בשנים האחרונות ישראל הפכה להיות אימפריה של אוכל אסייתי: בכל רחבי הארץ פועלות מסעדות תאילנדיות ויפניות, וסושי הוא כבר מזמן מהמאכלים הכי פופולריים אצלנו. עם זאת האוכל היפני המסורתי, שרובו ממש לא קשור למה שאנחנו מכירים כסושי או ראמן, עדיין נדיר בארץ, למרות שישראלים רבים כבר טיילו ואכלו ביפן וסקרנים לשחזר את החוויה.

כעת, שפית צעירה בשם אלכס אברמוב, ששבה לישראל אחרי שש שנים בתחום המסעדנות ביפן, נחושה להביא ארצה את החוויה היפנית האחרת, של ארוחת טעימות מסורתית- הקאייסקי. את הארוחות שלה עורכת אברמוב בחלל יפה ומעוצב ביפו לו היא קוראת אומאי UMAI, הן מתאימות לכ-10 סועדים בהזמנה מראש בלבד, והתפריט בהן משתנה בהתאם לעונה.

UMAI (אומיי) (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
UMAI (אומיי) | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ
UMAI (אומיי) קאייסקי ביפו (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
UMAI (אומיי) קאייסקי ביפו | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ
UMAI (אומיי) ביפו (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
UMAI (אומיי) ביפו | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

בנוסף לארוחות הפרטיות, פותחת אברמוב את החלל גם כסוג של איזקאיה - בר אוכל וסאקה יפני משוחרר, בשלושה ערבים בשבוע (גם כן בהזמנה מראש) עם תפריט של מנות קטנות שהולכות טוב לצד אלכוהול. אומנם לא מדובר במסעדה של ממש, אבל עבור מי שסקרן להכיר מנות יפניות זאת הזדמנות טובה במיוחד.

האוכל של אברמוב משלב בין טכניקות וגישות יפניות לחומרי גלם, לצד נגיעות מודרניות ואישיות. אברמוב מתמחה גם בקצבות ולכן רבות מהמנות שלה מתמקדות בבשרים, לעתים בשימוש של נחים פחות קונבנציונליים. כשהיא מקפידה לעבוד עם בשר וואגיו. בין המנות שיוגשו בערבי האיזקיה אפשר למצוא פה למשל טרטר צ'אך וואגיו לצד קן אטריות סובה וביצת שליו ; רוסטביף וואגיו במרינדת דבש ומיסו לבן; כדורי וואגיו בטמפורה שחורה; וכדורים של גספצ'יו עם שרימפס קריסטל ומלפפון. טווח המחירים של המנות הבודדות נע בין 48-72 שקלים.

אומאי באן וואגיו  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
באן וואגיו באומאי | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
אומאי פרידה על קציפת תרד  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
אומאי פרידה על קציפת תרד | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

ארוחות הקאיסקי כוללות טעימות אישיות ממנות רבות כמו ריזוטו פטריות יפני; פארידה על קציפת דאשי עם תרד ניו זילנדי; טטאקי של פלמידה מעושנת על סלט בצלים קר; קרפצ'יו וואגיו עם כמהין וביצי סלמון כבושות; באן במילוי וואגיו בבישול ארוך עם דייקון כבוש ופטריות מטוגנות; וגלידת מאצ'ה ביתית עם פחזניה במילוי פודינג יפני. המחיר לארוחת קאייסקי הוא 400 שקלים לסועד.  

UMAI. ולנסיה 17, יפו. 052-597-7897. 03-517-9308. לא כשר