אומנם במסגרת המסע של "חי בלילה" אחרי אוכל הרחוב הכי מיוחד בישראל כבר ביקרנו בטורקיה אצל דילק'ס ואכלנו בורקס מים נהדר, אבל אין שום סיבה שלא נחגוג שוב את המטבח המפואר הזה, והפעם בגרסה הבשרית שלו. 

אין הרבה מקומות בישראל שמעלים על ראש שמחתם את הדונר קבב - השווארמה הטורקית - ואת מאפה הפידה. אחד הבולטים מבין אלה שכן עושים את זה הוא באבאג'ים, המוסד מבת ים שפתח לאחרונה גם סניף בתל אביב.

בבאבאג'ים לוקחים את האותנטיות ברצינות: כל העובדים במקום מגיעים מטורקיה והאוכל לא סוטה ימינה או שמאלה מהנהוג במסורת הקולינרית הענפה שלהם מהבית. תמצאו כאן הכל מהכל: מתבשילים טורקיים ביתיים, דרך פיתות שמוכנות כאן במיוחד ומגוון מאפי סירה שמסחררים את הראש ועד, איך לא - שיפוד שווארמה עצום שמסתובב ומפיץ ניחוחות משגעים.

באבאג'ים פידה בשר וסלטים  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
יפה, משביעה וקלילה. פידה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

באבאג'ים שווארמה בלחמעג'ון  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
שווארמה בלחמג'ון. שווה! | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
 

הגענו לכאן כדי לנסות את הפידה - מאפה סירה שמגיע במגוון מילויים: בשר טחון עם ביצה (אפשר להוסיף גם נקניק שמכינים במקום) וכמה אפשרויות צמחוניות כמו תרד וגבינות. הפידה הוא מאפה לא קטן בכלל ומשביע במיוחד, והוא מוגש כאן עם מגוון סלטים רעננים (40 שקלים).

הפידה שאנחנו ניסינו היא הפופולרית ביותר: הגרסה הבשרית עם ביצה ובשר טחון. בסך הכל היה מדובר במנה מפתיעה בקלילותה ובטעמים המעודנים שלה. לצד הפידה ניסינו גם שווארמת כבש שהוגשה לנו בתוך לחמעג'ון, וכאן כבר היה מדובר בלהיט שמשלב בין כמה עולמות. השווארמה עצמה הייתה עסיסית ומפוצצת בטעמים, הלחמג'ון היה מעטפת משודרגת והתוצאה הסופית הייתה מנת שווארמה מפעימה שגם מתומחרת במתינות יחסית (40 שקלים).

באבאג'ים. סלמה 44, תל אביב יפו. טלפון: 054-9488193. לא כשר