אומרים שכל שכונה צריכה לפחות פיצרייה אחת טובה. פייר? מי שאמר את זה צדק בגדול, ועכשיו גם לשכונת פארק צמרת התל אביבית יש פיצרייה חדשה משלה - מסעדת רביבה וסיליה ששוכנת בשש השנים האחרונות בקניון הקטן של המתחם (וגם השיקה לפני שלוש שנים מעדנייה צמודה), פתחה השבוע להרצה את הפיצרייה החדשה שלהם. איך קוראים למקום החדש אתם שואלים? ובכן, הם לא השאירו לא לכם ולא לנו יותר מדי מקום להתבלבל ופשוט קראו למקום: פיצרייה.

במקום החדש שולטים צבעי העץ והוורוד, עם עיצוב צעיר ועדכני שלא כל כך מאפיין את שאר המקומות של הקבוצה - מקומות שמרגישים מעט "בוגרים" יותר מהפיצרייה הצעירה. עוד בחלל: דלפק פיצות קטן ומקרר, וזה הכל בגדול. "התושבים בשכונה אוהבים להישאר פה ולהשיג בתוך השכונה את כל מה שהם צריכים", מספר נדב לרון, מנהל המקום ומי שניהל עד עכשיו את המעדנייה הסמוכה. "הייתה חסרה בשכונה פיצרייה, אז החלטנו שזה מה שאנחנו צריכים".

הידע והציוד הגיעו ישירות מהמסעדה של הרשת שנמצאת באותו מתחם ממש, והחנות שהתפנתה במרכז אפשרה להם גם לפתוח את הפיצרייה שכל כך רצו (וגם להרחיב את מטבח המסעדה שהיה קטן מדי לטעמם). "השכונה הפכה למאוד משפחתית בשנים האחרונות, ויש לא מעט משפחות וילדים שמחפשים איפה לאכול בלי להתרחק, ואנחנו למעשה הפיתרון בשבילם", מסכם לרון.

פיצריה רביבה וסיליה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
הכניסה למקום. רביבה וסיליה | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

פיצות, פיצריה רביבה וסיליה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
פיצות ברביבה וסיליה | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

התפריט של הפיצרייה פשוט למדי, והוא כולל ארבעה סוגי פיצה בולטים: הקלאסית - עם רוטב עגבניות ומוצרלה (54 שקלים), ים תיכונית - עם רוטב עגבניות, רוקט, בצל, זיתים וגבינת פטה (48 שקלים), פיצה קצת אחרת עם תפוחי אדמה, בייקון, ביצה, רוזמרין, טימין ושום (58 שקלים) וגם פיצה טבעונית עם רוטב עגבניות וירקות קלויים (58 שקלים). לכל הפיצות האלה אפשר להוסיף תוספות מתוך המקרר שמכיל גם את השתייה הקרה - פשוט בוחרים את קופסת התוספות הרצויה, והצוות ידאג שתוכנה יגיע לפיצה. חוץ מהתוספות השגרתיות כמו טונה, תירס או זיתים (5 שקלים), פטריות ובצל (6 שקלים), אפשר למצוא גם תוספות מעניינות יותר כמו זוקיני קלוי, גבינת ריקוטה, פטה, רוקפור או אנשובי (6 שקלים), בייקון או ארטישוק צלוי (8 שקלים) וכמובן גם פפרוני ועוד נקניקים שמכינים במעדניה (10 שקלים). משולש בודד (כרבע פיצה) יעלה לכם 16 שקלים.

פיצה "קצת אחרת", פיצריה רביבה וסיליה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
פיצה קצת אחרת. רביבה וסיליה | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל
הכריכים, פיצריה רביבה וסיליה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
הכריכים. רביבה וסיליה | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

חוץ מהפיצות מכינים פה גם כריכי פוקצ'ה שמנמנים (38 שקלים) מאותו הבצק של הפיצה, ותוכלו לבחור בין מילוי של נקניק וירקות קלויים לטונה וביצה קשה או סוג של כריך קפרזה עם עגבניות, מוצרלה ובזיליקום. מה עוד? יש כאן גם סלט פשוט של חסה וירקות ברוטב שמן זית, לימון ועשבי תיבול (28 שקלים), וכמובן גם קינוחים אפשר יהיה לאכול פה; גולת הכותרת היא פיצה מתוקה עם נוטלה ופירות טריים (52 שקלים) ויש גם קינוחי כוסות כמו טירמיסו, פנקוטה ומוס שוקולד (24 שקלים כל אחד), שהם בעצם גרסאות מוקטנות של הקינוחים ממסעדת האם. אם הנפש שלכם בכלל בקטע של עוגיות, תוכלו לקנות כאן שקית של עוגיות איטלקיות כמו קנטוצ'יני, אמרטי, בישקוטי או פאן פורטה (36-38 שקלים לשקית).

בימי שישי בצהריים הפיצרייה תהפוך לסוג של דלי איטלקי, ובמקום פיצות תמצאו כאן לזניות, קנלוני, פוקצ'ות, נקניקים תוצרת בית ועוד שלל מאכלים מארץ המגף. המשלוחים בינתיים יוצאים רק לתושבי השכונה, ובכלל לא בטוח שהעניין צפוי להשתנות. לא גרים בפארק צמרת? זה הזמן שלכם לקפוץ לבקר.

הפיצריה של רביבה וסיליה, מתחם G, ניסים אלוני 10, תל אביב. לא כשר. ראשון עד חמישי: 11:30-23:30 | שישי: 11:30-17:00 | סגור בשבת