ממש לא מזמן עדכנו אתכם בטרנד הלוהט ביותר בעולם כיום בתחום ההופעות, הלא הן הופעות גרנדיוזיות שמשלבות אוכל וקולינריה, וכבר המגמה מגיעה לישראל. אחרי השתלטות על ניו יורק עם המופע "מלכת הלילה" שכולל קברט, ארוחה מפוארת והרבה מאוד אלמנטים חושניים, השבוע הודיעה גם להקת מיומנה הישראלית כי המופע החדש שלה, שיושק בקיץ הקרוב, ישלב אוכל וליתר דיוק - קינוחים. 

מאיר אדוני וג'ורדי רוקה (צילום: איתי רזיאל )
מימין לשמאל: ג'ורדי רוקה, בועז ברמן, אילון נופר ומאיר אדוני | צילום: איתי רזיאל

רוצים עוד חדשות אוכל? בואו לפייסבוק שלנו 

במסגרת אותו מופע, הקבוצה תשתף פעולה עם השף הישראלי מאיר אדוני (כתית, המזללה, בלו סקיי ולומינה) והקונדיטור ג'ורדי רוקה ממסעדת El Celler De Can Roca הספרדית שמדורגת כמסעדה השנייה בדירוג המסעדות הטובות בעולם בדירוג סן פלגרינו ואקווה פאנה (והחזיקה במקום הראשון בשנת 2013).

רוקה, האח הצעיר בשלישיית האחים רוקה שמפעילים את המסעדה המהודרת, שהה לאחרונה בסיור בישראל ביחד עם אשתו, שבמהלכו אירח אותו השף אדוני במסעדותיו בתל אביב ונסע עמו לסיור קולינרי בירושלים. במהלך ביקורו נפגשו רוקה ואדוני גם עם יוצרי להקת המחול מיומנה, אילון נופר ובועז ברמן, לצורך דיון קולינרי אודות שיתוף פעולה במופע החדש של הלהקה בו ישולבו הקינוחים שייצרו רוקה ואדוני, כחלק מהביטוי האמנותי של הקבוצה.

 עוד באוכל טוב:

שם המופע הקולינרי החדש של מיומנה יהיה SUITE - Room for Desserts  וכן, אנחנו בטוחים שתהיתם בנושא, במהלך המופע הקהל יזכה כמובן לטעום את הקינוחים של השפים. בניגוד למופעים רגילים שמתמקדים בוויזואליה וסאונד, ההופעה הזאת תשלב גם את החושים האחרים - טעם, ריח ומגע. מלבד רוקה ואדוני משתתף במופע גם אריק נוגס - מעצב תפאורה ואביזרים מוכר מצרפת.

אלכסנדרה וגורדי ממסעדת אל סלר דה קאן רוקה... אוכלים טרטר פלסתיני במזללה

A photo posted by meir adoni (@meircatit) on


הרעיון של המופע הייחודי נולד לפני כשנה. "המופע הולך להיות משולב", מסביר לנו השף אדוני, "יהיה בו מחול מודרני ואחר בסגנון מיומנה שישלב תפאורה מטורפת וייחודית כשלאורכו ישולבו קינוחים כחלק מהתהליך של המופע והתסריט. החיבור שלי ושל ג'ורדי רוקה, שדורג בשנה החולפת כקונדיטור מספר אחת בעולם, ייצור קינוחים לא שגרתיים כשערן שוורצברד יהיה זה שייצר אותם בפועל באופן יומיומי".

"אנחנו מאתגרים את הקהל לענות על השאלה האם יש להם בחיים מקום לקינוחים ואנחנו מתכוונים גם מהבחינה המטאפורית. לכן הקינוחים הם חלק בלתי נפרד ממהות המופע" מספרים לנו אילון נופר ובועז ברמן ממיומנה. "בחרנו בשף אדוני בגלל האישיות הכובשת והלב הגדול והנדיב שלו. כשהוא מגיש אוכל הוא גם מאכיל את הנשמה". 

תפריט הקינוחים שיככב במופע טרם גובש סופית על ידי אדוני ורוקה אך מטרת השילוב של עולם הקינוחים במופע החדש מלבד ההעצמה החושית והחוויה הייחודית, היא להפוך את המשתתפים לפעילים במופע, שיוצר סביבם עולם פנטזיה המערב את הקינוחים המפוארים. המופע החדש יתחיל להציג בישראל בקיץ הקרוב והמחירים של הכרטיסים יתחילו מ-400 שקלים. בהמשך, הוא יציג גם בספרד ובמדינות נוספות בעולם, שם שף רוקה ימשיך לעבוד עם שפים מקומיים.