בקיץ אנחנו מטיילים בכל הארץ, מחפשים אחרי פעילויות מספקות לחופשה (עם או בלי הילדים), ובין כל התיזוזים והנסיעות צריכה הרי להגיע גם ארוחה טובה על הדרך. בדיוק בגלל זה אנחנו שמחים לעדכן ולספר על כל מסעדה מעניינת שעשויה לספק ארוחה שווה, בייחוד בצפון הארץ.

לה תבור ארוחת בוקר צ'רקסית  (צילום: טל פז תקשורת, יחסי ציבור)
ארוחת בוקר צ'רקסית | צילום: טל פז תקשורת, יחסי ציבור

לה תבור לברק  (צילום: טל פז תקשורת, יחסי ציבור)
ויש גם מנות קלאסיות | צילום: טל פז תקשורת, יחסי ציבור

ממש השבוע נפתחה אחת כזאת בכפר תבור והיא עונה לשם LA TAVOR. המקום, שנמצא על כביש 65, משלב בין בית מאפה, בית קפה ומסעדה, ומתמקד במנות מהמטבח הצ'רקסי והגלילי, לצד מבחר רחב של מנות איטלקיות קלאסיות.

בחלק של המאפייה תמצאו מבחר לחמים (כולל לחמי מחמצת) כמו פרעצל גרמני במגוון תוספות, לחמי מחמצת מדגנים, לחם מקמח דורום סיציליאני וחלוז צ'רקסי מטוגן או אפוי במילויים שונים. לצד הלחמים יש פה גם מאפים שונים (מתוקים ומלוחים), עוגות ועוגיות.

עד 12:00 מגישים במקום ארוחות בוקר שכוללות ארוחה ישראלית קלאסית, שקשוקה, אפשרות טבעונית וארוחת בוקר בסגנון צ'רקסי, במסגרתה מוגשת מנת ביצים לבחירה, סלט כרובית ועלים בטחינה, כדורי לבנה ביתיים, זעתר בלדי ושמן זית, פרוסות גבינה צ'רקסית צרובות, גבינה צ'רקסית מעושנת ומאפה חלוז' צ'רקסי במילוי של גבינת עיזים וזיתים (העלות לארוחת בוקר אישית היא 49 שקלים, ולארוחה זוגית 89 שקלים).

בשעות הערב והצהריים מציעים במקום תפריט מגוון מאוד שכולל אפשרויות צ'רקסיות לצד מנות סטנדרטיות ומוכרות לכל. בין היתר תמצאו פה קובה חלבית במילוי גבינת שנקליש וגבינת עיזים לצד טחינה אדומה וקרם סלק (45 שקלים); חלוז' צרקסי במילוי ראגו טלה לצד סלסת עגבניות, טחינה אדומה וחמוצים (66 שקלים) ומתאזה צ'רקסית - כיסונים במילוי גבינה צרקסית ובצל ירוק ברוטב יוגורט, שום ונענע (52 שקלים).

בין המנות הקלאסיות בתפריט ניתן למצוא אפשרויות מזרחיות לצד כאלה איטלקיות ואפילו מנות עם נגיעות אסייתיות, למשל: ארנצ'יני - כדורי ריזוטו פטריות ופרמזן מטוגנים על קרם ארטישוק ירושלמי לצד סלסה עגבניות (44 שקלים); עראייס - קבב טלה בפיתה על הגריל (66 שקלים); מוחאמר על בסיס פרגיות עם בצל, שמן זית וסומאק על לחם מהטאבון (42 שקלים); סינטה צרובה בציפוי תימין, חרדל ותבלינים (72 שקלים); פריקי מוקפץ עם טופו, בצל סגול, עלי כוסברה ורוטב סצ'ואן (48 שקלים) ופילה לברק צלוי על פירה תפוחי אדמה וקרם לימון (87 שקלים).

בדומה למסעדות רבות, גם בלה תבור מתמקדים בפסטות ופיצות במגוון ווריאציות כגון טורטליני תרד, ספגטי שמן זית ושום ופיצה מרגריטה עם תוספות כמו ארטישוק, תירס, פטריות, או בצל (49-62 שקלים למנה). המקום פועל בכל ימות השבוע משעות הבוקר המוקדמות ועד לשעה עשר בערב. 

LA TAVOR. לח"י 6, כפר תבור. 04-6053330. ראשון-שבת 7:00-22:00. לא כשר