כבר שנים שאבי לוי מפלרטט עם הרעיון של הכנת אוכל רחוב, ולאחרונה הוא פתח בסמוך למסעדת המוציא מסעדת אוכל רחוב חדשה. המקום, שנקרא המצלה, כולל אלמנטים שמזוהים עם עיר הבירה כמו עגלות הבייגלה הירושלמי בסגנון העיר העתיקה וכלים מקומיים שפזורים בחלל; במרכז המצלה ניצב גריל עץ ופחם שעליו מתבשלות חלק מהמנות, וכן טאבון. בקירות החלל מוצבים מגוון חמוצים שנעשים במקום כמו לימונים כבושים, פקוס, שקדים ירוקים, מלפפון כבוש וחצילים קטנים ממולאים. 

התפריט של מצלה כולל מנות ירושלמיות כמו מעורב עם כבד עוף, פרגית, שייטל, טחול וליה של כבש; סופריטו עם תפוחי אדמה ובצלים מקורמלים; וקבב בסגנון העיר העתיקה בבייגלה ירושלמי עם סלט משוויה ופטרוזיליה. יש פה גם קבב שמוגש באשתנור עם טחינה ולימון כבוש לצד חמוצים.

אבי לוי המצלה שווארמה  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
שווארמה של אבי לוי במצלה | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ
אבי לוי המצלה מעורב ירושלמי  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
מעורב ירושלמי | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ
אבי לוי המצלה כנאפה מלבי  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
מנת כנאפה מלבי במצלה | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

עוד בתפריט פה: חציל קלוי עם סלט משוויה, קרם בצל שרוף, טחינה ופניונס (צנוברים); שווארמה עגל וכבש בראס אל מצלה - תערובת תבלינים שנעשית במקום; שומר עם קולרבי, תפוח אדמה, בטטה, בצל ופלפל בגריל פחמים; תפוחי אדמה מדורה בקליפתם עם עלים ירוקים ושמן זית; וקינוחים כמו כנאפה מלבי עם פיסטוקים וסילאן; ובסבוסה עם ריבת שושנים ורוזטת שקדים.

טווח המחירים במקום נע בין 32-52 שקלים למנה והוא פתוח בימות השבוע בשעות 12:00-00:00 ובימי שישי בשעות 11:00-15:00.

מצלה. יפו 105, ירושלים. 02-6729990. כשר