מה הסיפור?

קיטשן רנדה וו הוא מיזם קולינרי שהוקם לפני קצת יותר מחצי שנה על ידי רבקה מיודובניק, בחורה צעירה וצרפתייה וחובבת אוכל מושבעת, שהגיעה לישראל, התלהבה מסצנת המסעדות הקולחת, חיפשה להרחיב את הידע שלה בסדנאות בישול והתבאסה. המיזם פועל בינתיים במתכונת מצומצמת יחסית, אבל עתיד להתרחב בזמן הקרוב וגם להתחיל לפעול בחודשים הקרובים בפריז ולאחר מכן בברלין.

קיטשן רנדה וו (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
בתנור הביתי גם עושים מקרונים | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל



יש עוד דברים טעימים בפייסבוק שלנו

מיודובניק החליטה להקים מערך חדשני משל עצמה, שמשדך בין שפים מקצועיים לפודיז מושבעים, על מנת ליצור את סדנת האוכל האולטימטיבית לדעתה. כל סדנה כזאת היא אינטימית במיוחד וכוללת עד 10 משתתפים כי היא מתקיימת בבתים אמיתיים של אנשים ולא במטבחים מקצועיים, שם הציוד רחוק שנות אור ממה שלרובנו יש במטבח הפרטי. בצורה הזאת לומדים המשתתפים איך לבשל בבית אוכל כמו במסעדה. 

קיטשן רנדה וו אלון שבו (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
שבו. מפטפט ומדגים | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל



מבין הנרשמים לסדנאות, ישנה אופציה להתנדב להיות המארח של הסדנה. המארח אינו צריך לשלם על הסדנה כך שהוא זוכה מחד, ליהנות מלימודי הבישול בחינם (מלבד אירוח הקבוצה ושטיפת הכלים), ומאידך הוא גם זוכה לקבל זמן איכות עם השף, שמגיע לביתו כשעה לפני הסדנה עם כל חומרי הגלם והציוד הנדרש ואז יכול המארח לשאול את השף את כל השאלות שהוא שמר לעצמו כל השנים. הדיל הזה כל כך מוצלח שלהיות המארח של הסדנאות הוא מצרך מבוקש במיוחד. 

קיטשן רנדה וו קרם פטיסייר (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
קרם פטיסייר למהדרין | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

אז איך זה הולך?

אנחנו הוזמנו להשתתף בסדנת קינוחים של השף-קונדיטור אלון שבו, שאחראי הקונדיטוריה במסעדותיו של השף עומר מילר. שבו, בחור צעיר וחביב במיוחד, הוא ממעבירי הסדנאות הפופולריים ביותר של קיטשן רנדה וו. כרגע לוקחים חלק במערך הסדנאות כ-15 שפים, ביניהם סדנאות שף עם אוראל קמחי (פופינה) ודן ארואץ (אקס מסעדותיו של אייל שני) או סדנת לחם ואפייה עם ליאור משיח. על כל הסדנאות ניתן להתעדכן באתר המיזם.

הסדנה, שהתקיימה הפעם בביתה של מיודובניק, החלה עם כוס יין ועל השולחן חיכו לנו עם הגעתנו מבחר קינוחים להתחלת הערב - מקרונים, מילפיי עם קרם קצפת ועוגיות חמאה בעבודת יד. משך הסדנאות הן בדרך כלל שלוש שעות שבמסגרתן לומדים להכין בין 3 ל-4 מנות שונות. 

קיטשן רנדה וו טארט (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
כל אחד מקשט לעצמו | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

שבו חילק את המתכונים אותם הכנו בסדנה מבעוד מועד ועבר איתנו שלב אחר שלב במתכון, כך שיכולנו לכתוב הערות או לקום ולהשתתף. במהלך סדנה כזאת המשתתפים בהחלט נדרשים להתערב ולא להישאר לשבת במקום אלא לעזור בזילוף, לגעת בקרם על מנת לראות מה המרקם הנכון שלו כשהוא מוכן, לקשט את הטארטים ועוד. במהלך הסדנה שבו ענה לכל השאלות הרבות שהמטירו עליו המשתתפים. 

מבחינת השפים, זהו מיזם שמתרכז בהם ולכן מדובר בפלטפורמה טובה ליצירת קשר בלתי אמצעי עם קהל הלקוחות והסועדים שלהם, ואופציה לפתח כישורי הדרכה ולצבור ניסיון. שבו למשל, לא ממש נמצא במגע עם הסועדים שלו בזמן הסרביס ולא זוכה לראות את התגובות של אלה שטועמים את הקינוחים שלו. כאן, יש אפשרות גם לשפים עצמם ללמוד מהמשתתפים בסדנאות.

קיטשן רנדה וו מקרון (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
מקרון ורדרד | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

לסיכומו של עניין

אם אתם מחפשים סדנה שתכיר לכם את המטבח ותהיה בסיסית יותר, זה לא ממש המקום בשבילכם. הסדנאות האלו רלוונטיות לחובבי בישול מתקדמים יותר שמחפשים להעשיר את הידע שלהם, להתייעץ, להכיר חובבי אוכל אחרים ולפתח קשרים עם שפים מקצועיים שיכולים לעזור לכם לפלס את דרככם במטבח.

עלות הסדנאות של קיטשן רנדה וו כרגע עומדות על בין 220-280 שקלים למשתתף ובמהלכה אוכלים כמובן מהמנות שהכנתם ואפילו מקבלים מטנה קטנה מהשף. לטעמנו, הסדנאות האלה עדיין מעט בוסריות ולא משופשפות כמו מערך סדנאות מאורגן בבתי ספר לבישול או במוסדות מנוסים יותר, אך עדיין המחיר שלהן משתלם יחסית וזאת יכולה להיות פעילות כיפית מאוד, במיוחד אם מתארגנים עם קבוצת חברים שרוצה לערוך יחד סדנת בישול - מה שהופך את האינטימיות לגדולה אפילו יותר.

קיטשן רנדה וו טארט יחיד (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
טארט לאכול בסדנה או לקחת הביתה | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

האקט החברתי המוזר של בישול בבית של מישהו אחר, יחד עם עוד קבוצת אנשים שלא מכירים, גורמת כמעט באופן אוטומטי ליצירת קשרים עם פודיז אחרים, כך שמדובר בערב חברתי למדי.

בסופו של דבר, קיטשן רנדה וו מאפשרת לכם מפגש עם שפים בסביבה ביתית, משהו שלא הרבה סדנאות בישול בארץ יכולות להרשות לעצמן, ובמחיר סביר. עם עוד קצת שפשוף והתמקצעות מצד המארגנים מדובר יהיה בסדנה שווה לחלוטין, בייחוד כי זוכים לראות את השפים עצמם עושים כלים, מפטפטים עם המשתתפים ומכינים לכם את המנות הנהדרות שלהם ומל הפנים (מעמד שלא קורה כל יום). וגם ההיכרות עם אנשים חדשים שחולקים איתכם את סודות המטבח שלהם זה פלוס נהדר.

לכל הפרטים

>> לכל חדשות האוכל