גם ישראלים שמעולם לא ביקרו ביפן למדו בשנתיים החולפות מה זה מרק ראמן. בעקבות הפופולריות של האוכל היפני בקרב הישראלים, גם מטבחים של מדינות אחרות במזרח הרחוק מקבלים בארץ תנופה (גם אם קטנה יותר), וכעת הדגש עובר ממרק הראמן למרק הפו הווייטנאמי, שמקבל את הצ'אנס שלו לנצוץ, והפעם בחיפה.

זה קורה במסעדת פו 26, שנפתחה השבוע בשוק תלפיות בחיפה. את המסעדה פתחו איש היין אייל מנסור והשף גנה ליפשיץ, מתוך רצון לחבור לסצנה המתפתחת של שוק תלפיות, ולהצטרף למקבץ המסעדות שפועלות בו כמו תלפיות, ופיצרייה תלפיות האיטלקית. "אנחנו מאוד אוהבים את השוק ואנחנו מבלים פה הרבה", מספר מנסור, "בגלל השינוי שקורה בשוק והרוח החדשה הצעירה שנכנסת לכאן, החלטנו להיות חלק ממנה".

פו 26 משלבת בין שני העולמות של הבעלים - גנה על הצד של המטבח, בו פיתח בחודשים האחרונים מבחר רחב של צירים למרק הפו הוויאטנמי עד שהגיע לנוסחה המדויקת של מה שהוא מחפש; ואייל על הצד של היין, שהוא חלק מהותי לא פחות מהמקום, עם מבחר רחב של יינות (בדגש על ריזלינגים שונים שהולכים טוב עם האוכל) בכוסות וכן שמפניות, שיוצעו בתפריט במטרה להתנסות כמה שיותר.

מסעדת פו 26 דים סאם חיפה  (צילום: ירין מנצור,  יח"צ)
דים סאם במבחר מילויים | צילום: ירין מנצור, יח"צ
מסעדת פו 26 חיפה  (צילום: ירין מנצור,  יח"צ)
פו 26 בחיפה | צילום: ירין מנצור, יח"צ

"אנחנו מאוד אוהבים את מרק הפו הווייטנאמי, ולמרות שיש המון מקומות בארץ של ראמן, אף אחד לא פתח מקום שמוקדש לפו", מסביר מנסור, "אז החלטנו לעשות את זה, ומבחינתי זה מרק שאפשר לאכול ולשתות אותו גם בקיץ ב-40 מעלות חום. עשינו הרבה ניסויים של צירים בחודשים האחרונים כדי למצוא את הנוסחה הנכונה בדיוק של איזון בין מרק קליל מצד אחד, אבל מאוד עמוק בטעמים שלו. המקום שלנו התחיל מאהבה למנה הזאת ואז התגלגלנו לעוד דברים".

מרק הפו מוגש אחרי בישול של ציר הבשר על בסיס עצמות בין 12-20 שעות, ואז מצטרפים לחגיגה בשר מפורק, אטריות אורז ושלל עשבי תיבול (בהמשך תהיה גם אופציה צמחונית). מלבד המרק מציעים פה גם דים סאם עם מילויים כמו בקר, שרימפס ושוק אווז ולחמניית באן במילוי בקר מפורק. המחירים נעים בין 35-59 שקלים למנה ובקרוב יתווספו אפשרויות נוספות לתפריט.

כרגע פתוחה פו 26 בימים ב'-שבת בשעות 18:00-00:00 ובהמשך ייפתח המקום גם בשעות הצהריים.

פו 26. סירקין 26, חיפה. לא כשר