ארצות הברית היא ככל הנראה המלכה האם של כל המאכלים הכי מופרכים בעולם; אחרי הקרונאט (קרואסון ודונאט), הקראפין (קרואסון ומאפין), והראמן בורגר (המבורגר עטוף בלחמניית אטריות ראמן), הלהיט התורן של ארה"ב הוא הסושי דונאט, וכן, זה בדיוק מה שאתם חושבים: סושי שמעוצב בצורה של סופגנייה אמריקאית.

הבסיס של הסושי דונאט הוא טבעת של אורז סושי, עליה מסדרים בחפיפה את כל יתר המרכיבים: אצות, ירקות, דגים נאים, ביצי דגים, סומסום ועוד. היופי הקולינרי הזה נראה לראשונה במסעדה בקליפורניה, והמחיר של כל סופגניית אורז כזו הוא ארבע דולר וחצי. כמו שאתם בטח מתארים לעצמכם, הדונאט המקסימה כבשה במהירות את הרשתות החברתיות עם אינספור תיוגים באינסטגרם ואסתטיקה שאי אפשר היה לעמוד בפניה, ועכשיו, כמובן, זה הגיע גם אלינו לישראל, אז אל תתפלאו אם גם הפיד שלכם עתיד בקרוב מאוד להיות מוצף בסופגניית הסושי היפה הזאת.

סושי בייגל (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פייר? הוקסמנו לגמרי. הסושי דונאטס | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

מי שהרימו את הכפפה (בינתיים) כאן בארץ הם החבר'ה מהמסעדה היפנית והכשרה ניני האצ'י בתל אביב, שמגישים את הדונאט על בסיס של אורז מעורבב עם שומשום, עטוף בסלמון, טונה אדומה, אבוקדו ושבבים של סלק להעשרת הצבעים במנה. מחיר  הדונאט בישראל עומד כרגע על 42 שקלים.

אז מה הטעם ואיך זה מרגיש? כל התשובות בווידאו כאן למעלה.

"חדשות האוכל" משודרת בקשת בימים א'-ג' בשעה 15:45.

>> לכל חדשות האוכל