במשך רוב חייו המקצועיים גיא ברי בכלל לא עסק במסעדנות. ברי הוא אחד מאלה שהקורונה הפכה את חייהם, ובעקבות הוצאה לחל"ת מהעבודה שעבד בה למעלה מעשרים שנה החליט שלמרות התקופה המלחיצה, זה הזמן להגשים את החלום, להפוך תחביב למקצוע - ולפתוח חומוסייה.

את חומוס אבו ברי הוא פתח בקיבוץ אילון שבצפון - נקודה אסטרטגית למטיילים צפונה, מה שמביא לכאן תנועה ערה מאז הפתיחה, בייחוד בסופי השבוע. לצד המיקום האטרקטיבי נמצא כמובן האוכל עצמו, שעל אף ההגדרה חומוסייה כולל הרבה יותר מרק מנות חומוס (שהוא כשלעצמו מצוין).

 

מלבי חומוס אבו ברי  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
לקינוח יש גם מלבי על בסיס קרם קוקוס | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

המקום מעוצב באופן שמתמזג עם הטבע היפה בחוץ, ובימי שישי יש כאן קבלות שבת עם שלל משקאות אלכוהוליים שמלווים את האוכל. בין המנות תמצאו באמצע השבוע מנות חומוס קלאסיות כמו משאוושה, חומוס גרגירים וחומוס טחינה או חומוס פול, לצד אופציות מיוחדות יותר כמו חומוס עם ירקות קלויים על האש, חומוס חמשוקה עם שקשוקה במרכז המנה וחומוס בשר עם אנטרקוט קצוץ.

עוד בתפריט: סלטים כמו טאבולה וירקות קלאסי, וגם מנות סופי שבוע כמו חלה עם שניצל, מטבוחה וחציל מטוגן; פיש אנד צ'יפס; ומנה שנקראת "קצת מהכל" ובה כרובית מטוגנת, עלי גפן ממולאים באורז, פלאפל ללא גלוטן וקובה פטריות. בחורף יש גם מרקים.

שעות פעילות: ראשון-חמישי 9:00-17:00, שישי 9:00-15:00. 

חומוס אבו ברי. דרך בין הנחלים, קיבוץ אילון. 04-9858128. כשר