חציל בלאדי בטחינה

1 חציל
4 כפות טחינה גולמית
1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
כמה עלי פטרוזיליה
שמן זית

1. שורפים את החציל על האש. מצננים, קולפים ומשאירים עם העוקץ.

2. מכינים טחינה (מערבבים טחינה גולמית, מים קרים, מלח וטיפה מלח לימון).

3. מורחים בצלחת פסטה את הטחינה, עליה מעמידים את החציל - ומקשטים בקוביות בעגבנייה 3-4 ועלי הפטרוזיליה. מזלפים שמן זית.

סלט בריאות

100 גרם עדשים שחורות או ירוקות
חצי חבילת פטרוזליה, קצוצה גס
חצי חבילת כוסברה, קצוצה גס
3 ענפי סלרי, קצוצים
בצל סגול, קצוץ
תפוח גרנד סמית, חתוך לקוביות
חופן חמוציות
חצי פלפל ירוק חריף, פרוס
שמן זית
מיץ לימון
מלח

1. מבשלים את העדשים בהרבה מים עד שהן מבושלות אבל עדיין קריספיות.

2. מערבבים את כל החומרים ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח.

סלט עדשים שחורות (צילום: מתוך אוכל עם ברק, שידורי קשת)
סלט עדשים. שום דבר כאן לא יקר | צילום: מתוך אוכל עם ברק, שידורי קשת

סלט שורשים

צנון גדול
קולורבי גדול
2 גזרים
ענף סלרי, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
מלח
מיץ לימון
מעט סוכר
שמן זית

1. חותכים את הצנון, הקולרבי והגזר לגפרורים. 

2. מערבבים את כל החומרים ומזלפים מעט שמן זית.

שיפודי צלי בקר

קילו בשר מספר 8, חתוך לקוביות
מלח
פלפל שחור
מעט רוטב טריאקי או רכז רימונים
שום כתוש

1. מרתיחים סיר עם מים, מכניסים את הבשר ומבשלים על רתיחה עדינה עד שהוא רך.

2. מסננים, מצננים ומסדרים על שיפודים.

3. מתבלים במלח, פלפל, שום ומעט טריאקי או רוטב רימונים. 

4. צולים כמה דקות בתנור ומגישים.

עגבניות שרי

2 חבילות עגבניות שרי בשני צבעים
שיני שום קלופות מראש שלם
מעט תימין טרי
מלח
פלפל שחור
כפית סוכר חום
מעט שמן

1. מקפיצים את כל המרכיבים במחבת חמה.

2. מצננים, מעבירים לתבנית אינגליש קייק ודוחסים בעדינות.

3. לפני ההגשה מחממים והופכים על מגש מאורך.

אורז מלא עם כל מיני

אורז לבן רגיל, מוכן
שקדים
אגוזים
פירות יבשים
חמוציות

מקפיצים במחבת מעט אגוזים ופירות יבשים. מערבבים עם האורז ומגישים.

חזה עוף עם כבד בציפוי פריך

10 שניצלים של 100 גרם כל אחד
שמן לטיגון
בצל, חתוך לרצועות
חצי קילו כבדי עוף
מלח
פלפל שחור
מעט סוכר חום
4 כפות יין אדום
ביצה טרופה
קמח מצה גס

1. משטחים את השניצלים לעובי נייר.

2. מטגנים את רצועות הבצל ומוסיפים את הכבד (בחתיכות שלמות). מתבלים במלח, פלפל, סוכר ויין. 

3. מניחים לתערובת להתבשל עד שהיא מצטמצמת. מסננים וקוצצים גס.

4. מניחים על כל שניצל מעט מהתערובת ומגלגלים בעזרת ניילון נצמד לרול מהודק. מקררים שעה.

5. טובלים בביצה ובקמח מצה ומטגנים עד להשחמה קלה, כ-5 דקות.

6. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור חם.

אנטיפסטי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
אנטיפסטי. תמיד טעים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אנטיפסטי

כל ירקות העונה, כ- 200 גרם מכל סוג
מלח גס
פלפל שחור
תימין טרי
מעט שמן

1. חותכים את הירקות גס ומסדרים בתבנית. מתבלים במלח, פלפל ותימין.

2. זולפים שמן ואופים ב-180 מעלות כ-25 דקות.

שיפודי דג סול

קילו דג סול, חתוך ל-10 יחידות ארוכות
מלח
פלפל שחור
שום
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
שמן

1. מגלגלים את רצועות הדג כמו שבלול, ומשפדים. מתבלים, מטפטפים מעט שמן ואופים ב-180 מעלות כ-8 דקות.

* אפשר להגיש עם עגבניות מגורדות עם שום, מלח, פלפל ושמן, שעברו חימום של 4 דקות על מחבת.

כל המתכונים באדיבות שף קובי מזרחי.

>> לכל חדשות האוכל

>> מתכונים לפסח