שלי, אבל רק במקום משלי הצלחתי לעשות את זה באמת".

מיטרי מתחם התחנה פורקטה (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
ויש גם פורקטה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

עוד באוכל טוב:

במיטרי מייצרים סוגים שונים של בשרים, כבושים או מעושנים, כשמנת הדגל במקום היא נקניקיות ייחודיות שמייצר וינברג בעצמו מחומרים טבעיים וללא משמרים.

בתפריט המסעדה החדשה יש מנות כמו נקניקיית ציידים צ'כית מבשר לבן, בשר עגל ופלפלים כבושים (96 שקלים), נקניקיית בוואריה מבשר לבן, עגל מוסקט, פלפל לבן וג'ינג'ר (76 שקלים), כריך פורקטה וצ׳יפס - רולדת כתף לבן בפרנה עם בצל קונפי וכרוב כבוש (75 שקלים), סליידר אונטריב - לחמניה ממולאת באונטריב בגלזורת ממפיס עם צ'יפס וכרוב כבוש (68 שקלים), פלטת בשרים מעושנים Kentucky BBQ MIX עם פיקניה, אונטריב, נקניקיות מרגז, וספריבס טלה (180 שקלים), פטה כבד וכמהין עם צנימים, אגוזים וריבת תפוז (42 שקלים), סקיאצ’אטה עגל - פרוסות רוסטביף עם פופקורן כוסמת, חרדל והריסה ירוקה (57 שקלים), פיקניה ממפיס – פיקניה עגל מעושנת על שבבי עץ דובדבן עם גלזורה משלושה סוגי קרמל (96 שקלים) וספריבס טלה - צלעות טלה בתבלינים ומרינדה אסייתית, בצלייה איטית בתנור (96 שקלים). בנוסף, החל מהשעה עשר בלילה מוגש בבר תפריט מנות בשר קטנות עם קוקטיילים שונים.  

Meatery – מיטרי. מתחם התחנה (מבנה 8), תל אביב. טלפון: 03-5160008. ראשון-חמישי 17:00-01:00 שישי ושבת 12:00-01:00.

>> לכל חדשות האוכל